tisdag 10 januari 2012

Okej. Jag är ganska säker på att slemproppen håller på att lossna. Eller ja, den lossnar i omgångar och det kommer lite då och då. Inte särskilt mycket, men det är slajmigt och lätt rosafärgat. (Ursäkta detaljerna!)

Men vad händer nu då? Hur länge kan den hålla på och lossna innan det händer något mer? Jag har läst att om hela proppen lossnar på en gång tar det ungefär 1-7 dagar innan det drar igång, men om den nu lossnar i omgångar? Kan den återbildas såhär sent i graviditeten?

Jaja. Det är bara att ta det piano. I övrigt har jag inga andra symtom på att något skulle vara på gång och det tror jag inte heller att det kommer vara än på ett tag.

4 kommentarer:

Zarah sa...

Jag vill att min propp också ska börja lossna, så det inte känns så himla drygt! Helst hela på en gång :P
Hoppas det sätter igång snart för dig :)

Frida sa...

Tack!! :)

Ang. Slemproppen så finns det inget rätt eller fel, det är så himla olika. Med första barnet fick jag en rosa/slemmig flytning och strax därpå värkar och vattenavgång. 1,5 dygn senare var hon född.

Denna gång fick jag precis samma flytning, men nu är det 4 veckor sedan. Jag har haft fortsatt slemmiga flytningar i olika konsistens och färg nästan dagligen men jag har bara haft onda förvärkar hittills, inget som vill sätta igång. Har BF i morgon. Så det kan vara fruktansvärt olika... :/

Kram

Anonym sa...

tips för att sätta igång förlossningen (behöver inte fungera): Massera bröstvårtorna, det låter konstigt men överdriven stimulering kan leda till att det sätts igång. Gör det inte det så har du ändå börjat härda dem inför amningen.

Beatrice sa...

proppen på mig på 1.a barnet gick onsdag morgon och natten mellan torsdag- fredag blev sonen född.

På barnbarnets mamma proppen runt lunch söndag och Tulia född 19:04 samma kväll. Men nu är det på gång iaf

//kram