torsdag 26 januari 2012

Är det verkligen normalt för så små bebisar att vara vakna så länge i ett sträck? Inatt var lilla damen vaken i fem timmar. Och så var hon jättesur. Inget hjälpte förutom att gå och bära på henne eller hala fram tutten i tid och otid så hon kunde suga. Idag är hon också sur. Annars brukar hon mest sova och äta på dagen, men nu är det något som inte är bra. Men VAD?

Mamma är trött.

7 kommentarer:

Sandra Cabrera Skalski sa...

När det gäller bebisar är allt normalt. Jag levde i tron att bebisar sover 22 timmar första månaderna. Men ack nej. Matheo var vaken hela dagarna(är ju ändå okej fast jag var otrolig trött eftersom jag ändå var vaken under matningarna) och sov nästan hela nätterna 14 timmar förutom då han åt lite. Så alla former finns. Ni kommer säkert hitta er rytm snart. Mitt enda råd som jag tror hjälpte oss mycket var att vi från start gjorde natten till natt. All matning, blöjbyten osv gjordes i mörkret i sovrummet. Alltså inte gå upp och göra en scen.

Trivsamma förändringar sa...

Ebba har inte sovit någonting på dagen, bara någon powernap vid bröstet då o då. Nu kan hon äntligen sova någon timme även på dagen, men det dröjde 4 månader nästan.

De säger att det är enkelt, skriker ett litet nyfött spädbarn så är det något som är fel. Men när man bytt blöja och vet att den är torr, man vet att dem inte är hungriga, inte är för varma eller för kalla, så är det jobbigt! Men antagligen är det väl magknip de får, också är det ju alla de där utvecklingsfaserna som man aldrig hänger med i som de kan vara extra gnälliga.

Här hade vi en gnäll-dag igår, kände att jag ville henne ute på altanen ett tag =) Men som tur är de dagarna lätträknade och idag är hon sitt vanliga goa och glada jag igen!

Kram

Mickis sa...

Aron kan också vara vaken 5-6 timmar i sträck och vara gnällig. Ibland spelar det i gen roll vad man gör, finns inget som verkar trösta. Tror de kan bli lite övertrötta ibland och svårt att komma till ro. Det kan vara ganska jobbigt, speciellt när man inte sovit tillräckligt.
Jag tyckte de två flrstaveckorna var jättejobbiga, han skrek, amningen fungerade inte och man var frustrerad, trött och ledsen. Men jag lovar att det kommer kännas lättare för varje vecka som går, ju mer du lär känna din lilla tjej och vad som hjälper just henne :)

Kramar!

Anonym sa...

Oj, det är ju SÅ olika! :) mina barn har sovit jättemycket, nästan så jag trott att det var onormalt haha, MEN.. en vän till mig har en son och han har aldrig sovit spec mycket.. så.. :) det är superolika!

Jättefina bilder du lägger ut btw :)
KRAM! /lising

/Spökmamman sa...

Säger som alla andra, det är olika. Vad gäller sömn har vi dragit en vinstlott. Våra ungar har aldrig krånglat nattetid. Har kompisar vars barn varit vakna konstant. Linnea sover mycket lite om dagarna, hon är väldigt vaken. Vilket också kan vara lite jobbigt eftersom man typ aldrig får tid för sig själv! Nils är snart fyra år och behöver ofta sova middag om dagarna, Arvid slutade med vila när han var typ...två. SÅ olika! Dessutom har alla barn olika personligheter, somliga ungar är mer nöjda som bebisar, andra är kanske lite mer gnälliga...det går över! Krams!

terese sa...

magknip kanske

Anonym sa...

Hade du trott det var någon tillvaro i roska skimmer där allt flyter på hur lätt som helst??? Då har du kommit fel kan jag säga!!! Små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer!!

Lycka till med allt!!