måndag 19 oktober 2009

Nu har jag varit och tagit den där jäkla sprutan. Kändes inte alls bra faktiskt. Värsta jävla massvaccineringen med folk överallt och långa köer. Väl därinne hade inte personalen handskar på sig när de vaccinerade, vilket jag tyckte kändes sådär. Kände mig lite plugg/arbetsskadad när jag tänkte på att hon tvättade mig med en spritsudd upp och ned flera gånger istället för att dra en gång på stället där man ska sticka, precis som jag lärt mig. Annars drar man ju fan runt alla bakterier bara.

Hon som vaccinerade mig tittade inte ens på den där lappen man skulle ha med sig med frågor om man hade feber eller några sjukdomar eller var allergisk mot något. Hon bara stack sprutan i armen på mig. Hann även med att undra om hon verkligen körde "öga-mot-öga-principen" när hon stack in nålen, men dessvärre hann jag inte se det. Kanske lika bra det.

Var det inte värre än så, hann jag tänka innan hon tryckte in innehållet i sprutan i armen på mig och jag kände att det sved och gjorde ont! När hon var klar sa hon mumlande: "Oj, det läckte lite." Jag kastade en blick på armen och såg lite blod och något VITT, förmodligen en del av vaccinet? Hon torkade snabbt bort det och satte på ett plåster och jag fattade att det var dags för mig att gå vidare så hon kunde ta nästa patient. Jag hafsade ihop mina grejer och gick ut. Efteråt blev jag jävligt orolig. Vad fan menade hon med "Oj, det läckte lite"? Uppenbarligen SKA det inte läcka. Är det farligt? Hur mycket hamnade utanför, bara en ynka droppe eller en stor del av vaccinet? Vad var det som gjorde att det läckte? Stack hon fel? Hamnade inte vaccinet i muskeln? Frågorna poppade upp i skallen.

Så jävla typiskt att det ska hända mig som redan är lite lätt hypokondrisk. Well, ska försöka koppla bort det även om jag tror att jag kommer drömma mardrömmar inatt om den där meningen "OJ, DET LÄCKTE LITE" och vakna kallsvettig. Nu värker det lite i armen men bara lite. Tror dock att det kommer att bli värre om man ser till de som jag vet tagit det förut som klagat på väldig värk och svårt att orka använda armen ordenltigt till och med. Hörde förövrigt att man inte kan förvänta sig feber redan ikväll utan att om det kommer så kommer det några dagar efter injektionen. Attans. Jag som tänkte att blir det inget ikväll så blir det inget alls och jag är safe!
But nooo. Jag kan få vänta flera dagar på att bli sjuk. Och det har jag absolut inte tid med! Jag jobbar fan torsdag, fredag, lördag och söndag.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Du har så rätt, det ska inte kunna läcka om de sprutar intramuskulärt. Jag tycker att du ska kontakta dem och säga till.