måndag 19 september 2011

Nästan det enda jag funderar på just nu är hur vi ska göra iordning i vårt tredje rum, som kommer att agera barnrum inom kort. Ja, nu kommer bebisen inte att flytta in dit direkt, eftersom sängen kommer stå inne hos oss i början, men det är ändå så himla roligt att fundera och kolla inredningssidor på nätet för inspiration! Tycker faktiskt att jag börjar få en lite mer klar bild över hur jag vill ha det.

Väggarna är precis ommålade därinne så de kommer vi inte att göra något med. Det är tre vita väggar och en ljusgrå fondvägg. Jag vill hålla det ganska neutralt men ha någon eller några färger som accentfärger. Just nu är jag inne på lite gröna nyanser. Det är faktiskt svårt när man inte vet om det kommer ut en liten pojke eller flicka, även om jag inte skulle gjort ett helblått rum till en pojke eller ett helrosa till en tjej. För mycket åt ena eller andra hållet vill jag inte ha oavsett kön.

Därför är grönt rätt så bra. Sen har jag redan en del rosa prylar och saker hemma (älskar rosa) som kan komma till användning även för ett barn... Vill ju inte behöva köpa allt nytt heller. Det kommer nog bli en salig blandning av lite grönt, lite rosa, lite rött, lite vitt och lite blått. I en ganska lågmäld färgskala. Skrikiga färger är inte min grej, inte ens i ett barnrum.
Iallafall kommer jag förmodligen köpa en sänghimmel att ha över spjälisen och så vill jag gärna ha en flaggvimpel. Tavellister x flera och egengjorda tavlor på väggarna. Och massor av fina Elsa Beskow-böcker både till att läsa och beundra de vackra bilderna. Det blir nog till att gå på loppis och försöka hitta det där.

Möbleringen är det svårare med, eftersom rummet är ganska litet och vi ska få plats med både spjälsäng, expedithylla, skötbord och två av de stolar som egentligen tillhör köksbordet, men inte får plats och därför inte används. Det kan bli lite klurigt om det ska se någorlunda bra ut. Men jag ska försöka fixa och trixa lite. Det verkligen kliar i fingrarna över att få sätta igång, även om jag vet att det är låååång tid kvar tills bebis tittar ut. Som sagt så tar jag gärna emot fler tips på inredningsidéer och sidor på nätet som har bra inredning till barnrum!

Well. Nu är det snart dags för ett kvällspass på jobbet, följt av ett dagpass imorgon.

4 kommentarer:

Marie sa...

Jag skulle nog ha kört på blått oavsett kön. Fin färg det :-)

Låter i alla fall som du har något att pyssla med under mörka höst och vinterkvällar :-)

Anonym sa...

Åh, va roligt för er:-) Jag brukar vara inne på styleroom.se, tror jag sidan heter, för att få inspiration till det mesta här hemma. Finns huuur mycket som helst där:-)
//Mvh Louise K

Milla sa...

Louise: Tell me about it! Jag är också inne och letar inspiration där. :) Svårt bara när man inte vet vad det är för en liten filur i magen.

Anonym sa...

Flaggvimpel fixar jag vet du ;) bara "skrutten" kommit ut =) det är sååå kul att fixa iordning barnrum !!!
Här hemma ska jag ge mig på köket när min käre sambo åker till Göteborg har jag tänkt....men han vet inget än ;)
Kram Titti