måndag 31 januari 2011

De där jävla kärleksmumsen blev inte alls som jag tänkt mig. Själva kakan blev torr och glasyren väldigt lös. Jag får nog göra ett nytt försök inom kort och hoppas att det blir bättre då.

Har kollat på Det Okända nu. Tråkigt avsnitt.
Imorgon ska jag försöka ta mig iväg och träna, dessutom har vi APT på jobbet. Lite trist på en ledig dag men det får gå. Vi ska eventuellt ner till banken och betala av vårt lån också. Annars inga planer inför morgondagen.


Det var en härlig solnedgång i eftermiddags. Här är utsikten från vår balkong.

Idag är det alltså två år sedan jag fimpade feströkandet för gott. Sedan dess har jag inte tagit ett endaste, ynka litet bloss. Och jag vet att jag never ever kommer bli någon slags rökare igen. Inte ens någon gång då det vankas fest. För det är oftast då som jag blir som mest sugen. Men att sluta var det bästa jag har gjort.

Jag gjorde inte bara för min egen skull, utan också för mitt framtida barns skull. Det är ju så att rökning påverkar chanserna negativt till att lyckas bli gravid. Så två månader innan spiralen togs ut slutade jag. Nu har jag dock inte lyckats bli gravid ännu, men jag hoppas att det inte dröjer alltför länge, och då vet jag iallafall att det inte är mitt rökande som gjort att vi inte lyckats. Och det känns bra.

Annars idag har jag pysslat lite hemma. Har bland annat tvättat en maskin som jag snart ska hänga, diskat, plockat (!), och knåpat ihop en veckomatsedel. Vi börjar veckan med quornfärssås med massa gott i (som till exempel bönor och morötter) och spaghetti till. Ska strax ta mig en tur till affären nu.

Hade tänkt gå och träna idag men motivationen svek mig och jag kände inte alls att jag hade lust med det. Istället hoppade jag snabbt in i duschen innan jag hann ändra mig.
Har varit sugen på att baka idag! Vet inte varför riktigt, för det är inte direkt något som jag brukar göra särskilt ofta. Men nu blev jag så sjukt sugen på Kärleksmums så det ska jag nog försöka mig på snart. Har aldrig gjort det innan.

Bra där! Ingen träning men istället bakande. Eh nej. Men jag känner att jag behöver ha en riktig hemmadag idag efter helgens jobbande. Och med tanke på att jag bakar så sällan borde jag väl inte ha dåligt samvete. Eller? (Säg nej!)


Jag idag.

lördag 29 januari 2011

Till middag blev det helstekt fläskytterfilé med pressad potatis och gräddsås. Förrätten, som var en sallad med mozarella, intogs samtidigt som huvudrätten istället för som förrätt. Very tasty.

Tänkte surfa runt lite och sen blir det faktiskt sängen tidigt idag. Klockan ringer 05.30 imorgon bitti och en tiotimmars arbetsdag väntar på mig.


Fick frågan om hur det gått med min borttappade förlovningsring. Jotack, den är fortfarande borta med vinden. Men jag beställde ju en ny och i tisdags när jag var i stan hämtade jag ut den. Precis likadan som den förra, med samma gravyr. Bara mycket blankare och finare! Tydligen hade de roderat (?) den med vitt guld så att den ska bli mer slittålig också. Tack för det! Och så blev jag endel pengar fattigare förstås. (Nu är det en silverring så helt ruinerad blev jag inte, men ändå en tråkig utgift att lägga pengar på.)

Men nu sitter den där den ska igen, alltså på mitt finger och jag slipper känna mig naken. (Inte precis just NU. Den ligger i badrumsskåpet eftersom jag har jobbhelg och inte får bära smycken på händer och underarmar på jobbet. Men annars.)





fredag 28 januari 2011

Första helgpasset av tre avklarat. Nu återstår en dagtur till 16.00 imorgon samt en delad tur på söndag.

Nu ska här stoppas något i magen och så ska vi se ett avsnitt av Så mycket bättre innan det är bedtime. Återkommer imorgon! Ha en fortsatt skön fredagkväll.
Jag älskar som bekant scarfar, sjalar, halsdukar och liknande saker. Jag har hur många som helst. När jag tänker efter är det nog dags att rensa bland dom lite. Det får bli i vår.
Här kommer bilder på de scarfar som införskaffades i stan igår. Alla utom den leopardmönstrade var på rea men den var ändå superbillig! Shit, vad jag älskar att fynda.

Leopardmönstrad, H&M 29.50:-
Rosa, Åhléns 35:-
Svart, Gina Tricot 29:-
Vit lång, Gina tricot 29:-

Varför känns det som att alla mina dagar ser likadana ut? Jag går upp, duschar, plockar/grejar/diskar/vattnar/tvättar osv och sen går jag till jobbet. Ungefär så. Eller i omvänd ordning - går till jobbet, duschar plockar/grejar/diskar/vattnar/tvättar osv. Himla tråkigt egentligen. Men så har även denna fredag sett ut. Ska strax bege mig iväg till jobbet för ett kvällspass. Jobbar hela helgen nu.

