söndag 17 maj 2009

Wow, vilken jävla seger för Norge! :D Och vad glad jag blev för en gångs skull! Annars brukar jag sitta och muttra och inte alls förstå varför vissa länder får så höga poäng. Men nu kände jag direkt att Norge var min favorit. En mycket bra låt av en mycket duktig kille! Att han hade skrivit låten själv gjorde ju inte saken sämre heller. Skitkul.
Jag tyckte även att Estlands bidrag var bra och Rysslands var helt okej efter tredje reprisen. Vid första intrycket gillade jag den inte alls.
Överlag kändes standarden något högre än vanligt. (Om vi räknar bort Finlands discodänga a´la 1992, Greklands dansuppvisning, ååh, vad jag skrattade!, Frankrikes zombie som såg ut att ha klivit direkt från graven och upp på scen och Albaniens bidrag. Vad fan var det egentligen? En levande blå discokula, två dvärgar och en 16-årig Barbiewannabe? Läskigt! Och naturligtvis några till, men dessa var nog de jag tyckte var mest extrema.) Men oj vad roligt att han den där norske gutten vann! Jag låter som värsta schlagerfantasten, vilket jag definitivt inte skulle kalla mig, men låten var ju faktiskt jättebra.

Förresten somnade jag i soffan förut trots att jag bestämt att jag inte skulle sova något. Jag vaknade 20.30 och kom helt yrvaket på att vi var tvungna att ha chirre och dirre till schlagern, så Jonas fick skjutsa mig till affären. Väl där träffade jag Mia och Madde som också var ute i sista minuten och panikköpte snacks inför kvällen. När vi sedan kom hem bänkade jag och Jonas oss i soffan med lite mat och öl och ett varsitt block där vi skrev upp poäng på de olika länderna och sedan jämförde. Vi hade skrämmande mycket lika faktiskt.
Det blir dubbelt firande för Norge med både storseger i Eurovision och Nationaldag!

Nej, nu måste jag lägga mig och sova. Natti.

2 kommentarer:

färg o form sa...

Tjohejsan!!Roooligt att läsa kring hos dig.....nu måste jag kika kring lite mer.
Må gott Hannah

Anonym sa...

Tycker också att det var en bra låt som vann.
Hittade hit genom en annan blogg.
Ska kika vidare i din fina blogg.
Ha, det gott.