tisdag 3 januari 2012

Uh. Är. Så. Illamående.
Jag som varit helt befriad från illamående under hela graviditeten. Första gången jag blev såhär illamående och konstig var veckan innan jul där när jag var med mamma till stan. Sen gick det en vecka utan att jag kände något mer. Men sen kom det tillbaka på dagen på nyårsafton och sedan dess har jag känt det mer eller mindre varje dag. Ofta är det när jag grejar med något som känns ansträngande, till exempel diskar, bäddar sängen, plockar eller något annat liknande. (JA, det är ansträngande att göra såna saker just nu.)

Idag kom det helt plötsligt när jag plockade ur diskmaskinen. Var tvungen att vagga iväg fort som attan till toan och kräkas en gång till och med! Och det har inte hänt förut. Vad kan detta bero på egentligen? Någon som vet?

Nu klarar man inte ens av simpelt hushållsarbete längre alltså utan att kroppen säger ifrån. Och jag som inte har bäddat sängen ännu, inte vattnat blommorna och inte hängt tvätten som ligger i maskinen. :/
Jag ska snart iväg och handla med mamma och sen åka och hyra ett babyskydd. Känns sådär lockande just nu. Hoppas jag piggnar till snart.

5 kommentarer:

Wilda Mathilda sa...

Hmmm, jag läste senast igår om just illamående när det börjar bli dags för förlossning... ;o)
Ska se om jag hittar den sidan igen!

Kram

Wilda Mathilda sa...

Tror att det var här:
http://www.barnfamiljen.com/templates/article.asp?id=2412

eller här:
http://www.alltforforaldrar.se/page/artikel/hjalp-min-kropp-gor-saker

Hittade lite trådar i olika forum om det också.
Så nu kan du inte ha så långt kvar! :o)

KRAM

/Spökmamman sa...

Oaaaa, loggade in för att läsa och kom på att jag glömt ditt sms. Jag lagar mat på dagis på torsdag. Såklart. Blir så j-vla trött. :( Kram. Jag har paket till bebisen och allt. Alltså ett könsneutralt paket hähä. Kram igen.

Zara sa...

Ja, det tycker jag är värt ett besök, var inte där denna gången men när jag väntade Minna. Skitbra att få ställa frågor och så.

Trivsamma förändringar sa...

Jag var också lite illamående veckorna innan jag fick Ebba. Dels tror jag att det beror på att det trycker på på alla möjliga ställen. Blev framförallt illamående och yr när jag stod böjd, och då trycker det väl på mer än när man står rakt upp. Kanske är så för dig också om du böjer dig när du ska bädda, plocka ur disk o så. Sen spydde jag som en gris på parkeringen utanför förlossningen när det verkligen var dags och även inne på förlossningen. Då har jag läst nu i efterhand att kroppen tömmer sig helt inför förlossningsarbetet. Gjorde även nr 2 mycket oftare dagarna innan det var dags, så det var nog ett tecken att det var på gång egentligen.