söndag 29 mars 2009

Jag och Rebecca kunde tyvärr inte släcka lampan igår, då vi var mitt uppe i läggningen vid den tiden. Tyvärr.
När jag slutade kom Jonas och hämtade mig, jag var vrålhungrig och längtade hem till den goda maten som vi hade tänkt göra. Jonas skulle ha gjort iordning potatisen och ställt in i ugnen hade vi bestämt, men eftersom han hade släckt ned hela lägenheten vågade han inte stå i mörkret och skala av rädsla att skära sig. Sa han iallafall. Hört talas om värmeljus kanske?
Detta innebar alltså att det skulle ta lååång tid innan jag fick stilla min hunger.
Dock hade han inte bara suttit hemma och softat utan hade återigen varit skitduktig och bakat bröd och diskat. Jag blir alltid lättretlig och sur när jag är hungrig så Jonas fick kanske lite mer skäll än han förtjänade. Förlåt. Sur slängde jag mig i soffan och tryckte i mig en apelsin.

När jag sedan lugnat ned mig något återvände jag till köket där Jonas var i full gång med potatisen, och började sedan med salladen. Det är ett nytt, rykande färskt recept som jag fått av Jennie på någon slags afrikansk (var det kenyansk?) sallad. Skitgod och enkel med bara 4 ingredienser, tomat, rödlök, chili och avokado. Fast avokadon tillhörde inte grundreceptet, men det är ju så gott, dessutom mildrar det smaken från chilin en aning, så det passade finfint till.
Till detta stekte jag fläskfilé med lite lök och hällde sedan på matlagningsgrädde och lät det puttra en stund. Lättlagat och gott.

Hade förväntat mig lite mys i soffan framför tv:n medan vi åt, men tji fick jag, det var nämligen fotboll som Jonas ville se. Så jag blev sur igen och fick kolla på ett avsnitt av Det Okända på datorn istället. Efter matchen kom han intassandes till mig och jag var inte sur längre, så vi kollade på några avsnitt av Mia & Klara, sedan stupade vi i säng. Jag var så jäkla trött så jag nästan somnade innan jag ens lagt huvudet på kudden.


Superfräsch sallad.

Jonas magnifika bröd.

The food.

1 kommentarer:

Mamma Dee sa...

Mm va gott det lät! Verkar som ni alltid lagar så god mat =) Jag älskar att pröva nya saker så detta kanske vore nått ? =) Kram