fredag 2 maj 2008

igår kväll var vi hos lina och larsa. gabbi, robert och lillpojken var också där. han är så jävla söt. han går för fullt nu. vi lagade mat och spelade nintendo we. det var trevligt.
fredagen började med att jag skulle upp till vårdcentralen och ta några blodprover.
jag har ju varit med i matchen förr, så jag vet att pensinärerna hänger på låset redan innan klockan åtta då labb öppnar, därför bestämde jag mig för att ligga steget före och ställde klockan på 07.15 och ungefär 07.45 var jag på plats. det visade sig dock att gamlingarna tydligen skulle göra vadsomhelst för att vara först in och var där ännu tidigare än 07.45, så när jag klev in satt det redan fem stycken där och väntade på sin tur. en timme senare var jag hemma igen.
bestämde mig för att lägga mig en stund till för jonas låg och sussade som ett barn och det såg så skönt ut, så jag kröp ner brevid och tro´t eller ej, men vi sov fram till klockan tolv!
när jag väl vaknade till liv igen var jag sömndrucken som aldrig förr. gick ut i köket, hällde upp min vaniljyoghurt och mina allbran, skivade en banan och gick till kryddskåpet för att ta fram kanelen. fortfarande var jag trött och ögonen var väl inte riktigt öppna än utan jag gick och kisade. pudrade på kanel för fullt på yoghurten när jag märkte att det luktade lite konstigt. tvingade upp mina kisande ögon lite till och sniffade ner i skålen. men vad konstigt, tänkte jag, det luktar inte alls kanel, och ser det inte lite väl gult ut? tittade på kryddburken, "curry" stod det med stora bokstäver. skadan var redan skedd och jag fick försöka få bort det som låg på toppen, men tyvärr försvann inte allt och varje tugga hade en bitter smak av curry.
jag kväljde mig igenom sked efter sked och efter en evighet tog det äntligen slut. fy fan.
idag har jag och lina varit och boxats. det var riktigt jobbigt, men jäklar vad roligt det är!
försöker gå på boxen två gånger i veckan.
mor och jag var och hämtade ut ett paket med fem böcker som jag beställt från cdon och jag är riktigt sugen på att läsa "brunstkalendern" av emma hamberg faktiskt. har kommit in i en läsperiod nu. jag är verkligen periodare när det kommer till böcker och läsning.
jag och jonas lagade fläskfilégryta med skogssvamp och purjo och fullkornsris till kvällsmat.
det var inte ett dugg äckligt. och så åt vi till "så ska det låta" som ett medelålders par. :)
och nu sitter jag och smuttar lite på ett glas vin, för det får man på fredagkvällen.
i helgen väntar jobb på demensboendet. jobbar eftermiddag imorgon och dagen på söndag.
mina supertjusiga boxningshandskar.

fläskfilégrytan med ris och självklart ett glas vin. fick bli vitt idag.


1 kommentarer:

Mia sa...

Gött med curry... hohoho!
Grytan såg inte ett dugg äcklig ut heller... Vi käkade på Grumspizzerian idag! Kycklingfilé med stekta grönsaker, pepparsås & potatisgratäng för 70 spänn! Va inte det sjukt billigt?! Puss & Gonatt!