måndag 12 oktober 2009

I helgen stod det då alltså bröllop mellan Jonas ena syster och hennes karl.
Oj, vad fint det var. De var så himla fina allihop! Och ja, både en och två tårar letade sig ned längs min kind under ceremonin. Jag är så blödig! Jättefint var det och Jonas syster var så otroligt vacker!
Middagen och bröllopsfesten var även den mycket trevlig, med glada gäster och god mat. Mot slutet av kvällen fick jag dock en riktigt jävlig huvudvärk och jag mådde illa och jag vet inte allt. Mådde skitdåligt faktiskt.

Innan bröllopet var dock inte allt en dans på rosor. Det började med att jag på fredag kväll klockan 23.30 kom på att jag hade glömt att köpa strumpbyxor till klänningen. Kändes lite halvstressat, men jag kände ändå att det var något jag kunde fixa på lördag förmiddag. Hade tänkt att gå upp ganska tidigt för att hinna med allt innan men jag var så jävla trött att jag låg kvar i sängen ända till klockan 10.00. När jag kelv upp kastade jag mig iväg till ICA för att inhandla nylonisar. Back in the days har jag för mig att utbudet var ganska bra men där i lördags insåg jag att tiderna måste ha förändrats drastiskt. Nylonstrumpbyxornas tid kanske är förbi.

Jag stod länge och väl och klämde och öppnade i smyg för att se färgen ordentligt. Hade liksom ingen lust att komma i raffigt svarta eller bahamasfejkat solbrända. (Det fanns ju inga teststrumpor framme. Mycket dåligt! Det fanns det ALLTID förr.) Till slut hittade jag väl ändå ett par som var okej. Tog dem och ilade mot kassan. 60 spänn gick de på, de jävlarna.
Cyklade hem och kände mig ganska nöjd. Gick och smågrejade lite innan jag gick in i duschen. Sen var det dags för allt det där andra ni vet, smörja kropp, blåsa hår, platta hår, sminka fejs, dricka en smoothie, peta i linser,spraya, parfymera... ja, det där. Till sist gled jag i klänningen. Kände att jag till och med hade lite tid tillgodo. Allt kändes okej. Jag var nöjd. Jonas var precis på väg in i duschen han också, när det låter ritsch och jag utbrister: "FAAAAAN! Helvetes jävla skitstrumbyxor!" Och lite andra väl valda ramsor och svordomar. Strumpbyxorna var helt obrukbara. Sönderklösta som av en katt. Jag vet inte hur jag lyckades med denna bedrift.

Jonas den stackarn, fick snällt åka till affären för att inhandla nya. Han hade fått bra instruktioner på vad jag ville ha och hade med sig den gamla förpackningen för att jämföra. Han kommer dessvärre hem med ett fempack i färgen TAN. Ja, bahamasfejkat solbrända.
Då började jag bli lite smått stressad. Jonas gick iallafall in i duschen och jag trampade av och an utanför och skrek till honom att om han inte skyndade sig så vi hann köpa nya på vägen så kunde jag gå bort till affären och göra det direkt. Han tyckte att vi skulle hinna på vägen. Till saken hör dock att Jonas är en duktig tidsoptimist. Han skulle dessutom agera bröllopsfotograf på den stora dagen och sprang runt med kameragrejer och tillbehör som en idiot fram och tillbaka.

Well. Efter många om och men och en ordentlig hjärtklappning från min sida åkte vi ändå till ICA igen så jag fick springa in, barbent, i mina extra ballerinaskor (om klackarna skulle bli för jobbiga att gå i under kvällen). Hittade två olika varianter som jag tog och spang till kassan med och betalade. Jag tror fanimej att jag la ut nästan 200 spänn på nylonisar. Tänkte att det var bäst att ta två par för att gardera sig med om det ena paret skulle gå sönder igen. Sprang fort som fan ut till bilen igen där Jonas for iväg med gasen i bott mot Forshaga.

När vi hade ungefär 200 meter kvar kliar jag mig med höger fot på vänster ankel, lite sådär med skon. Känner att jag bli blöt på benet. Vad fan, är skorna blöta? Tänker jag och tittar ner mot golvet och fötterna. Nej, det var de inte. Det var HUNDBAJS över hela höger sko och mitt vänstra underben/fot! Man tror ju fan inte att det är sant alltså. FAN VAD DET LUKTAR, sa Jonas. Tyyyyst! Jag spyr, sa jag och torrhulkade. Det är väl själva fan att folk inte kan plocka upp skiten efter sina hundar när de gör ifrån sig mitt på ICAS parkering? Sånt folk ska fan inte ha någon hund! Gräsmatta, måste ha en gräsmatta, tänkte jag när jag klev ur bilen. Torkade diskret av skorna och smet in med dem i näven på Jonas systers toa för att sätta på mig strumpbyxorna. Hoppades vid gud att ingen såg mig. Usch vad äckligt det var. Tvättade benet och skorna så gott det gick och gick sedan ut för att byta till klackarna.

Well. Förutom dessa små personliga missöden var det en väldigt trevlig dag! :)

Av hänsyn till det nyblivna brudparet som kanske inte vill vara med på bild på internet lägger jag ut en suddig bild där de inte syns så bra.


0 kommentarer: