fredag 2 oktober 2009

Jag är så trött på att låtsas.
Jag är så förbannat trött på dessa charader. När folk frågar mig hur jag mår vill jag bara skrika: "Jag mår skit! SKIT!" Men jag ler och säger: "Jo, det är bara bra tack."
Och jag lyckas nästan övertyga mig själv om att jag faktiskt mår ganska bra emellanåt. Och det gör jag ju också ibland. Jag mår bra. Ibland. Men vid vissa tillfällen kommer allt upp till ytan igen och jag känner mig allt annat än bra. Just nu har jag den där klumpen i magen. Den där känslan av illamående. Jag skulle vilja spy. Så känns det. Fast jag gör det naturligtvis inte. Men ibland blir det bara för mycket med allt. Och jag känner mig som den mest ensamma människan i hela världen. Det finns ingen som förstår mig. Ingen som ser mig och min smärta. Ingen som hör mig. Ingen som bryr sig. Inte ens den person som jag älskar mest orkar bry sig. Och jag sväljer och tänker att jag ändå inte är värd att någon bryr sig om mig.

Ibland undrar jag om jag är en av de personer som är dömda att må dåligt. För all framtid. Jag undrar varför. Varför just jag? Jag spelar martyr och undrar vad jag gjort för att förtjäna det? Denna känsla av hopplöshet letar sig in i mitt inre. River och sliter mig i stycken. Jag vill skrika. Jag vill skrika ut mina känslor. Men vad hjälper det? Det är något allvarligt fel på mig iallafall. Det är ju jag som är konstig. Annars skulle jag inte må såhär allt som oftast. Det är mitt fel. Bara mitt och ingen annans. Jag börjar snart tro att jag inte förtjänar att vara lycklig. För det verkar som att det inte finns någon som tycker att jag gör det. Inte ens jag själv ibland. Jag är inte älskvärd och jag är dömd.

Och möhippan imorgon som jag såg fram emot så mycket känns just nu inte alls rolig. Det känns som om jag bara kommer att komma dit och spela. Återigen låtsas att allt är tipptopp. Jag hatar det. Vi får hoppas att det är en bättre dag i morgon. Just nu är allt bara svart. Men det går över. Det går över. Iallafall för en stund.

5 kommentarer:

gaby sa...

ja du gumman. du känner att ingen bryr sig. en annan vill ju inte tjata istället. klart man inte fortsätter fråga om du alltid säger att du mår bra när man frågar hur du mår.. men tro inte att vi inte märker att du mår dåligt.. de e bara å prata om du vill/orkar.. vi finns där för dig.. å när ja säger vi så menar ja alla dina vänner! vill du skrika lr bara gråta så e de bara å lyfta på luren å ringa å självklart kommer ja om möjligheten finns. hoppas du känner att du vill prata nån da. älskar dig gumman å de e inge kul å veta att du mår dåligt. de har höllt på för länge nu :( puss

Marie sa...

Vi kan ta varandra i hand du och jag då.
Även om man har familj och vänner så kommer man inte undan den där känslan av ensamhet ibland.
Och mår dåligt gör jag allt som oftst jag med men håller tyst om det, för det blir ju inte bättre av att prata om det. Och det känns ju som sagt som att man bara har sig själv att skylla. Det är ju jag själv som måste ändra på mig för att kunna må bra men orken finns liksom inte där. Och då blir det som det blir :p

Det är inte lätt att vara människa ibland alltså. Många kramar till dig och hoppas du får en bra dag idag :-)

Jennie sa...

Det gör mig ledsen att du mår så dåligt och känner att det är så hopplöst. Låter som en klyscha men det hjälper att prata om det. Vet att du antagligen inte vill höra det här, men eftersom du mår så dåligt och gjort det ett tag så kanske det skulle hjälpa att prata med någon som kan hjälpa dig att komma på roten till allt det onda. Det är inget fel i att erkänna att man är ledsen, men det är dumt att låtsas för det hjälper dig inte det minsta. Älskar dig och önskar jag kunde göra något för att hjälpa trots tillfälligt geografiskt avstånd.
Puss

Anonym sa...

Googla Efamol (Jättenattljusolja). Det kanske kan hjälpa.

Malin sa...

Jag vet vad det innebär att må dåligt, och det bästa tror jag är att också tillåta sig att göra det. Jag är säker på att de i din närhet bryr sig, men ibland kan det vara svårt att veta hur man ska bete sig och vad man ska säga..Det du skulle behöva är att hitta orsaken till att det känns så här, kanhända behöver du hjälp av någon att lösa klumpen i magen.. Självklart ska du inte må dåligt hela livet, när du fåttt rätt hjälp kommer allt att vända för dig ska du se!! Kramiz