onsdag 21 maj 2008

jag tyckte att morfar såg äldre ut än senaste gången jag träffade honom.
han skämtade och försökte hålla humöret uppe, men det märktes att han var trött och att han inte alls är så pigg som han brukar. det var iallafall trevligt att träffa både mormor och morfar.
och marie var mystisk på något vis. jag kan inte sätta fingret på det, men nånting var det.

var hos robert och vi passade på att sitta ute och lapa i oss lite av den sol som kämpande försökte hålla sig framme. kom diverse flygande odågor, såsom humlor och getingar och flög runt mig. det känns som att de vet att jag är rädd och därför drar de sig till just mig.

kommer ihåg senaste gången jag blev stucken av en geting.
det var den 2:a september för två år sen och jag hade precis klivit av tåget på centralstationen i lund, staden som skulle bli min nya hemstad. ringde jonas och frågade när de skulle komma och hämta upp mig och köra mig till vår nya gemensamma lägenhet, men det visade sig att de inte ens var på gång och att jag skulle få vänta i ungefär en och en halv timme. gick in på pressbyrån och köpte mig en cola och gick sen och satte mig på en bänk och slog upp boken jag hade haft med som reselektyr på tåget.

efter bara några minuter hör jag ett ilsket surrande och flyger upp från bänken som om det brann i rumpan på mig. spejade mig nervöst omkring men såg ingenting.
satte mig ner och fortsatte läsa när jag hör surrandet igen. den här gången såg jag den dessutom. getingjäveln. den hade tydligen bestämt sig för att bli närgången också, den surrade runt ansiktet på mig. jag bet mig i läppen för att inte skrika och försökte diskret vifta bort den utan att alltför många skulle se vad jag höll på med. man vill ju inte ställa till en scen mitt på centralstationen liksom.

getingen kunde inte ta en hint, utan fortsatte sitt surrande runt mig. jag började gå med snabba steg över stationen för att skaka av mig den. jag hade en brun jacka på mig som var lite kavajliknande, den var uppknäppt och flög som en mantel efter ryggen på mig kändes det som.
kände mig dock inte som någon superhjälte direkt. nu lät getingen ännu mer ilsken och jag började bli irriterad. jag var dessutom livrädd. vevade vid det här laget med armarna som en väderkvarn och struntade fullständigt i att folk såg mig, väskan hade jag tappat på marken för längesen. stod där och försökte finta getingen som bäst och hoppade lite fram och tillbaka och småprang och viftade, folk som såg mig måste ha trott att jag var värsta junkien med hallisar eller nåt.

plötsligt blev det alldeles tyst.
böjde mig försiktigt ner och tog upp min väska och spanade omkring mig, hade jag lyckats bli av med den jävlen? ja, min krigsdans hade tydligen lyckats skrämma iväg den. med ett belåtet leende började jag gå tillbaka mot bänken för att återuppta läsandet i lugn och ro, när jag känner en fruktansvärd sveda, som ett stick ungefär. på STJÄRTEN av alla jävla ställen! och mycket riktigt, när jag slet av mig jackan flög getingen ut under den, säkert skitnöjd för att han vunnit över mig och äntligen lyckats sticka gadden i mig.
jag kände mig besegrad och gråten var inte långt borta. tyckte så fruktansvärt synd om mig själv. haltade bort mot bänken och smärtan, eller snarare svedan, när jag skulle sätta mig igen var inte rolig. snart svullnade ena halvan av rumpan upp och jag fick liksom sitta på andra halvan för att avlasta. hade nog förträngt hur ont det faktiskt gör att bli stucken. ja, jävlar. vilken bra början på den första dagen i lund va?

jag och robert kollade på "bonde söker fru" och sen gick vi till jennie och kollade på "greys anatomy," efteråt lärde vi jennie skipbo. hon tyckte att det var skitkul. och nu är jag hemma igen. ska nog gå och lägga mig och läsa snart.
det var nog allt jag hade att säga för idag. :)
natti.

1 kommentarer:

Mia sa...

haha, vilken rolig geting hörredu! :-)
Jag vill oxå lär mej skipbo! Lärde mej spela poker med marker häromdagen & de va skitkul!
Puss!