fredag 8 oktober 2010

Idag är det en såndär perfekt höstdag med klarblå himmel, strålande solsken och krispig höstluft. I love it!

Har precis kommit ur duschen här och klivit i kläderna.
Ringde nyss och bokade en tid med min hormondoktor eftersom jag inte varit där på snart ett år, samt för att läkaren jag var hos i förrgår frågade mig när jag tog prolaktinprov senast och jag sa att det måste ha varit i.... våras? När jag väl tänkte efter. Och då sa hon att det är de som måste hålla reda på mitt prolaktinvärde på Endokrin & Diabetescentrum.

Jag har gått mycket tätare för kontroller tidigare. Och jag borde ju verkligen få göra det nu när jag försöker få barn, för om värdet är för högt så blir det inga barn. Och det vet ju så väl min läkare. När jag var iväg i mars och kollade värdet så var det förvisso normalt, men mycket hinner dända på sju månader! Ibland blir man lite sur för att man själv måste ha koll på så mycket och ställa krav när det kommer till den här sjukdomen. Det är otroligt hur lite man faktiskt vet om hormonsjukdomar fortfarande.

Anyway. När jag ringde visade det sig att jag inte varit hos doktorn sedan i december förra året, prover tog jag mycket riktigt i mars och nytt återbesök var planerat till december. Förklarade lite snabbt min situation för sköterskan och tillsammans kom vi överens om att det bästa var att försöka tidigarelägga mitt läkarbesök och ta prover innan det just för att försöka underlätta för min andra läkare också. Fick en tid 1:a november. Skönt att ha det ur världen.

Min doktor - McFlurry.

1 kommentarer:

Malla sa...

Bra att du fick komma tidigare! Men asså - hetaste doktorn ;)