Har skickat ut sms till några av brudarna angående tjejkväll hos mig i februari. Än så länge har jag bara fått svar från en och hon kunde inte då. Så det bådar inte gott. Kanske måste ändra datumet.

Vad ska ni göra en fredag som denna?

torsdag 27 januari 2011

Mötte upp min fina vän Kerstin på stan för en riktigt härlig långlunch. Det är alltid lika trevligt att träffas, vi har så mycket att prata om! Och hon var så himla vacker med den fina magen också.
Efter matintag fortsatte vi frossandet och tjattrandet på Waynes där vi drack varm choklad med vispgrädde. Som vanligt gick klockan alldeles för fort och vips så var det dags för K att åka och hämta sina pärlor på dagis.

När vi vinkat hejdå tog jag en lov på stan. Var i stort behov av en ny kalender då jag insåg att min gamla tog slut efter nästa vecka. Katastrof för en planeringsmänniska som mig!
Inne på H&M sprang jag på syrran och lilla hjärtat Leon. Vi gick en sväng tillsammans på stan innan de begav sig hemåt och jag gick till bussen. Jag fick med mig lite reafynd hem faktiskt - bland annt flera scarfar. (Jag är scarfberoende.) De tänkte jag visa imorgon.

Det har varit en riktigt fin dag, förutom den jävla sura busschauffören på väg in till stan som verkade ha vaknat på fel sida. Jag var riktigt irriterad hela vägen in till stan men när jag träffade K rann det av mig.

Nu ska jag och J strax kolla på ett gammalt avsnitt av Så mycket bättre (vi såg inte det när det gick på tv:n men har alla avsnitt på boxen) och äta vegetarisk kesolasagne.



Drömde mardrömmar inatt om att jag var tvungen att operera bort mina äggblåsor och att jag aldrig skulle kunna bli gravid efter det osv. Himla obehagligt. Tur det bara var en dröm!

Nu ska jag åka in till stan för att möta upp K. Återkommer ikväll.

onsdag 26 januari 2011

Pajen var supersmaskig! Vi hade fetaost, rödlök, soltorkad tomat och spenat i.

Nu är det snart dags för sänggående faktiskt. Imorgon ska jag träffa kära Kerstin i stan för en riktig långlunch. Shall be great. Natti.



Bjuder på en gammal favorit.
Har ni förresten sett Family Guy-avsnittet när denna låt är med? Så jävla roligt! Ett av de allra bästa avsnitten. Jag skrattade så jag grinade från början till slut när jag såg det första gången. :D




Usch. Jag har ont i ryggen idag. Inge vidare. Men det går väl över får vi hoppas!

Jag blev kvar ända till 17.30 hos pappa. Satte upp gardiner i två rum och sen hjälpte jag honom att städa. När jag kom hem igen var det bara att gå in och hämta plånkan och sen bege sig iväg mot affären. Det fanns inte så mycket i kylskåpet nämligen.

Nu har jag slängt ihop en sallad och J håller på och gör paj. Jag är vrålhungrig så det ska bli gott att få stoppa något i magen.
Imorse fixade jag iordning en mysfrukost bestående av toast med jordgubbsmarmelad och ost, te, kokt ägg och apelsinklyftor. Man får passa på när vi båda två är hemma samtidigt.

Jag är ledig idag och har städat lite under förmiddagen. Varför känns det som att plockandet aldrig tar slut? Man plockar och plockar varje dag men på något sätt finns det alltid saker kvar. Mysko. Well. Nu ska jag ta en snabbdusch och sedan gå hem till min käre far och hjälpa honom att sätta upp gardiner.


tisdag 25 januari 2011

Idag har jag köpt två nya gardinstänger. Vita. Har redan en vit i vardagsrummet men vill nu byta ut i de andra rummen också. Där har jag svarta annars.

Det var halva priset på dom, men ändå kostade de en del tycker jag. För att vara gardinstänger liksom. Menmen. Jag får väl vara glad för att det gick på 300:- för 2 stänger istället för 600:- som de hade kostat om det varit ordinarie pris.



Det var det som serverades till kvällsmat idag - blåbärspannkakor med grädde. Smaskigt värre.


Såhär ser jag ut idag. Fast på insidan är jag mycket gladare än vad jag ser ut på bilden. Jag känner mig liksom bubblig inombords. Två äggblåsor! Nu hoppas jag bara på ett mirakel och att ett, eller båda äggen blir befruktade.


Jag har varit snuskigt nervös hela dagen. Rädslan för att det inte ska ha lyckats. Att det inte skulle finnas några äggblåsor. Eller att det skulle finnas för många och vi skulle få sexförbud. Tankarna var många. Som tur var har vi haft fullt upp på jobbet så jag har inte riktigt haft tid att tänka och oroa mig så himla mycket.

Vi kom in på undersökningsrummet och jag hoppade upp i den härliga gynstolen med ändan bar. (Nja, kravlade mig generat upp är nog en mer korrekt beskrivning.) J blev visad till en pall vid huvudändan. Och så gjorde läkaren VUL:et.

"Mhm, jaha, mhm, okej." Hummade hon under tiden som hon kollade. Sen harklade hon sig och vände skärmen lite mot oss och sa: "Okej, här ser ni en äggblåsa." Och jag såg den! Jag såg den verkligen.
Och så fortsatte hon lite till och så sa hon: "Och här ser vi alltså en... och två äggblåsor. Nu får det inte vara någon mer... (Höll andan medan jag väntade på fortsättningen) ....och det var det inte heller! Två fina äggblåsor"!
"YES!" sa jag spontant av ren lycka. "Haha, ja, YES!" sa läkaren.

Sen informerade hon oss om riskerna för tvillinggraviditet när man äter Pergotime, men hon hävdade samtidigt att det inte alls var så himla vanligt, men att hon ändå måste informera om det och frågade om vi var medvetna om att riskerna blir fler vid en tvillinggraviditet osv. (Jojo, tänkte jag. Jag är medveten om riskerna och jag VET att det faktiskt är relativt vanligt att man får tvillingar med hjälp av Pergon! Cirka 1/10, istället för 1/100 som vid en "vanlig graviditet." Men det sa jag inte.)

Sen sa hon att ägglossning kommer ske imorgon eller på torsdag! Herrejävlar. Jag glömde fråga hur stora äggblåsorna var, men de borde ju varit ganska stora och fina eftersom jag har ÄL inom de kommande dagarna och min läkare verkade väldigt nöjd med resultatet. Sen sa hon åt oss att gå hem och köra hårt! (Eller hon kanske inte använde exakt de orden, men ungefär.)

Jag blev så jävla GLAD! Har svävat på små moln ända sedan jag var där nu. Besöket kunde verkligen inte ha gått bättre än vad det gjorde. Jag var så nervös innan för om de skulle se några blåsor överhuvudtaget och om Pergokuren gjort vad den ska. Blev så otroligt lättad när hon såg inte bara en, utan TVÅ fina blåsor! Jag är obeskrivligt glad just nu. Hoppas, hoppas att vi lyckas bli gravida denna gång. Nu gäller det att ligga i de kommande dagarna. (Bokstavligt talat!)

Tack för allt ert stöd och fina kommentarer.

måndag 24 januari 2011

Imorgon kl. 14.00 är det dags för mig att göra ultraljud för att se om det växt till sig några äggblåsor eller inte. Jag är sjukt nervös och förväntansfull. Jag hoppas att minst ett, men gärna två fina ägg på gång!

Nu ska jag dock göra iordning matlådan tills imorgon och förbereda lite inför morgondagens arbetsdag. Åker till stan direkt efter jobbet nämligen. (Eller ja, jag flexar en timme innan jag slutar.)
Efter föreberedelserna ska jag gå och knoppa. Är skittrött, som vanligt.
J slängde ihop en underbar middag bestående av fläskfilé, rotftukter i ugn, portvinssås och vitlöksbaguette och till det intogs en halvflaska rött. Vardagslyx när den är som bäst.

Igår såg vi det sista avsnittet på säsong 3 av True Blood. Detta innebär att vi nu var tvungan att ha en annan serie att titta på. Lotten föll på Sons Of Anarchy.
Är det någon som har sett det? Jag har höga förväntningar om att det ska vara jädrigt bra.


Två stycken likadana stakar har införskaffats. Dock är det bara den ena som står framme just nu. Har liksom inte plats för båda. Köpte dom för halva priset - 75 kr/st! I love it. Både det fenomenala priset och stakarnas utseende tilltalade mig mycket.


Jag var ju så duktig att jag var och tränade direkt efter jobbet idag, vilket gjorde att jag inte var hemma förran 17.30. Så det har varit en lång dag. Passade på att boka in mig på Step Intervall imorgon också. Det blir nog ingen mer träning än så denna veckan eftersom jag känner att det inte riktigt hinns med.

Nu sitter jag nyduschad i min röda velourdress och myser i soffan. Jag har betalat lite räkningar och sånt nödvändigt sedan jag kom hem också. Resten av kvällen ska jag inte göra alls mycket har jag tänkt. Bara ta det lugnt.
J ska tydligen laga fläskfilé till middag, trots att det bara är måndag! Fint ska det vara. ;)

söndag 23 januari 2011

Idag var första gången jag la märke till att det inte mörknade lika tidigt som förut. När klockan var 16.30 var det fortfarande inte helt mörkt ännu. Så vi går verkligen mot ljusare tider! Ljuvligt.

Och aldrig trodde jag att Januari skulle gå så fort. I vanliga fall känns just Januari så otroligt seg. Men nu är det snart Februari och efter Februari är det Mars och då är det vår! Typ. Nästan iallafall. Om någon har missat det så LÄNGTAR jag. Känns som om det kommer bli en spännande och händelserik vår. Jag ska bland annat försöka ta tag i det där jäkla körkortet en gång för alla. Nu SKA jag göra färdigt skiten och övervinna min rädsla inför uppkörningen. Det är det som håller mig tillbaka.

Men nu: Bedtime.
Idag har jag nästan bara latat mig, precis som jag hade tänkt. Har självklart plockat lite hemma också - diskat, vattnat blommor och tvättat två maskiner. Nu doftar det så himla gott här i vardagsrummet (där kläderna hänger på tork) från sköljmedlet. Det luktar rent och fräscht! Ljuvligt.

Annars har dagen inte bjudit på några större äventyr för min del. Gaby var här en sväng förut, så det var kul att snacka lite med henne!
Imorgon är det tillbaka till jobbet som gäller. Slutar 16.00 och efter det tänkte jag gå raka vägen och träna. Ryggsäcken är redan packad.

Sitter just nu och kvällsfikar med en kopp svartvinbärste och rostade mackor med jordgubbsmarmelad och ost. Tror minsanna att det får bli några kardemummaskorpor också!



Ny bloggdesign. Vad tycker ni? :)
Det är såklart min underbare sambo som har fixat detta till mig idag. Han har pysslat och grejat halva dagen för att få till det som jag vill. Jag är sjukt nöjd med den och tycker att det färdiga resultatet blev jättefint! Tack älskade, J.




Dessa godbitar från H&M anlände hem till mig i fredags tillsammans med lite annat smått och gott.





Svamp & Paprikakyckling.

Supergott verkligen.

lördag 22 januari 2011

De där jävla värmevallningarna alltså. De kommer som en blixt från klar himmel och jag blir fan sjösvett på fem röda. Det känns som jag ska brinna upp. Jag måste kasta av mig kläderna. Detta har hänt mig x flera de senaste dagarna och framförallt idag.

Men jag får väl vara glad att det är den enda biverkningen jag haft från Pergon. Som tur är går det över ganska snabbt igen.

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag har suttit och läst i olika forum och diskussionstrådar som handlar om Pergotime och graviditet och sånt halva kvällen. Börjar bli nervös nu för om det kommer att hända något därinne i äggstockarna eller inte.

Ska ta mig en sjuhelsikes sovmorgon imorgon och försöka vila upp mig inför kommande arbetsvecka.



Dagen då du äntligen träder in i vårt liv kommer att vara det finaste ögonblicket vi har varit med om under vår levnadstid. Jag längtar.

Jag längtar efter att få hålla dig tätt intill mig. Jag längtar efter att få snosa på dig och känna din underbara bebisdoft. Jag längtar efter att få hålla din lilla hand i min. Jag längtar efter att få känna ditt hjärta picka. Jag längtar efter att få se dig le för första gången. Jag längtar efter att få ta hand om dig. Jag längtar efter att få älska dig.

Jag längtar efter dig så att det gör ont.

Jag hoppas att vi slipper vänta alltför länge till på dig, lilla gryn.
Välkommen att flytta in i min mage!



fredag 21 januari 2011

Har varit i stan med mamma och mormor. Handlade allt lite smått och gott. Sen var det typ bara hem och packa upp innan jag fick bege mig vidare mot jobbet. Där hade jag faktiskt en riktigt lugn kväll.

Ska jobba extra imorgon igen, fast på en annan avdelning eftersom en vikarie ringde sig sjuk nu ikväll. Jobbar mellan 7.00 - 14.00. Hade egentligen ingen större lust med det på min lediga helg, men eftersom det blir kvalificerad övertid för mig så tar jag den smällen.

torsdag 20 januari 2011

Här har det tränats (var inte ett särskilt roligt pass, då det var mer fokus på att försöka hänga med i alla steg än att faktiskt köra järnet och bli riktigt svettig), duschats, lagats mat + ätit upp den, kollat på ett avsnitt av True Blood samt mailats, sedan jag skrev senast.

Nu ska jag gå och plocka iordning lite i köket och sedan är det läggdags. Blir förmodligen en ganska lång dag imorgon då jag ska in till stan med mamma och mormor kl 10.00 och sen ska jag göra en comeback på min gamla arbetsplats för ett extra arbetspass mellan 15.00 - 20.00.

Dags för Pergotimetablett nummer fyra ikväll.
Ännu en arbetsdag till ända.
Fan, vad jag är trött idag. Himla, himla trött.
Och himla, himla osugen på att gå och träna. Jag har nämligen träningsvärk i varenda kroppsdel och muskel som går att röra på. Nederkroppen är värst i nuläget.

Men jag SKA tvinga mig iväg sen för ett pass Low Muskel ändå. Det ska jag. För nu har jag bestämt mig för att jag ska det och då blir det så. Dessutom har jag ju tre dagar utan träning framför mig sen, då jag förhoppningsvis kan läka och hinna bli helad i musklerna innan det är dags för en ny träningsvecka igen.

Har fått mina första biverkningar av Pergon. Värmevallningar. Inga dåliga sådana heller. Det känns som om jag står mitt i helvetet och håller på att brinna upp ungefär. Men det går över ganska fort igen. Men lite obehagligt är det.

Annars har jag inget nytt att förtälja.

onsdag 19 januari 2011

Till middag blev det en gammal favorit - Majsplättar med keso & fetaröra. Jag har inte ätit någon ordentlig mat på hela dagen så efter dubbla träningspass var jag UTSVULTEN. Håller på och äter just i detta nu. Gott är det.

