torsdag 22 september 2011

Jodå. Körningen gick rätt så bra och barnmorskebesöket också. Mitt järnvärde hade dock sjunkit en del sedan senaste mätningen, så jag har blivit tillsagd att börja med järntabletter. Så imorgon börjar jag med Niferex. Någon som har erfarenhet av dom? Jag käkade järntabletter när jag var vegetarian men inte just den sorten. Hoppas man slipper magbesvär. Kanske är det så att min trötthet den senaste tiden berott på järnbrist då. Det ska bli intressant att se om det blir någon skillnad när jag ätit tabletterna ett tag.

Jag fick lyssna på lilla hjärtat också och det slog så fint så. Dock blev jag lite fundersam över varför hon inte sa något om hur många slag per minut det var. Det gjorde hon inte första gången heller, men det känns som att alla andra får reda på hur många slag per minut det är varje gång de lyssnar på hjärtat? Eller? Enligt gammalt skrock ska det ju tyda på ett visst kön om det är visst antal många slag per minut, men om jag tror på det är tveksamt. Men det vore kul att veta ändå! Jag glömde naturligtvis att fråga också.

Frågade om föräldrautbildningen också och hon sa att det inte skulle starta förrän i slutet på november/början av december någon gång. Det tycker jag känns väldigt sent? Trodde det skulle börja typ om ett par veckor.

Jaja, nu ska jag vila lite. Trött, trött, trött idag.

7 kommentarer:

Trivsamma förändringar sa...

Många som äter Niferex blir väldigt hårda i magen, även jag. Blev så glad när mitt järnvärde blev bra så jag slapp dem.
Läste på forum att många väljer den andra sorten H... Plus nånting som man får äta många tabletter per dag utav. Men de är mycket skonsammare och gör att man slipper hård mage, tydligen...

Konstigt att du inte får se/veta hjärtljuden, fråga nästa gång. Min flicka hade varit en pojke enligt skrock...

Kram Maria

Erika sa...

Jag har innan ätit diferon tror jag det heter och kunde inte äta dom för ja fick ont i magen. Nu äter jag niferex och de är mkt bättre. Järn blir man hård i magen överlag. Jag brukar äta en kiwi om dagen för att det ska göra magen icke-hård. Jag har klarat mig ganska bra från hårdheten genom att äta kiwi.

Joh@nn@:s sa...

Jag ska göra halkbanan på fre =) och de ser jag inte fram imot jag har inte nerver som räcker till sånnt här men jag hoppas allt håller ihop och att jag inte ska balla ur när jag sätter mig i bilen =( gillar inte alls sånnt där....jag ska lägga in kort så fort jag kan =) jag blev faktiskt nöjd bara golv kvar och de blir nog snart de också hoppas jag kram

Trivsamma förändringar sa...

Hon vägde 2400 gram och var 45 cm lång när hon föddes. Lill-skruttan!

Inte hade jag förväntat mig att jag behövt handla på mig kläder i storlek 44 =) Men nu är inga kläder som jag har i hennes byrå för små i alla fall...

Kram Maria

Jenny sa...

Hej hej!
Jag käkade niferex nästan hela graviditeten, så jag pimplad en hel del laktulos. Håller tummarna för att du slipper krångel med magen :).

Fråga om hjärtljuden, till mig visade de och sa de varje gång..

Hoppas järnvärdet går upp..

Kram kram

Anonym sa...

Jag gillade inte Niferex.. käkade det med Alva i slutet men inte mycket.. jag slarvade.. med Noah drack jag Ferronol - MYCKET bättre :) & inte hård i magen!

Kram /lising

K sa...

Hon nämnde inte hjärtljuden eftersom det är ren bullshit. ;) Precis som din och min puls varierar bebisens hjärtslag mellan högt och lågt. Är bebisen pigg och vaken har den hög puls, sover den är den givetvis lugnare. Jag har tre tvåkönade ungar hemma om man skall tro det där. Vad gäller Niferex kan man bli lite knepig i magen. :) Hoppas du mår fint gumman!! Klem från K, som läst bloggar dåligt på sistone pga alfapetsspel