fredag 9 oktober 2009

På jobbet idag blev vi erbjudna att ta influensavaccinet för den "nya influensan" som den så fint kallas. Svininfluensan, grisflunsan, ja, kalla det vad ni vill. Jo, vi blev erbjudna eftersom sjukvårdspersonal är en utsatt grupp. Första sprutan skulle i så fall tas den 19:e oktober.

Hur ska NI göra? Ska ni vaccinera er?


8 kommentarer:

Marie sa...

Jag vet faktiskt inte. Har hört att om man aldrig har haft influensa tidigare och man vaccinerar sig så kan man bli jättesjuk. Men hur mycket sanning som ligger i det vet jag inte.
Så jag har inte bestämt mig än. Vad ska du göra?

Marie sa...

Hur funkar det för oss som inte jobbar inom vården och så där då? Måste vi kontakta läkare själva? Eller kommer det skickas ut brev där man blir erbjuden vaccin?

Den enda riskgruppen jag är med i är som du säger själva åldern så jag antar att det lär dröja innan jag får något i såna fall. De tar väl de som har sjukdomar och så först antar jag?

Mia sa...

Nej för fasen! Om alla andra vaccinerar sej så slipper ju jag! :-)
Tydligen kan man få influensa (vanlig alltså) av vaccinet & det vill vi ju inte ha!
Puss

Annika sa...

Jag ska vaccinera mig. Jag tror man bli mer sjuk av influensan än av vaccinet. De skulle inte ge det till männsikor om det var farligt! Hur ska du göra?

gaby sa...

ja va hade du tänkt om de kommer massa folk å hjälper dig varje dag å du vet att de kan ha den smittan me sig??? om man tänker så å va man jobbar me e de igentligen inte svårt å komma på va man ska göra.. men å anadra sidan.. kan man bli dålig av den så vet ja inte heller faktiskt.. men ja tänker mer på nico då.. vem tar hand om fjant när ja e sängliggande?! (om ja blir de) puss puss

Anonym sa...

Absolut! Om mindre än 80 procent av befolkningen tar sprutorna så uteblir massvaccineringens syfte (dvs svinisen blir inte bortjagad). Jag tror jag hade det i somras, men man får ju vara lite solidarisk. Tror inte ett dugg på att vaccinet är farligt.

Ananas sa...

Stackare! Hoppas att det kommer gå bra för dig.

Grina på du, skit i Hans eller vad han nu hette. :)
Hoppas du hade det trevligt.

Det där med vaccinet har jag inte funderat på så mycket faktiskt. Men med tanke på jobbet så kanske det är bra. Åhh, svårt val måste jag säga :)

Kram

Åsa sa...

Hejsan :) Haha ja världen är inte alltid stor ;) Alltid kul med nya läsare :D
Jajamän bara bra. Med dig då?

Blir inhen skola på Tisdag. Min lärare tyckte att ja kunde hoppa över den och göra den till våren. Men den 20/10 kommer ja in till skolan igen :D

Ha det så bra.