J har varit på vinprovning i stan- Lär dig prova röda viner, tillsammans med min svärfar och J:s bror. Han sover hos päronen inatt så jag blir allena. Väntar på samtal från honom så jag får höra hur det var!

Snart dags för sängen nu. Börjar 06.45 imorgon. Gäsp.



Nu är jag tillbaka efter att ha besökt mina fd arbetskamrater. Jag har även hunnit med att förbereda för kvällsmaten, vattna, plocka undan, dammtorka lite, samt dammsugit här hemma. Så nu är det bara städning av toalettten kvar och det tar jag imorgon. Skönt att ha det gjort innan helgen!

Nu ska jag ta mig något att äta och sen packa iordning träningsväskan. Funderar på att gå till pappa också för ett snabbt besök innan träningen. Om jag hinner.
A´la modeblogg, fast utan de moderiktiga kläderna. Haha.

Tunika från H&M (Reafynd! 100 :- istället för 249:-) bälte från H&M, leggings från Gina och tjockstrumpor från GeKås.
Även idag har jag sovit som en klubbad oxe. Himla skönt, med tanke på att min sömn periodvis kan krångla. Inga biverkningar so far efter Pergotablett nummer två.

Ska snart göra mig redo för att besöka min gamla arbetsplats nu. Sen har jag inga andra planer för dagen förutom träningen ikväll. Ganska skönt faktiskt. Tänkte greja hemma bara, städa kanske.

Idag är det en såndär perfekt vinterdag ute med - 5 grader, strålande sol och klarblå himmel. Såna dagar gillar jag! Men nu är jag ändå redigt trött på snö, vinter och kyla eftersom vintern kom så tidigt som i November. Så nu kan det gärna få bli vår för min del. Men om det nu ska vara vinter ett tag till så föredrar jag vinterdagar av den här typen.

Nånting annat som jag har tänkt på är att Januari snart är slut. November och Januari är mina två hatmånader på året för de känns alltd så jävla evighetslånga och det känns som om de aldrig kommer ta slut. I år har Januari månad förflutit oerhört snabbt i min värld, vilket jag uppskattar enormt. Redan nu börjar det bli ljusare ute och man märker att vi drar oss mot ljusare tider. Då lever man (jag) upp igen på ett helt nytt sätt, efter att bara ha kämpat sig igenom de mörka, satans vintermånaderna en dag i taget. Nu ser man någon ände på det! Ljuvligt.

Oj. Jag svävade iväg där. Bäst jag går och gör mig iordning.

Bild lånad av tillfjalls.se

tisdag 18 januari 2011

Till kvällis blev det ciabatta med pesto, tomat och mozarella. Enkelt och väldigt gott.

Nu är jag svintrött så jag ska snart gå och lägga mig.
Hittade min baddräkt till slut, som jag letat efter som en idiot. Den behövs imorgon på vattengympan! Imorgon ska jag till min gamla arbetsplats och hälsa på samt hämta lite arbetskläder som jag har kvar där. Men först väntar en skön sovmorgon på mig. Ska sova typ till.... tio. Sweet.

Nytränad (praktiskt taget) och nyduschad. Rumpan är placerad i soffan med ett glas rött, varma mackor och ett avsnitt True Blood. Life is great.

Älskar den där känslan man får efter ett hårt träningspass. Massa endorfiner frigörs, och nu måste jag säga att jag är sjukt stolt över mig själv för att jag orkade pallra mig iväg. Som alltid efteråt. Bara man kommer dit så går det av bara farten sen.

Milla - Karaktären 1-0
...med Pergon avklarad.
Och än så länge har jag inte känt av det nämnvärt eller haft några biverkningar. Jag hoppas att de återstående fyra dagarna kommer att gå lika bra.
Tack så hemskt mycket för alla hållna tummar!

Annars idag har jag jobbat. Och nu ska vi snart ta en runda till affären för lite groceryshopping. Det ekar tomt i kylskåpet, så det är nödvändigt. Senare är det ett träningspass planerat. Hade dock önskat att det gick av stapeln lite tidigare. När jag gick från jobbet förut kände jag att yeah, inga problem. Jag orkar och har lust att gå och träna idag. Det ska faktiskt bli riktigt skönt. Nu 1,5 h senare när jag sitter här i soffan under filten är det annat ljud i skällan om vi säger så. Nu tänker jag Ååååh. Vill inte, orkar inte, har ingen lust att ens gå UT mer överhuvudtaget idag.

Men ibland är jag jävligt envis och jag SKA fan gå iväg och träna ikväll, trots brist på motivation. Jag har inga ursäkter för att låta bli, annat än att jag inte orkar. Det beror på ren lathet det, och det duger inte som ursäkt!

måndag 17 januari 2011

Ikväll är det dags.
Det är idag som jag ska börja med min första kur Pergotime. (Enkelkur)
Pergotime är alltså ett läkemedel som stimulerar ägglossningen och ger den en extra kick så att man ska få fina ägg som sedan kan bli befruktade. Förhoppningsvis är det vad vi behöver för att lyckas bli gravida. Vi har fått recept på fyra kurer, och om vi inte lyckas bli gravida på någon av dom, är det IVF som gäller.

Jag är löjligt uppspelt, hoppfull, förväntansfull och spänd, samtidigt som jag är sjukt nervös och orolig för hur det kommer gå. Kommer det att hända någonting alls? Kommer jag att få fina ägg? Kommer jag att bli överstimulerad och få sexförbud? Kommer jag att få massa biverkningar? Tänk OM det är det här vi behöver för att faktiskt lyckas bli gravida? Tänk om jag är gravid om några veckor? Tanken känns överväldigande och himlastormande och jag vågar knappt tänka den överhuvudtaget. Det känns helt overkligt. Men det är i sanning spännande!

Jag skulle gärna vilja ha en hållen tumme eller två, för att det ska gå vägen för oss den här gången! Tack, fina ni.


Jag har varit så jefla duktig idag. Jag tränade efter jobbet. Jobbigt, men oerhört skönt. Det gick MYCKET bättre än förra gången jag var iväg faktiskt. Nu är tanken att jag ska försöka fortsätta detta tränande en tid framöver. Hur det går med det är en annan femma. Jag är en riktig periodare när det gäller träning och orken och motivationen sviker mig allt som oftast. Men jag ska verkligen försöka.

Jag har lagt ribban högt. Min ambition är att försöka komma iväg ungefär 3 ggr/vecka i snitt. Och jag går ut hårt genom att starta med en fyradagarsvecka bestående av träning. Håhåhjaja. Jag är glad om jag kan gå imorgon och sätta mig på toaletten utan hjälpmedel. (Kommer förmodligen ha träningsvärken from hell.) Men försöka går ju.

Såhär ser min kommande träningsvecka ut:

Måndag: Löpning.
Tisdag: Step Intervall (kondition och styrka kombinerat)
Onsdag: Löpning + vattengympa.
Torsdag: Low muskel (aerobic och styrka kombinerat)

söndag 16 januari 2011

Jag har suttit i Annikas soffa och hängt ett par timmar. Det var trevligt. Vi käkade vaniljsemlor och drack te. Mumsigt värre. Nu får det dock vara slut med godsaker ett tag framöver har jag tänkt. Men med tanke på min oerhört dåliga karaktär så kan det bli svårt att stå emot. Men jag ska göra mitt bästa. Imorgon ska jag iväg och träna direkt efter jobbet. Måste verkligen komma igång med det.

Vann inget på det där jäkla Bingolotto heller. Blir himla grinig när jag går vinstlös. Ändå tänker jag "men nästa gång kanske..." Dumt. Men man hoppas ju alltid på bättre lycka nästa gång.

Nu ska jag snart gå och packa träningsväskan och förbereda lite inför morgondagen.
Jag är SJUKT TRÖTT på min bloggdesign. Dock vet jag inte hur man ändrar den. Denna som jag har nu fixade J. Men nu jag vill ha något nytt och fräscht känner jag. Någon som har något tips eller råd var jag kan leta efter färdiga mallar/headers som är gratis?

Jag ska bege mig mot Annika för lite samkväm om en stund.
Sitter och läser inredningsbloggar och drömmer om den dagen då vi får lyckan att flytta in i ett alldeles eget HUS! Gud, vad jag längtar. Jag vill inreda. Man får massor av inspiration från olika bloggar.

Jag blir nästan sjuk av längtan.


Bild lånad av lantlif

Har precis klivit ur duschen här. Och lord, vad skönt det var att få tvaga sig! Eftersom vi var vattenlösa igår kunde jag inte duscha då. Vattnet kom förvisso tillbaka framåt kvällen, men det var dåligt tryck, dessutom hade vi ju fått direktiv om att koka det så jag vågade inte duscha i det lortvattnet. Men idag tog jag risken. Hähä.

Diskmaskin numero uno är också igångsatt. Misstänker att jag behöver köra en till sen, med tanke på alla tallrikar och annat som var kvar sedan i fredags, plus det vi använde igår. En hel del grejer som ska handdiskas är det också, så jag lär inte vara sysslolös idag iallafall. Det är i såna här situationer som man verkligen märker vad beroende man faktiskt är av vatten!


lördag 15 januari 2011

Nu är det hög tid för en korsordssession i sängen. Ögonen börjar gå i kors. Natta.
Gissa hur det kändes att komma upp imorse och mötas av DET HÄR!


Ja, och sedan inse att det inte finns något vatten, på grund av en stor vattenläcka. Inte kul. Inte ett dugg jävla kul.

Detta var alltså imorse. Tror ni läckan är lagad och vattnet tillbaka nu? Näpp.
Nu har vi varit vid ICA och hämtat lite ur en tank där så vi har till toabesök osv. Vi måste KOKA vattnet fram till måndag var det senaste budet jag hörde. Vore ganska skönt att få bort all disk från gårdagens middagsbjudning kan jag tycka.

Har fått denna award från inte mindre än två håll. Ojoj, Tackar! Både från Johawes och Solensstrålar. Uppvaktad värre.

Tanken med denna award är att svara på ett antal frågor och sedan skicka vidare awarden till sju andra bloggare.
Så. Jag får väl göra ett försök.

1. Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad fyra. Vad står där?
"Men en kvinna bör inte visa sig så villig, särskilt inte för sin blivande make, då kunde det hända att han resten av livet gick och misstänkte att hon var med på nästan vad som helst utan invändningar." Paulo Coelho - Elva minuter

2. Vad var det senaste du såg på tv?
Räknas True Blood som vi såg på boxen i förrgår? Annars vet jag inte riktigt.

3. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Radion i köket - Karlstad Nya Radio. Just nu spelas Alice Cooper - No more mr nice guy.

4. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
För en kvart sedan ungefär. Var på affären och köpte choklad och bingolotter, samt hämtade vatten. (Inget vatten i kranen pga en vattenläcka)

5. Vad har du på dig?
Svarta jeanstight och en svart &- grårandig oversize tröja, inköpt på H&M:s herravdelning.

6. Vilken var den senaste filmen du såg?
Ja, det måste ju ha varit Inception - lite senare än alla andra. Jag veet. (Går sällan på bio)

7. Skulle du överväga att flytta utomlands?
Oh ja. Finns flera ställen jag skulle kunna tänka mig. Men mest av allt på något varmt ställe under vinterhalvåret.


Och som vanligt väljer jag inte ut några speciella bloggare att ge denna award vidare till, utan de som vill får ta sig an utmaningen!
Det blev en riktigt stadig omelett till en komvinerad frukost/lunch idag.
I den hade jag det som blev kvar av gårdagens färdighackade grönsaker till pizzan (färska champinjoner, tomat, rödlök och paprika) och så hade jag även i skivad potatis och vitlök. Mumsigt.


Glömde naturligtvis att fota under middagen igår, men här kommer åtminstone några bilder på dukningen.

Den där snirkliga saken på bordet är gammalt "glitter" som jag hittade när jag plockade bort julgrejerna, tänkte kasta det först, men ändrade mig och tänkte att det kanske kunde få piffa upp bordet lite. Funkade finfint som dekoration.




fredag 14 januari 2011

Magen står i fyra hörn nu. Är proppmätt! Men maten verkade gå hem hos våra gäster.
Mamma + sambo har precis åkt iväg hemåt igen. Till förrätt åt vi fetaostsoppa, huvudrätten bestod av hemmagjord pizza och desserten av päronhalvor med after eight och vaniljglass samt caffelatte/capuccino till.

Nu är jag sinnessjukt trött och kommer förmodligen att krypa i säng inom en snar framtid.
Hemkommen från jobbet. Trött som en galosch. Och jag som ska hosta (vara värdinna för) en middag om mindre än tre timmar!Kursiv Innan dess ska jag dessutom duka, kolla upp receptet på soppan, diska, duscha och lite annat smått och gott.

Bäst jag sätter igång innan jag somnar i soffan. Kände efter lunch att liksom all luft bara gick ur mig.

torsdag 13 januari 2011

Gud, vad skönt att alla julgrejer är borta! Man blir faktiskt oerhört trött på´t efter ett tag, även om det är mysigt och fint.

Tänkte visa lite bilder på hur det blev i vardagsrummet. Förlåt om det blir tjatigt. Känns som om ni fått se massor av bilder från just vardagsrummet den senaste tiden.


De två kronorna som hängde i de stora fönstren förut fick flytta till balkongdörren och hängdes i olika höjd istället för symmetriskt som tidigare.

Jag vet att jag tjatar om denna förbenade amaryllis, men om ni bara förstod hur fiiiin den är! Just nu är det ungefär åtta blommor som blommar och knopp och en stängel till är på väg upp!

Såhär blev det i vardagsrumsfönstret.
Lampfötterna kommer från GeKås och skärmarna kommer från Miljögården.

Fy fasiken vilken jobbig dag det har varit idag. Jag har städat och grejat precis hela dagen faktiskt. Men nu börjar det ordna upp sig! Lagade lite mat av det vi hade hemma också, det blev kassler & broccoligratäng med ädelost. Riktigt smaskigt blev det.

Här kommer de fina skålarna som jag köpte igår. Tyvärr fanns det bara två kvar, hade egentligen velat ha fyra. Tänkte att vi skulle äta ur dom imorgon. Yes, det kommer att serveras soppa till förrätt - fetaostsoppa närmare bestämt. I love it! Huvudrätten kommer att bestå av hemmagjord pizza och desserten av päronhalvor med after eight och vaniljglass. Hähä. Ingen fancy meny direkt, men förhoppningsvis god!

Ja, jag har en liten te - och fruktpaus i grejandet här hemma. Det går lååångsamt. Och dessvärre har jag fått avstyra promenad med Robert och det verkar inte bättre än att jag även får hoppa över träningen idag. Har inte alls kommit så långt som jag hade tänkt.

Men alla julsaker är borta iallafall, nu ska de bara bäras upp på vinden igen. Och så har jag tvättat en maskin, sätt upp de "nya" lamporna i vardagsrummet, plockat, städat badrummet och plockat i diskmaskinen.

Anledningen till detta frenetiska städande och försök att få lite ordning på torpet är morgondagens stundande middag då min kära mor och hennes sambo kommer hit och äter. Då vill jag att det ska se någorlunda okej ut. Och eftersom jag jobbar imorgon så hinner jag inte göra så mycket då innan de kommer, det är därför jag vill få så mycket som möjligt gjort idag.

Nu ska vi åka och handla varor till middagen, innan jag fortsätter greja. Det blir nygamla favoriter hos mig och J som vi hoppas att de också ska gilla!

Återkommer ikväll med bilder på soppskålarna jag köpte igår samt bild på vardagsrumsfönstret med de "nya" lamporna, (ja, de är inte nya egentligen. Lampfötterna köpte jag i maj och skärmarna i höstas, men jag har inte använt dom ännu). Om ni vill.
Sitter och väntar på att Fertilitetsmottagningen ska ringa upp.
Under tiden jag väntar jar jag då rakt inte tid att sitta här. Jag har massor att göra!

Bland annat ska julen ut helt idag, det ska städas i hela lägenheten som ser förjävlig ut, det ska handlas, det ska ut och gås med Robert, samt tränas ikväll hade jag tänkt. Hur mycket som hinns med av allt detta återstår att se.

Återkommer.

onsdag 12 januari 2011

Nyss hemkommen från en mysig dag i stan.
Vi köpte med oss mat hem till Lina från härliga Habibi som vi har frossat i under kvällen. Det är en libanesisk restaurang. Köpte mezes - olika smårätter. Jag åt bland annat vitlöksfrästa bondbönor, baba ganoush och grillad halloumi. Sååå jefla gott.

Några av de andra brudarna dök också upp och vi har suttit och snackat och smuttat på ett par glas med rödvin och haft det allmänt trevligt.
Inhandlade även nya fina soppskålar! Ska visa er imorgon om tid finnes och minnet inte sviker.

Nu blir det ett snabbt surfvarv och sen sängen.

tisdag 11 januari 2011

Ni ska veta att jag blir skitglad av era fina kommentarer! Tack! :D

Jaha. Ännu en kväll avklarad på jobbet då. Det gick bra, men det är mycket att göra. Vi har ju fullbelagt för tillfället.

Kollade på ett avsnitt av True Blood och åt lite när jag kom hem. Nu är klockan egentligen alldeles för mycket för att jag ska vara uppe. Jobbar imorgon igen, och åker direkt till stan efter det.

Kolla in de härliga semlorna på bilden nedan. Visst ser de fina ut? Liksom butiksgjorda? Men det är de inte. För det är min J som gjort dom alldeles själv. Han har bakat bullarna och vispat grädden och gjort vaniljkrämen. Ja, ni fattar! Och sjukt goda var de också.

Imorgon kommer jag förmodligen inte att hinna uppdatera något, eftersom jag inte vet vilken tid jag kommer hem, och hur trött jag kommer vara. Med då vet ni varför.



Staken hamnade på byrån i sovrummet. Tyckte den passade ganska bra där. Glömde ta några closeups, så det får bli vid ett senare tillfälle. Men ni ser ju ungefär hur det blev.

Nu ska jag gå till jobbet.


Jaha, här sitter jag i soffan och dricker svartvinbärste.
Jag ska snart iväg för att göra ett kvällspass på jobbet. Som vanligt har jag inte kommit mig för att göra något matnyttigt innan jobbet. Varför är det nästan alltid så när man ska jobba kväll? Det enda jag har gjort är typ att duscha och käka frulle. Men jag ska faktiskt ställa upp Rosetta-staken också innan jag går. Och sminka mig, så jag inte skrämmer slag på patienterna.

Mina nya träningsskor anlände redan igår! Det var fanimej snabba ryck måste jag säga! Rekommenderar er att kolla upp Sportamore.se
Och skorna var sjukt sköna och passade perfekt, så det ska bli kul att inviga dom. Kanske redan på torsdag rentav?

Imorgon jobbar jag till 12.30, sen tar jag bussen till stan direkt efter det. Jag ska in till Lina och ha myskväll. ♥ Det ska bli supertrevligt. Innan dejt med Lina ska jag till guldaffären och försöka fixa mig en ny förlovningsring. Nä, den har inte dykt upp, och jag känner att jag varken kan eller vill gå utan längre nu.

måndag 10 januari 2011

Jag är inte ett dugg pysslig av mig, då mitt tålamod inte klarar av när det inte flyter på helt perfekt. Jag har heller inte direkt några gröna fingrar. Så hur tanken om att binda upp mina två vildvuxna murgrönor på båge föddes i mitt huvud en vacker dag i december, har jag egentligen ingen aning om. Men impulsivt satte jag igång med projektet!

Med hjälp av ståltråd tvinnade jag så det blev stabilt nog att vira något runt utan att det välte, och körde sedan ner den i jorden i krukan. Sen virade jag försiktigt (nåja) murgrönan runt. Resultatet blev inte perfekt, men mindre yvigt än innan och jag tycker nog de ser ganska ordningssamma ut ändå!

Jag var sjukt nöjd med mig själv efteråt, kan erkännas.



FÖRE - yvig och vild.

EFTER - stram och tam. Eh.