torsdag 19 januari 2012

Ömma bröstvårtor är bara förnamnet. Hur länge tar det innan det blir bättre? Ibland grinar jag och ligger spänd som en fiolsträng. Mjölken har iaf börjat komma lite mer!

Vi kom i säng närmare halv fem imorse. Liten var ledsen och hungrig och hade  bajsat, allt på en gång!
Nu sover hon så det är bäst att passa på att få något gjort.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Var lugn och stå ut, vårtorna blir snart härdade och då känns det inte alls lika mycket. Det tar tyvärr ettag, och det gör svinont, men det blir bättre snart!

Anonym sa...

Jag köpte silikonskydd för tuttarna på Orrbyhallen !!! Helt suveräna var de !!! Kram Titti

Trivsamma förändringar sa...

Här rann också tårarna av smärta! Det kändes som tusen nålar när hon tog tag o började suga. Men det släpper, smörj med salva o använd vårtskydd ibland så blir det bättre efter ett tag.

Skönt att mjölken börjar komma!

Kram

Joh@nn@:s sa...

hejsan vad ska LITEN heta =) hoppas allt är bra med er alla många kramar

Anonym sa...

Grattis till tjejen! Om du är noga med att smörja bröstvårtorna (PureLan är suverän) och se till att hon har rätt tag om bröstet, blir det bättre snabbt. Min kille är knappt tre veckor gammal och jag hade vansinnigt ont i början, men det är borta nu!!
/ Linda

/Spökmamman sa...

Så fort A lärde sig att ta rätt tag försvann mitt onda. Använde också en sådan där (skitfult ord) VÅRTNAPP (blä) från apoteket som var helt ok. Men som sagt, en kompis visade mig hur jag skulle amma på rätt sätt, och när jag fattade kunde jag visa Arvid som då började amma utan att det gjorde ont... Kramar!!!

Erika sa...

vad jag förstått är det viktigt att hon tar rätt tag. Jag va inne på amningshjälpens hemsida och läste

Anonym sa...

Nackdelen med vårtnapp kan vara att Liten inte kan suga utan den efteråt. Just nu är magsäcken bara någon matsked stor så mängden mat hon ska ha är liten. Försök att handpumpa ut i en kopp (be pappan hjälpa till och hålla koppen). Sedan kan du mata med en liten dessertsked och låta henne suga i slutet/bara några minuter. Jag gjorde så med bröstet som var sårigast för att det skulle kunna läka emellanåt. Efter 6-7 dagar var brösten bra. Ammar fortfarande min snart 13-månaders kille.

Mickis sa...

Åh, jag vet...jag hade också sår på mina bröstvårtor (fått ett nu igen) och ruskigt ont. Tog någon vecka sedan jag kom hem innan de blev bättre. Smörj med salva, vet inte riktigt vad de har i Sverige men jag smörjer med något som heter Lanolin, som ska vara bra (ofarligt för bebisen också). Jag brukade när det var som värst pumpa lite först och sen låta honom ta bröstet....hjälpte lite mot den värsta smärtan.

Hoppas det blir bättre snart!!
Kram

/Spökmamman sa...

Mina barn har aldrig haft några problem med att alternera mellan tuttar, vårtnapp och flaska. Spädbarn är inte dumma. Jag har tex gett mina tre barn napp redan på BB och tvärtemot vad somliga barnmorskor sade hade de inga problem med att amma trots att de använde napp. Bara en parantes i all välmening.. ;)

Anonym sa...

3 veckor tog det ungefär efter Noah kommit. Inget minne av att det gjorde jätteont med Alva men det kändes nog då med någon vecka. Purelan is the shit, finns på Apoteket!

Kram! lising