onsdag 17 februari 2010

Såg ni på Fyran imorse? Om inte, har ni säkert ändå inte missat rubrikerna.
Ja, det snackades om sexuella trakasserier inom skådespelarbranschen. Marie-Louise Ekman, som är chef för Dramaten, berättar om att skådespelaryrket är utsatt, varpå Jenny Östergren säger att programledaryrket också är utsatt men att det inte kan vara något försvar för att ta någon på hans eller hennes private parts. Hon berättar att de också får kommentarer om hur fula eller dumma de är men att hon minsann inte tar Anders (programledarkollegan) KUKEN för det!

Detta har alltså skapat rubriker i media. Och jag visste att det skulle göra det.
Jag satt och såg inslaget på tv imorse. Jag reagerade när hon använde ordet "kuken". Inte på grund av att jag tyckte det var för grovt. Inte i det sammanhanget. OBS! Man diskuterade alltså sexuella trakasserier. Nej, jag hajade till på grund av att jag visste att torra, pryda, lilla Sverige inte skulle kunna hantera detta.

Ojoj, så hemskt. Någon säger kuk i tv. Ojojoj. Och i rubrikerna kan man läsa: "Se klippet som fick tittarna att sätta morgonkaffet i halsen." Jamen, det var väl själva fan. Ska man inte få benämna det manliga könsorganet som "kuk" bara för att det är riksräckande tv i den stora kanalen? De människor som satt hemma i tv-soffan och faktiskt fick morgonkaffet i halsen på grund av detta tycker verkligt jag synd om. Stackars satar.
Jag tycker däremot att hon är förbannat cool, den där Jenny, som inte skäms för att säga kuk i tv. Och för att hon vågar vara spontan och inte vara så jävla diplomatisk och politiskt korrekt och bara sitta och läsa innantill från fuskkorten med manus.

Såg nu i efterhand att det skulle diskutera sexuellla trakasserier inom teatervärlden i kvällens avsnitt av Kvällsöppet hos Ekdal. Det missade jag ju såklart.

Jag vet inte riktigt var jag vill komma med detta inlägg, men jag ville väl bara vädra min åsikt kanske.
Jag tycker att vi svenskar överlag är så jävla skenheligt pryda! Det är 2010 nu för bövelen.

Vad tycker ni?

2 kommentarer:

Malin sa...

Jajjamen, aktionen är i Edsvalla varje tisdag!! Håller med om att det var lite överreagerat, att KUK inte är så farligt, vi är nog bara lite pryda. Inom film och teater är det säkert värre, många får nog gå sängvägen för vissa roller, tyvärr! Ha en fin dag! Kramiz m

Malla sa...

Men alltså. Jag tycker också att det ska vara så vansinnigt präktigt hela tiden. Säga kuk är ju inte så farligt. Men mig skulle nog ingen våga ha som programledare hehe :P