måndag 9 januari 2012

Idag pratade vi om amning på föräldrautbildningen. Intressant, och det kändes inte alls sådär påtvingat att man MÅSTE amma till varje pris. Nu har ju jag tänkt att göra det om det känns bra och om det funkar, men ibland blir man så trött på att höra att folk liksom förväntar sig att man SKA göra det.

Efter föräldrautbildningen åkte vi till Centralsjukhuset för en tvåtimmars föreläsning och introduktion om förlossningen och tiden strax därefter. Det var bildvisning också eftersom man numera inte får gå in på förlossningen på studiebesök. Mycket intressant och roligt att ha sett. Allt känns så verkligt nu. Snart är det vår tur att ligga där.

Jag var tvungen att fråga hur länge man måste gå innan de sätter igång en. Svaret jag fick var att man efter vecka 42+6 blir igångsatt! Herreminget. Tänk om man måste gå så länge! Nädu, lilla bebis. Du får allt ta och kika ut tidigare än så är du snäll, annars blir mamma tokig. Det är full aktivitet därinne just nu och när liten rör sig trycker det som fan neråt emellanåt. Inga känningar om att något skulle vara på gång dock. Det lär nog dröja ett tag till tyvärr.

1 kommentarer:

Trivsamma förändringar sa...

Det är jättebra att de lägger fram det så, att det inte är jätteviktigt med amningen. Klart det är bra om man kan amma sitt barn, speciellt i början, men det finns ju ersättning av en anledning och de barnen växer också upp och blir stora och starka =)

Det är en hel vetenskap med amning och jag som trodde att det i princip bara var att lägga bebisen vid bröstet hade SÅÅÅ fel. De ska ligga rätt, suga rätt, lagom lång tid, man ska äta rätt, lufta bröstvårtorna, smörja osv osv. Det gör ont och tårarna rinner, men det gick bättre och bättre och nu ammar jag och stöter till med ersättning någon gång ibland. Alla får känna sig fram vad som blir rätt.

Ang att gå över tiden, försök att inte tänka på det så mycket! Vet att det är svårt och jag fick ju aldrig uppleva de sista veckorna. Njut av tjejmiddagen, snart är det andra tider ;-)

KRAM