tisdag 9 februari 2010

Vet ni var jag har befunnit mig idag?
Jo, nu ska ni får höra! Jag har varit i en förskoleklass och på fritids. Inte för att jag gillar att hänga på såna ställen utan för att jag har JOBBAT. Det ni.
Minns ni i våras när jag och R skickade in intresseanmälan till vikariebanken för barnomsorgen på grund av att det var en period med så lite jobb på det vanliga stället? Vi kom med där då. Men ingen av oss har fått gå ut en enda tur (inte så konstigt med tanke på att vi inte jobbat med det innan och persnalen inte känner till oss), så det var ju ganska onödigt att anmäla sig egentligen. Men igår hade R varit på dagis och jobbat och jag var som sagt ute idag. Det fanns tydligen inga andra vikarier att få ut.

När de ringde strax efter åtta imorse fattade jag ingenting. Jag var inte sådär skitsugen på att gå och jobba på ett ställe där jag aldrig varit förut. Dessutom i en bransch som jag inte heller har koll på. Men jag sa ja. Och där har jag tillbringat dagen idag. Det började med att jag fick vara med och ha matte med ett antal barn. Jag skulle gå runt och hjälpa till med det de inte klarade själva och förklara hur man gjorde. Jag log brett inombords när de räckte upp handen, tindrade mot mig med sina ögon och sa: FRÖKEN?! Kan du hjälpa mig?
Det gick bra. Matten var ungefär på min nivå. Plus och minus. 13=_+8, vad blir det? And so on.

Efter matten var det lunch. Jag och fem andra barn slog oss ned vid ett bord och hade en trevlig lunchstund tillsammans. Stötte även på svärmor i matsalen, vilket var en trevlig bonus. Vi tog oss en promenix på skolgården efter maten eftersom hon var rastvakt.

Sen skulle jag vara med i klassen, 1-2:an och ha klassråd. Det var fröken M somhöll i klassrådet och jag skulle typ gå runt och säga till barnen att sitta still och lyssna. Det var mycket spring i benen. Precis när fröken M skulle dra informationen om morgondagens friluftsdag ringer hennes telefon och hon ursäktar sig och ber mig ta över. Så där fick jag stå framför hela klassen och berätta om vem som skulle åka med vem och vilka tider som gällde och sådär. (Hade en fusklapp) Det gick bra. Sen hade vi musik. Barnen fick lyssna på musik från de olika världsdelarna och sen prata om hur de upplevde det. Kul! Vi avslutade med att göra "huvudaxlarknäochtå" och jag skämdes som fan. Hatar såntdär.

På min rast tog jag en rask promenad några varv runt skolan innan jag gick tillbaka in i värmen igen. Nu skulle jag vara på fritids tillsammans med min underbara gamla förskolelärare som jag hade när jag gick i förskolan. Vi förberedde lite frukt och grönsaker som vi skar upp sen satte vi oss i en ring på golvet och G berättade lite om mig för barnen, sen fick barnen säga sina namn. Temat för dagen var musiktema. Vi gjorde två ganska roliga lekar där vi skulle sjunga, "musikmemory" och "vi bygger en sång". (dessvärre även jag) Men det var riktigt roligt faktiskt.

Sedan hade vi mellis och sen fick barnen gå ut. G följde med och jag stannade inne tillsammans med en liten tjej som hjälpte mig att röja undan i köket. Den sista en och en halv timmen var jag ensam. Var skitskraj. Det hade inte ringt på hela dagen, men så fort jag blev ensam började det. Det var föräldrar som ville ändra tider och hålla på. Men jag tror jag fick kläm på det också till slut.

Imorgon är det friluftsdag i Ålviken som gäller!
Jojomänsan, jag ska vara med även där! Först ska jag till en annan avdelning än den som jag var på idag. Där ska jag ta emot barnen och utfodra dem innan det är dags att dra till skidbacken. Lite nervöst faktiskt. Jag har ju inte ens gått bredvid på de där ställena. Men det ska väl ordna sig på något vis hoppas jag.

Nu är jag SKITTRÖTT. Det har varit jävligt mycket nya intryck och ganska många ljusa barnstämmor i falsett.

4 kommentarer:

Annika sa...

Åh vad roligt!!!! :D Kram!

Annika sa...

Ja hon är så söt!
Jag kan baka en sån där kaka och komma upp till dig någon dag :D

Ja, du får inte försvinna från Järpen! Men det är bra att vara på fler ställen. Kul med variation :D

Joh@nn@:s sa...

vilken klass va du i =) hade du mickis???kram

Tezz sa...

YEs min teori stämde nog fanimej *glad* det evrkar inte bättre än att det är bloglovin som fuckat upp min möjlighet att kommentera här ju=)

Men vad roligt!! Ja det skulle vara skitkul att jobba ial på dagis.
Men jag kan inte :(
Klarar inte kyla pga min sjukdom och dagis/skolor innebär mycket utevistelse... Men absolut, det skulle passa mig tror jag =)
Gullig du är som tänker på mig, blir ju helt rörd ju :D

Vilka vackra smycken du köpt.
Svårt att förstå att ngn kan göra så fina smycken!!

kram Tezz