torsdag 5 januari 2012

Jag åkte in lite tidigare till stan förut eftersom mamma ändå skulle dit. Jag hade nämligen ställt in siktet på att köpa mig gips för att göra en avgjutning av magen. Och idag har jag inte haft sådär jättemycket foglossning. Det gäller att passa på när orken finns.

Efter att ha traskat omkring i ungefär en halvtimme på stan fick jag skitont i ryggen och när jag stod i kön på Gina Tricot (där jag köpte mig en finfin morgonrock på rean) trodde jag nästan ryggen skulle gå av på mig. Jag fick skynda mig ut efter att jag betalat och sätta mig ner på närmaste bänk. Efter en stunds vilande kändes det lite bättre så jag gick vidare, men då kom ryggvärken tillbaka igen och jag fick sätta mig ner flera gånger för att vila.

De tre senaste dagarna har jag haft ont i ryggen varje dag faktiskt. Det har gjort ont i svanken/ryggslutet och ner över svanskotan. Men det har absolut inte känts som några förvärkar eller så, utan mer som en ihållande smärta, som sedan lanat och gått över efter ett tag. Idag gick det inte över förrän J masserat mig en stund. Gud, vad skönt det var!

Jag har inte haft ett dugg ont i ryggen tidigare under graviditeten, men det kanske har att göra med att magen (och hela jag!) är så tung nu? Klart det känns i ryggen att bära omkring på all extravikt. Eller så har min foglossningssmärta flyttat sig från blygdben/ljumskar till ryggen istället?

Ja, jag vet inte. Just nu känns det dock bra igen.
Inatt vaknade jag förresten av några sammandragningar. De gjorde inte ont, men höll i sig ganska länge. Magen var stenhård! Jag har aldrig vaknat av det tidigare. Det är mycket mystiskt som händer i kroppen när man är gravid!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis får man lov och säga. Smög förbi här för att kolla lite hur det går för dig!

Jag tippar på att det faktiskt är dina förvärkar som har börjat. De följer inte alltid regelboken. Mina förvärkar var exakt så som du beskriver. Dock kan det fortfarande vara ett tag kvar ändå men alltid trevligt med tecken på att det närmar sig. Hoppas det inte dröjer alltför länge för din skull! All lycka till er!

//Louise

Anonym sa...

Usch o fy, jag hade inte heller så mkt förvärkar men ryggont ca 14 dagar innan mitt vatten gick..

Snart Milla e h*n här, jag tycker det e så underbart kul för er. <3