lördag 13 juni 2009

Ja, jag tycker nog att jag har sammanfattade vår Kretavecka ganska bra nu faktiskt. Jag har verkligen haft det skitroligt! Avslappnat, lugnt och skönt. Det var så underbart att få komma iväg och bara slippa tänka på allt jag har framför mig i sommar. (Massa jobb, flytt, flyttstäd, renovering, skolarbete unt so weiter.)
Jag var gött trött igår när jag kom hem kan jag säga. Gosade och pratade lite med Jonas när jag kom hem sedan slocknade jag och sov mellan typ elva och halv fyra.

Några av de roligaste grejerna under resan som jag kommer att komma ihåg länge är:
Lizen: Fan, det luktar verkligen seafood härinne. (När vi var på en lite halvsunkig toalett på en restaurang.)
Greken: Godmorning! I have come with you car!
En annan grek: Welcome all of yours!

Dessutom såg vi en skitrolig gubbe nere på stranden. Han såg ut som en sköldpadda utan skal. Fast ännu mer som en vitval. Han var lite halvrund och go´inget hår på skallen och kritvit. Hela gubben var kritvit. Hela veckan var han kritvit. Han såg ut som Moby Dick där han flöt runt och guppade i vågorna.

Men det allra roligaste var när vi var nere och badade i havet och vi såg en liten norsk pojke i femårsåldern stå med ett strandtennisracket brevid vad jag förmodar var hans mamma och hans mormor, alternativt farmor. Mormor/farmor var stor som ett hus och gick omkring helt topless på beachen med sina stora bröst hängande ned till naveln. Den lille pojken var mycket fascinerad av detta.
Pojken (på bred norska) : "Store puppeeeer!" Och så försökte han slå till dem med tennisracketen. Mormor/farmor sa med riktig whiskeyröst åt honom att låta bli att slå mot henne. "Äcklige puppeeeer!" Tjöt pojken högt. "Store ananaspuppeeeer!" Vid det här laget höll vi på att smälla av. Jävlar vad vi skrattade! "Ananaspuppeeeer" skrek pojken och försökte peta på dem trots att han verkade känna avsmak för dem samtidigt. Jag kan säga att uttrycket " Store ananaspuppeeeer" användes jävligt flitigt under veckan. Och görs fortfarande. Jag skrattar varje gång jag tänker på det eller säger det högt på bred norska. Haha!
Fast det är förmodligen bara roligt för oss fyra som var med om det.

Naturligtvis finns det många andra ljusglimtar som jag kommer att bära med mig länge men detta var några av godbitarna. Veckan var iallafall helt underbar med strålande solsken preceis varenda dag!

Tack, tjejer för att ni gjorde denna semestern till en riktigt underbar och trevlig vistelse. I love you!

2 kommentarer:

Marie sa...

Härlig sammanfattning, jag är lite avundsjuk :)

Tessan sa...

Kan säga att det inte bara var roligt för er med ananaspuppeeer. Jag har fått mig ett ordentligt skratt nu!