söndag 8 januari 2012

Herregud, vilken djungel det är med föräldradagar och försäkringskasse-relaterade grejer. Jag fattar typ ingenting. Men nu har vi iallafall ansökt om hur många dagar jag ska ta ut fram till slutet på maj. Det är ingen hejdundrande stor inkomst man får direkt! Men förhoppningsvis lär man sig att leva på det lilla man får. Fast det är svårt när man varit van att ha en högre inkomst, och när man inte vill ta ut alltför många dagar heller...

Jag minns när jag bodde i Göteborg och hade ca 4700 kr/månad en riktigt dålig månad om jag inte jobbade något alls på timtid. Hyran var på 3000 och ändå klarade jag mig på 1700 kr som sedan räckte till både mat, spårvagnskort och utekvällar! Helt otroligt. Man kan lära sig att hushålla med det man har.

Kom gärna med tips på hur jag ska tänka angående föräldradagar om ni har några!

Hur många föräldradagar per vecka tar ni/har ni tagit ut under föräldraledigheten?

3 kommentarer:

Trivsamma förändringar sa...

Vi lever billigt och vill spara många dagar och vara hemma så länge som det tillåts av arbetsgivaren så vi tar ut 3 dagar i veckan.
Det är ju första året som man kan spara dagar, efter ett år hemma måste man ta ut 5 dagar i veckan för att skydda sin SGI.

Tips att spara pengar på när man har bebis: Handla bebiskläder på Tradera, bloppisar, loppis. Köpa blöjor i Norge, otroligt mycket billigare än här. Så en resa dit och fylla upp ett förråd gör att man kan spara många hundringar i månaden.

Kram

/Spökmamman sa...

När bebisen fyller ett år MÅSTE du ta ut fem dagar per vecka, annars förlorar du din SGI. Skitskumt det där. Jag tar ut lite varierande antal dagar, har kunnat spara mkt eftersom B tjänar bra. Tycker inte man skall känna press över de där dagarna. Har man som du ett oregelbundet arbete brukar man kunna lägga schema så man inte missar skolavslutningar etc ändå. Ta vad ni behöver, njut av hemmalivet och snåla inte ihjäl er!!

Malla sa...

usch det där ÄR en djungel!
jag tog ut 4 dar/vecka första månaderna, sen 7 dar/vecka några månader, sen började jag jobba eller jag hade semester några veckor sen tog jag ut kanske 5 dar vecka tills hon började dagis. Vi har en massa dar kvar, superskönt för vi kommer kunna vara lediga många veckor under somrarna i ett par år till :D