onsdag 3 februari 2010

Idag fick jag ett mail från en kvinna på MAVA, det vill säga sjukhusavdelningen där jag ska spendera 5 veckors praktik under våren. Där stod det lite om själva avdelningen och så fick jag med en checklista på saker som jag skulle utföra under min tid där. Ett helt A4 med saker.
Jag höll på att svimma när jag läste vad som ska göras. Mest nervöst känns det där med sugning av munhåla och hantering av syrgas och självklart venprovstagningen. Hoppas att min handledare är snäll och förstående.

Men jag tror att det är en jävligt bra avdelning och att jag kommer lära mig skitmycket. Om jag törs ta för mig lite vill säga. Det är ju en omställning att komma till en sjukhusavdelning där alla åldrar representeras, (som dessutom är en akutvårdsavdelning, patinterna stannar i regel 1-3 dagar så man hinner inte bygga upp några direkta rutiner runt personerna) när man är van vid att ha med dementa pensionärer att göra hela dagarna. Jag ska även få gå en dag med en nurse. Hoppas jag får gå med K! :D

Well, jag har precis kollat på So you think you can dance. Lite besviken över att Karen åkte ut faktiskt. Hon var duktig! Fast alla som är kvar är förvisso väldigt duktiga.

2 kommentarer:

K sa...

ååå, hoppas du skall gå med mig!!! Stackars dig isåfall, jag är helvimsig. Kommer bli JÄTTEBRA, bry dig inte om det där pappret. Det ser alltid värre ut på papper än i verkligheten. På avdelningen finns tre grupper, röd, grön och blå. Det är ingen skillnad mellan grupperna, vi har samma sorts patienter och sådär, bara olika salar. Grön grupp: sal 1-4. Blå grupp: 5,6,7 och 8:a salen. Röd grupp: 9,10,11 och 12! :D Det är alltid en syrra och en uska i varje grupp, plus ev en socialtant ( ibland JAG, då sköter man om o fixar med de patienter som skall hem med hemtjänst, vårdplaneringar osv ). Ibland har vi också en syrra som går mellan grupperna, likaså en uska som går mellan och hjälper till där det behövs. :) Mycket folk alltså... Fast alla är jättesnälla, verkligen. Och roliga. :D Kommer gå toppenfint, lovar!!

Tezz sa...

Oj va roligt med praktik.. hoppas du kommer trivas!
Ett A4 ser nog mer ut.. kommer säkert gå skitfort så har du gjort allt du ska :)
Tror jag ial!