fredag 12 juni 2009

Sprätte upp ur sängen klockan åtta, redo för sol och bad. (Nja, sprätte upp var väl en överdrift, vi släpade oss upp snarare, men redo för sol och bad var vi iallafall.) Intog lite frukost på balkongen och sedan packade vi väskorna med handdukar, böcker, solskyddsfaktor och andra nödvändigheter och begav oss ned mot stranden. Det var vaaarmt. Helt underbart! Man kände nästan graderna stiga mer och mer för varje dag och man orkade liksom inte med så mycket annat på dagarna än att ligga utslagen vid havet och sola/bada eller ligga i skuggan där det var något svalare. Sanden på stranden var ofattbart varm och man var tvungen att ta sats och springa det snabbaste man kunde från solstolen och ned till havet om man inte skulle bränna fotsulorna av sig eller hade skor på sig.


Åh, vad härligt det var! Man vänjer sig snabbt vid ett sånt där skönt glidarliv där man bara kan njuta av sol och värme hela dagarna och inte tänka på någonting annat än där och då.


Utanför en av restaurangerna vid stranden stod den här roliga skylten. "Lamp in oven." Haha! "Ja, hej, jag skulle vilja ha en ugnslampa till lunch tack." (Lamp in oven betyder lamm i ugn för er som mot förmodan inte fattade det.)


Till lunch blev det grekisk sallad. Fan vad gott det är! Jag kan säga att det blev ett antal av den varan under veckan. ;)

När vi tröttnade på att sola gick vi tillbaka hem och lyxade till det riktigt med några glas rödvin och marinerade oliver i skuggan på balkongen. Lyxigt värre.

Vi duschade och gjorde oss iordning för dinner och annat. Det var ju fotbollsmatch på kvällen, Sverige/Danmark som visades på storbildstv på lite olika ställen runtomkring och givetvis ville Lina och Lizen se det. Jag och Jennie rynkade på näsan åt det eftersom vi inte är särskilt intresserade. Och att sitta och kolla på två timmar sport frivilligt på min semester kändes inte särskilt lockande, därför bestämde vi oss för att dela på oss och sedan mötas upp lite senare. Jag och Jennie hade alltså en date tillsammans på en mysig restaurang där vi käkade gott. (Jennie åt en hel fisk med huvud och allt som en i personalen delade åt henne och tog bort ben osv. Det såg så roligt ut där hon satt och väntade på att han var klar. Hon såg ut att vara typ fem år och pappa måste dela maten.)

Det var jättetrevligt på daten och det var här som vi fick veckans första raki efter maten. Det skulle komma att bli måååånga fler. Fan vad äckligt det är alltså. Smakar som rena rävgiftet. Lina blev dock mycket förtjust i denna "nationaldryck" och var lyckligt över att hon hittat något som hon kunde shotta, då hon inte gillar det annars. Jag kallade henne därför för Raki-Lina resten av resan eftersom ett slags ljus verkade tändas i hennes ögon varje gång det kom in en flaska och några glas. ;)
Vi mötte upp tjejerna efter fotbollen och gick ut och dansade en sväng. Vi hittade ett ställe som hette Club Tropicano där vi slog klackarna i taket och drack några drinkar. Det var skitdålig musik och väldigt rökigt och dålig luft därinne men är man danssugen så är man.

Yamas, Jennie! Mmm... raki.

Frozen Strawberry Daiquiris.

Jag och Lina är glada. No worries, jag är inte så slirig som bilden utger mig för att vara, jag är bara lite smal i ögonen av all äcklig rök inne på dansgolvet.


Sen var det hemma och krama kudden som gällde.
Ps. Brudar, om det är någon bild som ni absolut inte vill att jag ska ha med får ni hojta till även om jag inte har några bilder på er där ni behäver skämmas. Iallafall inga som jag tänker lägga ut. ;) Ds.

0 kommentarer: