söndag 6 juni 2010

Igår skulle jag och Jonas in till stan. Närmare bestämt till Sandgrundsparken för att njuta av en skön kväll med Starboys. Det började dessvärre inte så bra. Först kom jag hem från jobbet och stressade med allt som skulle göras, duschas, packas göra sig iordning. Ja, såna saker. Jonas slängde ihop mackorna som vi skulle ha med. Vi skulle picknicka hade vi tänkt. Jag var sjukt sugen på mimosasallad och insisterade på att vi skulle gå förbi affären på vägen till bussen och köpa med det. Så det gjorde vi.

Bussen skulle gå 17.15 från stationen så man vet aldrig exakt vilken tid den kommer på vår hållplats men det brukar vara någon gång mellan 17.05 - 17.15.
Jag var skitstressad när jag sprang in på ICA. Jonas väntade utanför med den stora väskan. Jag sprang raka spåret in i kyldisken och norpade en mimosa och sprang vidare. På vägen mot kassorna, vid brödavdelningen, stod en tjej och lassade upp rykande varma och färska wienerbröd och det doftade ljuvligt! Slet åt mig en påse. "Släng två stycken häri också!" sen skyndade jag mig till kassan.

Där var det en kassa öppen och 9 personer före mig i kön. FAN! Som tur var ropade kassörskan dit en tjej till så jag skyndade mig att ställa mig först i den andra kassan. Kändes rätt okej tidsmässigt och så men jag sölade inte för det. Halvsprang ut och får se bussen stå på hållplatsen! HELVETE! "Men spring då!" Skrek jag till Jonas. "Varför har du inte sprungitt dit och sagt åt den att vänta?!" Vi började försöka komma ifatt men det var ju jävligt kört. Jag höll på att börja grina. Vi missade den med några sekunder bara.

Luckily, så har jag Robert. Käre, käre Robert. Ringde i panik och frågade om han kunde köra oss in till stan och det kunde han! Happyhappyjoyjoy! Gav honom våra sista kontanter i bensinpengar och sen travade vi iväg till parken för att lägga ut filten och njuta av solen och folket och musiken och sommaren. Det var underbart och jag kände mig så himla lycklig!

Efter en stund blev jag akut jättekissnödig (vinets fel) och skulle leta upp en bajamaja. Det gjorde jag också. Men i toalettkön var det ungefär 250 personer innan mig och jag kände att min blåsa inte riktigt skulle palla det. Letade desperat efter en bra buske att tinkla i men det fanns ingen! Till slut hittade jag en i utkanten av en lekpark. Kanske inte det mest lämpliga stället, men jag var fan tvungen. Kollade mig noga omkring för att se så det inte var några barn i närheten. Det var det inte. Och det var en riktig befrielse att få tinkla. Hade inte klarat mig många minuter till!

Starboys var skitbra. De spelade på min studentbal och redan då tyckte jag att de var jäkligt duktiga. Riktiga underhållare de där männen.
Well. Vi picknickade och drack vin och mådde gott. När det var slut på konserten kom Annika bort till oss och sa hej. Efter en stund packade vi ihop oss. Jag ringde till Katrin för att höra vad de gjorde och de skulle till Nöjes på Sator men var hemma hos henne så vi bestämde oss för att gå dit en snabbis och hälsa på. Hann ta ett glas vin och sen tog vi följe med dem när de gick.

Det spårade ut lite när vi tog en massa suddiga och (som vi tyckte) roliga kort på hemvägen. Men kul hade vi! Även fast det nästan tog en timme att gå från Herrhagen till Sommarro. Vi sov hos Jonas päron eftersom Nationaldagsfirande stod på schemat idag.


Min karl i väntan på Starboys.

Vi fick ett käckt häfte med lite låttexter och diverse annat i.

Jag var lycklig!

Det var MYCKET folk.

Väääldigt mycket folk.

Det gick några och delade ut solrosor. Vi fick en.

Starboys röjde...

...och tanterna framför röjde.

Det är inte Backstreet Boys och inget nytt boyband heller. Det är ju Starboys i boybandtappning. Fina inövade rörelser i takt hade de. Väldigt mycket pojkbandsfeeling.

Njuter på picknickfilten med min gamla, hederliga festivalmugg fylld med vin.

Anledningen till att vi missade bussen.

Picknickmat. Jonas hembakade ciabatta (jo det är sant!) fyllt med pesto, chèvre, sallad, tomat och gurka. Gottigt.

Vi drack ekologiskt och rättvisemärkt vin.

Annika var glad och lika söt som vanligt!

Jonas ville ha en bild på mig och den fina solrosen. "Smek den mot kinden", sa han. Det gjorde jag inte. Inte så tidigt på kvällen iallafall.

Okej, okej. Det krävdes inte så mycket övertalning. Här ser ni mig med solrosen smekandes över kinden samt stans stolthet Löfbergs Lila i bakgrunden. Det är nu bilderna börjar bli suddiga. Vi är på hemväg.

Vi blev lite trötta så vi var tvungna att sätta oss och vila på en bänk en stund. Och ta en suddig bild. Det var inte riktigt meningen dock. Men så blev det.

En suddig bild på mig framför vattnet. Solrosen i högsta hugg. Romantiskt.

Jag fick välja vad jag mest var sugen på. Det var just då att "dansa bena ur led på nattklubb."

Det var det hela. En underbar kväll var det!

1 kommentarer:

Therese sa...

Vilka härliga färger det var i den bilden på dig och solrosen framför vattnet :)