torsdag 2 juli 2009

Det blir långa dagar nu alltså. Idag har vi förvisso inte varit i lägenheten och grejat hela dagen, bara i tre timmar ungefär eftersom vi skulle hinna hem och äta, duscha och göra oss iordning för att åka till stan och gå in på Mio och Stuvis innan vi skulle till Jonas syrra i Forshaga. Idag har jag roat mig med att måla en hylla, tvätta de delar av badrummet med målartvätt som vi inte hann igår samt fyllt igen en miljon hål i väggen med nåt spackel/silikongrejs.

I badrummet var det verkligen hur mycket hål som helst! Man kan undra vad de som bott där innan har gjort egentligen. Men nu är de täckta så gott det går. Det kommer ju att synas ändå eftersom vi inte ska ha på någon ny tapet utan bara måla direkt på väggen sen, men inte riktigt lika tydligt iallafall. Även vardagsrummet hade massa hål. Mestadels från en väggtv och från två så kallade Lackhyllor från IKEA. Men som sagt, bättre lär det ju förhoppningsvis bli åtminstone.

Skitmånga hål i badrummet. Det syns inte så tydligt på bilden för jag har duttat igen dem. Observera det fina blommönstert på väggarna.


Vardagsrummet. Många hål blir det av en lackhylla. Synd för de är jäkligt snygga.

Efter grejandet i lägenheten begav vi oss hemöver för att äta lunch och göra oss klara för avfärd. Jag har övningskört till och från stan och Forshaga och det gick bra. Först gick vi in på Mio för att beställa soffan. Väl därinne fick vi beslutsångest och kunde inte bestämma oss för vilken färg vi ville ha! Vi valde mellan mörkbrun och beige eftersom vardagsrummet kommer att gå i brunbeiga toner. Först tyckte jag att det skulle bli snyggt med en mörkare soffa för att liksom bryta av lite, men sen tänlte jag att rummet i sig är ju redan ganska mörkt och skulle bli ännu mörkare med en mörk soffa. Och den ljusa var ju faktiskt fräsch... Svårt var det! Vi bestämde oss till sist för den ljusa. Men sen kom nästa moment. Nu skulle vi bestämma åt vilket håll vi skulle ha divanen. Först tyckte vi att vi skulle ha den på höger sida så att den går längs med väggen, men sen tyckte jag att det skulle bli krångligt att komma intill och vattna blommor och så i fönstret då. (I-landsproblem, jag vet.) Så efter mångo om och men bestämde vi oss för att ha divanen ut mot rummet. Fan vet hur det kommer att bli men.... Det blir nog okej hoppas jag!

Sedan när vi stod i kassan och skulle betala så blev soffan plötsligt 1250 spänn dyrare än vad som stått på skylten. Detta på grund av tyget. Det var tydligen bara två tyger som var billiga, men vi bestämde oss för att ta den ändå, vi behöver ju en soffa liksom. När vi skulle gå tillbaka med färgproverna såg Jonas att det stod : "Priset gäller för alla tyger" eller nåt sånt på en skylt så vi gick tillbaka till kassan och påtalade detta. De sa återigen att det bara var den ljusgråa och den mörkgråa som var lite billigare. Men kassörksan följde med och tittade på skylten och såg att det faktiskt stod att det var samma pris för alla tyger så vi fick den till det billigare priset trots allt. Det kändes som att vi tjänade på det, fast det gjorde vi ju egentligen inte. Men gött ändå. Det är fanimej dyrt med soffor! Leveranstiden var som jag tidigare nämnt 6-8 veckor vilket känns som en evighet just nu.

Såhär ser vår nyinköpta soffa ut, förutom att den inte är grå utan ljusbeige.

Eftersom besöket på Mio tog lite längre tid än beräknat var jag vid det här laget jävligt stressad! Klockan var 16.25 och vi skulle vara i Forshaga 17.00. Och då skulle vi först in på Stuvbutiken och handla lite också. Därinne sprang vi omkring som två yra höns och plockade på oss grejer. (Det känns som om vi är där jämt.) Kastade upp sakerna på kassadisken och skynda ut. Sen var det gasen i botten som gällde. Nja, inte riktigt men jag hatar verkligen att komma för sent till folk och sen jag blev tillsammans med Jonas har det blivit allt oftare. Hint, hint.

Hos Jenni och Johan satt vi ute på baksidan och åt tårta och hade det allmänt trevligt. Deras päron blev superglada för presenterna också, kul! Är nästan precis hemkommen nu. Trött.


0 kommentarer: