tisdag 22 februari 2011

Blev lite ledsen när jag tittade ut imorse - det snöade. Om ni visste hur jävla trött jag är på snö just nu. Jag vill ha våååår! Jaja, en sak som jag glädjs över idag är att min hals inte blivit värre under natten. Det är bra. Och att det "bara" är -10 grader idag, istället för - 20 som det var i helgen.

Ska strax iväg och göra ett kvällspass på jobbet. Sådär kul. Vi får en ny patient, vilket innebär att det blir fullbelagt igen och jag ska jobba ensam, som vi alltid gör när vi jobbar kväll. Är orolig eftersom jag vet att den nya patienten har stomi, och stomi är det värsta jag vet. Jag kan inte hjälpa det, men jag klarar bara inte av det. Den är alldeles ny dessutom, och patienten själv kan inte med den ännu, så jag måste förmodligen greja med den. Så det ska bli spännande att se hur denna kväll går. Höhö. Det är nånting med den där lilla röda tarmstumpen på magen som jag helt enkelt inte pallar.

Undrar om jag någonsin kommer vänja mig? Felet jag gör, som jag är väl medveten om, är att jag undviker stomier och flyr så fort jag har möjlighet och ber någon av mina kollegor gå in till de personerna som har det, istället för att ta tjuren vid hornen och liksom träna, träna, träna på att byta påse + platta och bli mer van. För om jag blir mer van, kanske jag inte tycker att de är så hemska till slut.

Oh well. Vi får väl se hur det går ikväll, som sagt. Jag har smågrejat lite under förmiddagen. Vattnat och betalat ett par räkningar bland annat. Nu ska jag softa lite innan det är dags att bege sig iväg.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig tisdag!

2 kommentarer:

annica sa...

stomier är aldrig kul, men det är väldigt olika från stomi till stomi ;)

Jane sa...

Kan inte annat än hålla med, både om snön och stomier! Haha.. Undviker dem så länge det går.. Ser ut som en liten avskalad snopp som tittar ut! ;)