måndag 19 maj 2008

då har jag alltså varit hos farbror doktorn idag.
mamma var med som moraliskt stöd och körde bilen i full karriär mot hospitalet. "jävla gubbidiot!" fräste hon åt en stackars farbror som inte gjort något ont alls, förutom att kanske köra lite för långsamt för mammas smak. min mor tycker nämligen att oerhört många av hennes medtrafikanter inte kan köra bil ens hälften så bra som hon själv.

satt i väntrummet på mottagningen och bläddrade förstrött i en tidning, när mamma armbågade mig i sidan: " här kommer din läkare, milla," sträckte lite på sig och smilade upp sig.
jag hade ju fått en alldeles sprillans ny doktor, dagen till ära.
och hon hade rätt. det var min läkare som kom. han hade ett fast handslag och ingav förtroende direkt vid första anblicken.

han berättade att jag typ är helt FRISK! alla mina provsvar visade sig vara fullt normala, vilket de inte varit sen jag fick diagnosen från början, och jag kanske tillochmed ska få sluta med medicinen helt i framtiden. han lugnade mig också och sa att den dag jag vill bli gravid är det bara att köra, för medicinen påverkar inte chanserna att bli gravid, men när jag väl blir det ska jag höra av mig.
så nästa år hoppas jag att jag ska bli befruktad! :D hör du det, jonas?

jag svävade på små moln ut till mamma igen, supernöjd över de goda nyheterna, och mamma satt där och såg väldigt förnöjd ut hon också. "jag är helt kollrig här!" sa hon, lite över mina goda nyheter, men mest över herr överläkares uppenbarelse tror jag.

gick en vända på stan och shoppade lite smått och gott. jag var ju faktiskt värd en belöning, nu när jag är så gott som frisk övertygade jag mig själv om.
jag såg fjorton bebismagar på stan. det bara kryllar av gravidisar.
jag har träffat marie och robert en sväng, och jag och marie var och boxades.

mamma ringde förut, och hon pratade fortfarande om läkarn. han gjorde tydligen ett väldigt intryck trots att hon bara såg honom i ungefär 15 sekunder. "jaha, godnatt, och dröm om läkaren inatt nu. eller det kanske jag ska göra förresten. haha!" så suckade hon djupt och sa: "men han var gift såg jag." "jaså, det hann du se?" sa jag. "förresten så är du också praktiskt taget gift." "ja, jag såg att han hade en ring. ja, alltså när han stod som en bög med handen."
HAHA. "stod som en bög med handen? hur står bögar med händerna?" sa jag. "jamen, du vet sådär som man har sett på tv, sådär feminint." jag skrattade tills jag fick ont i magen.

imorgon ska jag in till stan igen. men lugn, bara lugn, jag ska inte shoppa. iallafall inte åt mig själv. jag och marie ska köpa något till mamma på mors dag tänkte vi.
snart dags för sängen nu, ska till arbetsförmedlingen okristligt tidigt imorgon, dvs kl 9.00.

0 kommentarer: