onsdag 2 februari 2011

...eller tre.
Jag har sett på flera bloggar att jag inte är den enda som har en låda full av hopp och längtan, vilket känns väldigt bra. Nu har jag då inte en låda som de flesta verkar ha, utan tre stycken som jag samlat på mig under årens lopp.

Ibland har jag känt mig helt psycho och dum i huvudet som har köpt babyplagg och annat åt en bebis som inte finns annat än i mina drömmar. Men samtidigt är det skönt och befriande att se framåt och verkligen tro på att jag kommer att få vara med om detta mirakel någon gång i livet. Och när den dagen väl kommer har jag en hel del grejer som behövs redan.

Mestadels består mina bebislådor av kläder - mycket flickkläder av någon anledning. Tror att när jag går omkring på barnavdelningar och tittar kläder så är det oftast tjejgrejerna som ser lite extra söta och fina ut i form av små volangklänningar och små, små gulliga bodys i miniatyr. En del pojkkläder ser så trista ut. De senaste åren har jag dock försökt att köpa mer unisexgrejer. Och självklart spelar det ingen som helst roll om jag skulle få en pojke eller en flicka när den dagen nu kommer. Jag vill bara ha ett barn (gärna flera ändå förstås!) att ge min kärlek till.

I lådorna finns även "Bra att ha-saker" som exempelvis ett nagelvårdskit, nappflaskor med tillhörande nappflaskborste, sängkläder, täcke + kudde, skedar, babyfiltar, mössor och lite annat. Det trängs dessutom med några mjukisdjur, ett par böcker, ett pussel (!) och en Moraträsk-skiva.

Ibland när jag är ensam tar jag fram lådorna. Går igenom dom. Tittar, vecklar ut plaggen, viker ihop dem igen, bläddrar i böckerna och undrar när jag ska få någon att läsa dom för.
Längtar. Väntar. Hoppas.

Kalla mig gärna knäpp, men jag kan inte hjälpa det.

10 kommentarer:

Jane sa...

Hahaha.. jag trodde jag var störd. Har 4 stora lådor i sovrummet :)Även mamma kläder ligger det däri.. Ja det ska bli såå skönt att komma iväg! Tänka på annat ett tag, hehe!

Essi sa...

Även här finns såna lådor. Dock har de praktiska lådorna med böcker, leksaker, skedar, tallrikar etc redan kommit i bruk för alla de barn som brukar komma förbi här ofta. Men sen finns de en låda med kläder, egentligen menade som presenter, men det Herr R inga vet är att de även finns lite hos mamma. Som på tal om henne har kvar ALLT mitt gamla, alla fina klännigar och mysigaste leksakerna och gosedjuren! Jag längtar oxå!

annica sa...

åh vad vackert. hoppas att det är din tur, snart!

Malla sa...

Du är inte alls knäpp :) Jag håller alla mina tummar och tår att det blir er tur snart!

MrsLi på FL :) sa...

Åh vilken fin grej! Inte ett dugg knäppt i mina ögon, bara en stor dos hopp vilket är något som aldrig får överge oss.

Jag har nog tidigare varit lite rädd för att ens se åt barnkläder. Nu blev jag inspirerad att skapa en egen "längtanslåda".

Anonym sa...

Jag precis som du kan ta fram sakerna som man har köpt o bara drömma och längta :) Jag har en massa saker, bland annat kläder, leksaker, böcker, sängkläder, har även bärsele, barnstol, babysitter, gåstol m.m. :) hihi som om någon tycker att du e tokig så vad skulle jag då vara...haha

Therese sa...

Jag tycker det är fint! Hopp och drömmar behövs :)

Anonym sa...

Känner igen det där :) 2007 köpte jag massa bebisplagg, haha, då jag ville ha.. tog fram och mös, luktade på och sånt :) är helt normalt när man vill något så gärna!! Jag fick Alva & snart kommer nästa & snart plussar du också ska du se :)

Jag håller tummar och tår!!!!

Kramar! (lising)

Anonym sa...

Hoppas ni får ert efterlängtade plus snart! Massor med lyckönskningar!

Anonym sa...

Wow....vad härligt att du vågar vara positiv och handla saker till bebisen. Jag tar också pergotime sedan två månader tillbaka, men jag är så himla rädd för att det inte ska funka=( Jag har inte fått positivt på ÄL testen som jag gjort heller! Hoppas att det går bättre för dig=)