onsdag 27 oktober 2010


Nu när jag haft över 150 unika besökare på bloggen idag tänkte passa på och fråga om middagstips inför helgen och hoppas på att åtminstone några av er kikar in här imorgon igen. :)

Jo, vi tänkte ha en liten mysmiddag till helgen. Dels för att J återvänder hem igen (efter tre månader med bortajobbande) och alltså kommer att vara hemma hos mig på veckorna forever and ever (yey!) och dels för att jag fått jobb i åtminstone sex månader framöver. Det måste man ju fira lite. Dock blir det att man kör sina gamla vanliga rätter i tid och otid när det vankas käk och jag vill ha något nytt. Så ös på med receptförslag!

Sprättlätt, kanske ni tänker nu? Men det är det inte förstår ni. Jag har några krav. (Sorry.) Först och främst vill jag att det ska vara aningens festligt (alltså inte köttbullar och makaroner.) Jo, som sagt vill jag att det ska kännas lite festligt, men jag vill inte att det ska vara alltför avancerat och så kan jag ärligt erkänna att jag inte är något fan av att stå timtals i köket för en enda maträtt! Så ganska lättlagat vore ju därför ett stort plus.

Trodde ni att det var slut på krav nu? Attans. För jag har faktiskt några fler. Jag äter inte så mycket kött. Därför undanber jag mig recept som innehåller all form av korv, malt kött/köttfärs, vilt, nötkött, lax och skaldjur (vit fisk går dock bra!) och inälvsgrejs.

Så om ni har några recept kvar att botanisera bland efter att ha sållat ut allt det där ur recepthögen så är det bara att vräka på! Alla tips tages tacksamt emot. Jag äter fläskfilé och är hemskt förtjust i kyckling så gärna något som innehåller något av det. Även vegetariska alternativ är hjärtligt välkomna såklart, då vi äter en hel del vegetariskt här hemma.

Hoppas att jag kommer hem till ett sprängfyllt kommentarsfält fullt av smarriga recept nu imorgon när jag slutat jobbet. :D
Nu ska jag krypa i säng. Natti!

4 kommentarer:

Essi sa...

Hm...mat var de visst! Jag har lite tips på min blogg, ta gärna en titt där under recept, men jag plocka fram de som fyller dina kriterier (beklagar att bilder kanske saknas och de finns massa annan text men kanske hittar du fram):

http://essi38.blogspot.com/2010/09/dagens-middag.html

http://essi38.blogspot.com/2010/09/vilken-doft.html

http://essi38.blogspot.com/2010/08/fredag-igen.html (bild finns i inlägget efter denna)

Lycka till. Kram

veronica sa...

Halloj! Hittade hit från Malla och det är alltid lika kul att kika in hos nya bloggare. Tyvärr är jag superkass på festlig mat och som vanligt kommer jag inte på nåt. Hoppas nån annan har en bra idé, för då kan jag kika in igen och kanske sno den;)
Ha det gött!

Joh@nn@:s sa...

Hej de går lite segt med plugg just nu men har börjat med sjukvård sen har jag ju bara valfri kvar så framåt går de ju....har just gått färdigt min matkurs också så jag väntar ju lite på tiden =) längtar tills allt de är över så man kanske kan börja leva lite mer normalt =/.....jag jobbade faktiskt förr förra helgen på ditt gammla ställe på 2:an där hade jag aldrig varit och de va jätte kul.....hoppas på mer dagar där faktiskt....hoppas allt är bra med dig och grattis till ditt längre vik =9 skit kul kram

Anonym sa...

http://www.recept.nu/1.303603/anette_rosvall_och_emma_hamberg/soppor_grytor/fisk_skaldjur/farsans_fina_latta_fisksoppa

Den ska jag göra imorgon! :) kanske inte festlig men jag tänker göra det ändå :D haha! & eget vitlöksbröd :)

Spana in Recept kateogrin i min blogg :) finns massa!

Kramar Lisa! [lising]