måndag 2 mars 2009

Jag och Jonas har suttit och diskuterat var vi ska resa någonstans runt mitten av april.
Vi känner att vi behöver komma iväg och göra något roligt tillsammans och få något att se fram emot. (Mestadels jag såklart.) En liten ljusglimt i mörkret som råder just nu.
En storstadssemester vill vi helst åka iväg på. Jag åker helst på charter på hösten när sommaren är slut och förlänger den med en extra vecka.

Just nu är Dublin det som lockar mest. Dock är vi inte säkra på om vi hinner med att se allt om vi tar en weekendresa. Vi vill ju självklart uppleva stadspulsen, gå omkring i Temple Bar som är den lite mer alternativa delen av stan med mycket livemusik, pubar/barer, skivbutiker, second hand-fynd och annat kul, dricka massa pints med Guinness och mysa på riktiga traditionella irländska pubar med livemusik, samtidigt som vi även vill se landsbygden och den gröna ön med den vackra naturen, klipporna och havet. Hur göra?
Det hinns ju liksom inte med på fyra ynkliga dagar. Och det skulle förmodligen bli skitdyrt om man tog en vecka eller börjar krångla med att bo på flera olika hotell och så.
Jag skulle ju hemskt gärna vilja åka till Paris också. Det har ju varit ett av mina drömresmål så länge jag kan minnas. Jonas däremot är inte överdrivet sugen på att åka dit. Iallafall inte nu.
Har ni några tips och/eller förslag på andra heta storstäder inom Europa som är värda att besökas så är jag tacksam om ni hojtar till. Eller om ni mot förmodan har en bra och prisvärd plan på hur man ska hinna med Dublin OCH lite irländsk landsbygd på bara fyra dagar så kan ni gärna dela med er av dom också.

3 kommentarer:

Anonym sa...

åh hur kan han inte vilja åka till paris? han vet inte va han missar :)

Pearldrop sa...

tvärtom :) det är jättebra för magen och alla vet ju vart immunförsvaret kommer ifrån nuförtiden ;)

det ger mer energi, man tar upp näring bättre och då mår man bättre samt orkar mer!

Anonym sa...

jag vill också till paris, men dublin lät inte heller fel:-)