tisdag 20 maj 2008

har precis kommit hem från arbetsförmedlingen. det gick över förväntan.
min handläggare verkade ha gått en charmkurs eller också hade hon så dåligt samvete från senaste gången jag var där. ja, den där gången när jag ställde till värsta scenen och skrek och grinade så tårarna sprutade. då jag tyckte att livet inte kunde bli mer orättvist och att jag straffades pga några enstaka jävla puckon som sitter hemma på arslet och stämplar och lever gott på sina a-kassepengar och tycker att varför ska man jobba när man kan få pengar gratis? jag hade tillochmed skaffat mig en till anställning för att triumfierande slänga fram på bordet inför besöket, men inte ens det hjälpte, och i min handläggares ögon var jag bara en simpel jävla loser, som aldrig blir värd något förrän jag får ett riktigt jobb. på heltid.

hon anvisade mig ett par jobb runt årjäng och charlottenberg och timanställning på blue moon bar, där jag skulle plocka glas och diska, och sökte jag inte jobben, nä, då skulle jag minsann inte få någon a-kassa heller. "du måste söka i heeeela landet", sa hon och jag kände mig alldeles förtvivlad. "du måste flytta på dig om det är vad som krävs för att du ska få jobb." jävla stollar. jag jobbar för att leva, jag lever inte för att jobba. missförstå mig rätt, jag vill faktiskt jobba! men när man aldrig får beröm för hur mycket man anstränger sig för att få ett jobb, utan bara kritik så är det faktiskt inte så jävla roligt att komma ner på AF och höra deras tjat. eller att jag står på "standby" jämt, dag som natt, vardag som helg, ifall de skulle ringa från jobbet och be mig komma och jobba, när jag får kravla mig ur sängen, sömndrucken, klockan kvart i sju och försöka hinna dit till sju när jag börjar, det får man minsann aldrig höra nåt gott om, för det är ju min plikt att göra så eftersom jag stämplar.
med andra ord, min så kallade "scen" på arbetsförmedlingen var befogad. sådeså.
"sök, sök, sök!" var min handläggares sista ord till mig idag. up yours. jag söker ju för helvete.

ska förresten inte in till stan med syrran längre. hon var tvungen att åka senare och det hinner inte jag eftersom jag tänkt träna ikväll, så jag fick gå över till plan B. det vill säga sms:a robert och fråga om han ville hänga på istället. har dock inte hört något än, så jag antar att han sover.
later!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jaha.. Mias å Natalies blogg läser ja jue, men nu får ja nog börja läsa din åxå då. Fasen va roligt du skriver! Man sitter jue me ett leende heeeela sidan igenom! Keep up the good work liksom:)

Nathalie sa...

jag håller med!! Jädra tokstollar det där på ams!! Usch bävrar för den dagen jag ska dit igen! =(

Milla sa...

oj, vad roligt att höra att mina inlägg underhåller någon. :) tack! fortsätt läs.