torsdag 16 juli 2009

Ja, som ni märker har jag blivit alldeles skadad av att arbeta så mycket. Dagvilsen också. "Torsdag" var rubriken på mitt förra inlägg, vilket inte riktigt stämde. Det är ju idag det är torsdag. Jag hade dock torsdag hela dagen igår. Önsketänkande från min sida förstås.

Idag fyller lilla mamma år. :) Hon mådde lite bättre i armen idag. Skönt att det börjar gå åt rätt håll. Något som inte går åt rätt håll är vår renovering. Det känns inte som om det händer NÅGONTING. Frustrerande. Idag lyckades Jonas övertala mig om att vi skulle försöka tapetsera hallen. Jag ville egentligen inte utan experthjälp, men vad fan, det måste ju bli klart någon jävla gång! Sagt och gjort. Första våden skulle klippas mitt i ett hörn. Klippandet gick bra. Sen skulle Jonas försöka få ihop mönsterpassningen med våden som satt bredvid. Det blev en glipa. Jonas använde sina händer till att försöka pressa samman dem. Det syntes. Typ märken efter fingrar på tapeten. Nästa våd blev okej. Men plötsligt dök det upp brutala BUBBLOR under. Det visade sig senare vara från tapeten under. Jävla skit också. Nu måste vi spackla ännu mer innan vi kan fortsätta.
Sista våden hade fått vänta så länge på sin tur att den klibbat ihop sig i kanterna och inte alls ville veckla ut sig som sig bör. Den fick vi kasta. En hel våd. KASTA! Fy fan. Ingen höjdare faktiskt. Snål blir jag.

Så jag har istället för att tapetsera, ägnat mig åt att ursinnigt skrubba fönsterbeslag fria från färg. Ett riktigt skitjobb faktiskt.
Jag börjar bli stressad nu. Vi har två veckor på oss att hinna fixa allt samt plocka ur vår nuvarande lägenhet och flyttstäda. Det kommer aldrig att gå. Det som är kvar att göra är bland annat: Tapetsera klart hallen + lägga golv, bryta loss gammalt kakel och sätta nytt, byta bänkskiva i köket, köpa ny spis och fixa ihop något hemmasnickeri så den passar i måtten på något vänster, förarbeta väggen i vardagsrummet för att sedan sätta upp en fondtapet, sätta upp fönsterhyllor, tapetsera och lägga golv i sovrummet.... Ja, ni märker ju vilket jävla projekt det är! Hur ska vi hinna? Dessutom ska det inhandlas en jävla massa grejer också. Och så fick vi en kartong med fel kakelplattor så vi måste till stuvis (igen) och byta det. GE MIG KRAFT ATT STÅ UT!

Well. Vi är precis hemkomna nu. Vi har suttit och planerat lite hur vi ska lägga upp arbetet framöver. Nu gäller der att lägga på ett kol om vi ska bli klara.
Annars har det inte hänt något speciellt idag. Imorgon har jag sovmorgon. Thank god!

0 kommentarer: