onsdag 18 november 2009

Ja, inte fick det vara fint väder någon längre stund inte. Nu smattrar regnet mot rutan och jag sitter här i soffan och kurar under en filt med datorn i knäet och massa skolböcker, anteckningar och studiematerial runt mig. Det har, som ni förstår, blivit dags att försöka ta tag i pluggandet.
Nu ska jag skriva om astma och sedan hitta på ett patientfall.

Astma är en hemsk sjukdom. Den tog min farmor ifrån mig när hon var alldeles för ung. Endast 46 år blev hon. Jag var också ung när det hände, bara 4,5 men jag minns henne ändå så väl. Jag minns att jag tyckte väldigt mycket om min farmor. Jag är ledsen över att hon var tvungen att försvinna från jordelivet så tidigt. Jag tror nämligen att vi hade kommit väldigt bra överens och att vi skulle haft en väldigt bra kontakt om hon hade funnits kvar här. Jag har en otroligt stark känsla av det. Varför vet jag inte riktigt, men det är som om jag har ett speciellt band till henne.
Jag hoppas att hon har det bra där hon är nu och jag vet att hon finns här runtomkring mig och vakar över mig trots att jag inte kan se henne. Jag bara vet det. Jag känner det. Och det känns tryggt.


0 kommentarer: