onsdag 18 januari 2012

Idag får vi åka hem! Doktorn har undersökt mitt underliv och säger att det ser ut att läka som det ska. Jag kan dock fortfarande bara ligga eller stå då det gör så förbannat ont att sitta. Jag har en lång och tuff rehabilitering framför mig och får inte bära något som är tyngre än bebisen. Jag får heller inte träna på länge utan bara ta promenader.

Bebisens bilirubinvärden har gått ner och vikten har gått upp. Självklart ska det bli skönt att komma hem, men nu väntar verkligheten och just nu har jag lite svårt att se allt gå ihop eftersom jag typ inte får göra nånting och J åker tillbaka till Vänersborg snart. Men vi får hoppas att det löser sig och att jag kan få lite hjälp av släkt och vänner. Jag skriver säkert mer sen när jag har en dator.

9 kommentarer:

Tessan sa...

Det var likadant för mig när jag fick Linus.
Ett tips är att sätta på en handdusch nära toaletten så du kan spola med varmt vatten när du gör dina behov. Jag hade aldrig klarat mig utan, särskilt nummer två gjorde ont och det sved i stygnen när jag gjorde nummer ett.

Kram i lycka till hemma!

Anonym sa...

Sv: För jag har fel på sköldkötlen, o sen när V blev sjuk låste de ju sig tvärt..

Va skönt att ni får komma hem, o att lillan mår bättre---

Linnea Z sa...

Stort Grattis till din fina lilla tjej!! Lycka till hemma, det kommer gå strålande ska du se. Kram Linnea, din gamla klasskamrat :-)

Anonym sa...

Apotekets Vitt vaselin är jättebra att smörja med, det tipset fick jag av läkaren som sydde mig efter min förlossning, kanonbra var det ialf för mig!

Erika sa...

Laxobraldroppar säger de ska vara bra efteråt.
Men är inte du sjukskriven nu? Då kan väl J vara hemma med föräldrapenning?

Trivsamma förändringar sa...

Jag hade bara ett par enkla stygn med det räckte för att det skulle vara jobbigt att gå på toa i början. Blev förstoppad för jag vågade inte trycka på, ett tips är att äta nåt laxerande så du inte behöver bli hård i magen i början!

Skönt att få komma hem! Är alltid skönare att kunna få sova i sin egen säng och få lite ordning på vardagen igen. Fast det är också rätt skrämmande, men det kommer gå bra ska du se!

Kram Maria

Marie sa...

Trevligt att få komma hem :-)

Anonym sa...

Jag smörjde med xylocainsalva, det bedövar underlivet - efter en stund. Först hettar det till. Sen kan man kissa utan att gråta... Det är ganska skönt att kunna hålla emot i mellangården när man gör nr2... Annars är det bra med duschmunstycket och lite kallt vatten under tiden, urin bränner. Fy, jag lider med dig men de flesta går igenom samma sak och det går över!
kram

zara sa...

Stackare, jobbigt att ha ont. Du verkar ju fått en värre variant också... Jag har en oöppnad xylocaingel, såndär man har när man sätter kateter, om du vill ha och kan hämta i Kd på nåt sätt. Det bedövar lite utvändigt iaf. För att ta bort det onda när man behöver ta i så att säga, så är det toppen att spola en binda med vatten och sen frysa in och trycka emot med. Värst vilka intimtips det blev i bloggen, hoppas det är ok :)