fredag 16 maj 2008

jaha, då har man varit på sitt livs första vårrus då.
det började inte så bra. tydligen hade det blivit något slags missförstånd med tiden, för jag fick vänta på mitt lag i femtio minuter innan de dök upp. det var mindre kul att stå där i snålblåsten och duggregnet och jag trodde att jag skulle frysa ihjäl, när de äntligen dök upp som en skänk från ovan.

området var fyllt av olika tält och vi hittade ett med massa gratis yoghurt, som vi genast styrde kosan mot. peter siepen var konferencier och mia insisterade på att jag skulle ta en bild på honom. jag vägrade först, men hon kom på den superba idén att hon skulle ställa sig framför kameran så det skulle se ut som att jag tog på henne, fast jag egentligen tog på peter.
okej, tänkte jag, och kände mig superdiskret, när peter säger högt i mikrofonen: "jaha, och där fick man vara med på en bild också," och flinar som en idiot.
jag kände mig genomskådad och superkorkad. nu tror han väl att jag tog bilden för att jag tycker att han är het. jävla mia. ;)

uppvärmningen leddes av manliga instruktörer från sats. vi fick en halvfet karl som mer liknade en lastbilschaffis än en vältränad instruktör. men han kämpade ivrigt på och verkade väldigt nöjd över sin egen insats. det var skithäftigt att stå nästan tiotusen personer i en grupp och köra aerobics.
sen när det var dags att börja femkilometarn var jag så peppad att det kändes som jag kunde ha sprungit varvet runt, istället för att gå. jag och jenny gjorde några halvhjärtade försök, men insåg sedan att vi kanske skulle tänka på laget och gå tillsammans med dem istället. och stackars mia haltade sig fram med skoskav hela vägen. :/
men om jag ska vara med nästa år, ska jag fan försöka springa. åtminstone köra intervaller, springa lite, gå lite, springa lite... ja, ni fattar.

när vi kom i mål fick vi medaljer och en varsin konsumpåse med lite grejer i. en toarulle bland annat. och så fick vi ju såklart picknickkorgen, men den hade vi hämtat innan starten , så den låg i bilen. det började regna som fan, så olyckligtvis kunde jag inte vara med att picknicka något efteråt, för jag skulle ju in till stan och träffa lite annat folk, och brudarna tänkte ta picknicken hos mia pga vädret. lite choklad hann jag iaf snika till mig.
fick skjuts in till stan där jag mötte upp jonas på torget. gjorde ett snabbt klädbyte och sen gled vi in på "pitchers", där resten höll till. käkade lite mat och drack lite vin, och sen bar det hemåt. var väl hemma strax innan ett, trött som en mask.

i eftermiddag ska jag och sara boxas. har inte varit där på två gånger nu, så det ska bli kul.


brudarna laddar upp med yoghurt. från vänster, louise, nathalie, linda och mia. jenny är och hämtar ett pris som hon vann på sitt startnummer. det visade sig vara en stegräknare.

peter siepen kikar fram bland tanterna och tittar överlyckligt rätt in i min kamera.

vår träningsinstruktör från sats plockar kulor.

jag kom i mål tillslut och fick både medalj och konsumpåse.

stretcha bör man, annars dör man.

hela laget posar, förutom mia som också tar bilder.

0 kommentarer: