Du behöver:
5 dl jasminris
1 grillad kyckling el. stekta kycklingfiléer (vi körde filéer)
1 msk smör
1 röd paprika, hackad
1 purjolök, skivad
1 gul lök , hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1-2 syrliga äpplen, skalade och hackade
250 g champinjoner
2-3 dl crème fraiche
2-3 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek (den uteslöt vi för att få en lite mildare variant)
1-2 tsk curry
1 tsk paprikapulver (ej nödvändigt)
Salt
Peppar
Riven ost
Cocktailtomater
Gör såhär:
1. Koka jasminriset under tiden som det övriga görs iordning.
Om grillad kyckling används, rensa och bena ur och skär den i bitar. Alternativt skär man kycklingfiléerna i bitar och steker och kryddar lätt.
2. Smält margarin i en kastrull och fräs lök , vitlök, purjolök , svamp, äpple och paprika
tillsammans med curry tills grönsakerna mjuknat något.
3. Häll över grädde, crème fraiche, sambal oelek , tomatpuré, mango chutney, paprikapulver,
salt och peppar. Rör om väl och puttra på svag värme i några minuter.
4. Tillsätt kycklingköttet och puttra ca 4 minuter.
5. Bred ut det kokta riset i en smord form.
6. Bred över kycklingröran, strö på ost och cocktailtomater.
Gratinera mitt i ugnen, 225 grader, ca 15 minuter eller tills rätten fått fin färg och är genomhet.
VOILA!
5 kommentarer:
Bara man håller sig i gång går det bra. Värst är det efter rasterna *brr*
låter smarrigt! detta ska jag testa!
men gott! :D
Fy fan va gott :D måste testas!
/Lisa
Ska klämma in denna rätt på kycklingdagen nästa vecka :P. Låter mumsfillibaba :).
Skicka en kommentar