onsdag 21 september 2011

Jag har varit på zumba och sitter nyduschad i soffan och ska snart ta mig lite kvällsmat - en stor kopp te, mackor och yoghurt med flingor. Är hungrig som en varg!

Man känner verkligen hur liten har växt i magen. De första gångerna jag kände av honom/henne så var det som små pirrningar eller små, små ryckningar. Det kändes ungefär som om jag hade kolsyra i magen som liksom bubblade. Nu känner man tydligt hur bebisen rumsterar runt därinne och vänder sig och har sig och de små pirrningarna är numera starka buffar som man kan känna på utsidan av magen. Idag sparkade bebisen några centimeter ovanför naveln för första gången! Innan har jag bara känt nedanför naveln och då framförallt nere vid troskanten, men nu jäklar kände jag jättelångt upp idag. Livmodern växer tydligen! Hihi.

Och häromdagen var faktiskt första gången som jag faktiskt såg hur det rörde sig på insidan. Så jävla häftigt. Idag var första gången som någon annan fick känna av litens buffar. Mamma fick en rejäl spark på handen förut. Både hon och jag blev tårögda och började nästan grina. Det är verkligen så otroligt känslosamt att känna av sin fina bebis i magen.

J har tyvärr inte fått uppleva detta mirakel ännu, trots att liten svängde omkring som en annan dåre i söndags kväll och J höll sin hand på magen länge. Jag kände det jättetydligt, men J sa att han bara kände min puls och ingenting annat. När jag sen la handen på magen buffades det massor, men sen när J gjorde det igen blev liten stilla. Konstigt! Hoppas verkligen att han snart får hälsa på sin lilla bebis ordentligt.

3 kommentarer:

Marie sa...

ja visst känns det som en lång tid kvar att jobba?

Kul att det börjar synas på utsidan nu också :-)

Trivsamma förändringar sa...

Jag saknar min bebismage och att vara gravid, trots att det är helt fantastiskt att ha henne här!

Hoppas snart J för känna rörelser, det blir lite mer verkligt även för de blivande papporna när de får se och känna =)

Kram Maria

Anonym sa...

De kan vara lite envisa de små ;) Micke kände inte en enda gång att Freja rörde sig....Hon kunde härja runt ordentligt inne i magen, men när M la handen på magen var hon helt stilla ....HELA graviditeten.... Kram kram Titti