tisdag 31 maj 2011

Tack för alla grattishälsningar! <3

Jag har precis kommit hem från en fin dag med fina vänner. Kanske kommer någon bild imorgon. Tog dock knappt en enda bild, konstigt nog. Men en bra dag har det varit iallafall! Nu är jag superdupertrött och ska strax hoppa i bingen.
...för idag är Millas födelsedag. Hurra, hurra, hurra! :D
Det ser ut att bli rätt okej väder och varmt ska det bli också. Hoppas verkligen att vi kan sitta ute ikväll, det vore underbart. Det ska bli jättetrevligt att träffa tjejerna!






måndag 30 maj 2011

Jag idag.



Till kvällsmat blev det varma mackor med tomat, tonfisk, oregano och ost. Massa gurka till. (Obs! Svensk gurka och inte spansk!) Kände mig sjukt sugen på tonfisk idag. Gott var det!

Nu har jag precis kommit ur duschen efter zumban. Kände mig energilös på något vis och lite nonchalant inställd till det hela. Ingen bra kombination om man ska träna. Men svettig blev jag trots allt.

Jag har även varit ute på en promenix, handlat ingredienser till en sallad och träffat Annika. Vi käkade glass och satt och pratade. Väldans trevligt.
Dessa vackra bilder har jag köpt på Tradera. De sitter nu i vårt lilla sovrum på den nymålade väggen. Ramarna köptes för 50 kr/st.

Idag skiner solen. Prisa gud! Eller nåt. Dock blåser det. Men att solen är framme är ju en klar fördel iallafall. Jag hoppas det blir okej väder imorgon då jag ska fira min födelsedag tillsammans med flickorna. Vi hade tänkt sitta ute i en park och picknicka om vädret tillåter. Det återstår att se. Vädret kan man aldrig lita på. Och inte väderleksrapporter heller!

Nu ska jag strax käka frulle och sedan blir det nog en morgonpromenad tror jag. Härligt med dagar då man inte har några måsten. Ikväll är det dags för zumba tillsammans med mamma. Kul!

söndag 29 maj 2011

Såhär ser jag ut idag.

Slängde ihop en supergod pasta med vitlök, pesto, tomater, rödlök, grädde, lite parmesan och fetaost. Den ser inte mycket ut för världen men smakade desto bättre! Till detta avnjöts en vitlöksbaguette.





Apropå mat, jag tror bestämt att det är dags att stoppa något i kistan. Det var längesen nu. Tror jag ska improvisera fram någon slags pastarätt med hjälp av det som finns hemma. Hoppas det blir snajsigt, för jag tror inte vi har så mycket göttigt i kylen? Eventuellt toppas detta med en bit chokladtårta till efterrätt sen! (Jag tog faktiskt bara en liiiten bit förut.)
Panerad schnitzel med potatis och gräddsås.



Marinerad kycklingfilé och hemmagjord potatissallad. Mycket grillat lär det bli nu i sommar! Jag älskar grillat.

Nu har vi kalasat färdigt för idag! Vi har haft huset fullt med gäster och jag är så tacksam över alla fina människor som vi har i vårt liv. Jag fick massor av fina, härliga presenter trots att jag inte önskat mig någonting. Chokladtårtan med polkagrädde (som jag glömde fotografera) var uppskattad och det var ju roligt!


Tack allihop för att ni ville komma hit och fira min (kommande) födelsedag!






Jag fick häftiga produkter gjorda av hampa. Bland annat choklad och hampaspaghetti. Otroligt spännande!



Ros i kruka samt en kryddsax.

Superläckra krukor på fat samt presentkort på stans bästa inredningsbutik.


Blommor, pengar och en gardinstång. (Gardinstång ej med på bild. Höhöh)



Idag är det Mors Dag. Jag hoppas ni alla uppmärksammar era mödrar lite extra denna dag? Själv har jag gett min mamma ett specialdesignat namnsmycke som jag beställt av fina Malin.
Det står "världens bästa mamma" på, och så är det två plattor med mitt och syrrans namn på. I mitten hänger ett litet hjärta och en bergskristall. Det var mycket uppskattat av min kära mor, så det glädjer mig!

Jag håller på med de sista förberedelserna inför kalaset. Just nu bakar jag chokladtårta och strax är det dags för en sista svängom med dammsugaren. Det börjar iallafall likna ett hem så smått igen efter kaoset. Skönt!

Jag drömde fruktansvärda mardrömmar inatt och jag har fortfarande en stor klump i magen och kan inte riktigt koppla bort det. :(

lördag 28 maj 2011

28:e Maj idag och de Ofrivilligt Barnlösas Dag.

Idag går mina tankar till alla de människor därute som kämpar eller har kämpat för att få det de allra helst vill ha - ett barn. Något som många tar som en självklarhet att man kan få närhelst det passar.

Jag vet verkligen hur jobbigt och svårt och tufft och känslosamt och frusterande det är att längta och vänta på något som aldrig kommer. Att försöka leva livet som om ingenting konstigt har hänt, trots att man ständigt går omkring och bär på en stor sorg och saknad inom sig. En stor tomhet. Rädslan för att aldrig få bli en av alla dom man ser på stan med gravidmage eller barnvagnen i högsta hugg. Den sorgen är svår att dölja. Den är svår att stå ut med, för det enda man tänker på är om och när det kommer hända. Om man någonsin kommer att få uppleva dagen då ens lilla knyte ligger på bröstet.

Ni som har någon i er närhet som ni vet kämpar för att få barn. Stötta. Älska. Visa att ni finns där. Det betyder mer än ni tror.
Jag är sjukt stressad just nu. Har hållit på och städa sedan jag kom hem från jobbet. Tänkte att det skulle bli någorlunda ordning här innan kalaset imorgon. Jag hade även tänkt baka idag, men nu gick luften ur mig totalt. Jag måste pausa. Jag har stressat sedan klockan 7.00 imorse då det drog igång på jobbet och där har jag hållit igång hela dgen. Men nu orkar jag inte mer. Det ska bli så skönt att vara ledig i tre dagar! Jag har haft nedräkning på jobbet idag. Tragiskt, men sant. 3,5 h kvar, 2,40, 1,25 och när det var fem minuter kvar pallade jag inte en minut längre så då gick jag och bytte om.

Jag har så jävla ont i ryggen från igår, och idag har jag nog ansträngt den ännu mer. Och nu strålar det ner mot rumpan/benet också. Ischias? Varje gång jag rör mig knakar det i mig och jag säger aj och oj mest hela tiden. Kroppen säger ifrån. Och jag ska försöka lyssna. Litegrann iallafall. För jag MÅSTE ju faktiskt städa om jag ska ha gäster imorgon. Men som sagt, just nu har jag en välbehövlig paus. Och det är ju inte värre än att jag kan gå upp tidigt imorgon och försöka göra klart det sista. J håller på och klär stolar för fullt och jag lovar att visa bild på det färdiga resultatet när det är klart!

Jag längtar efter att ta en lång, skön dusch sedan.

fredag 27 maj 2011

Oftast älskar jag mitt val av jobb. Jag känner att jag verkligen gör nytta och att patienterna är otroligt tacksamma för vår insats. Andra dagar känner man sig otillräcklig och ouppskattad. Som idag. Jag har sprungit heeeela kvällen (med paus för 5 minuter då jag tryckte i mig ett äpple.) Jag har baddat pannor, jag har matat, jag har torkat spyor och bajs, jag har engagerat mig, jag har ansvarat för och gett sprutor och mediciner, jag har försökt lugna, jag har tröstat osv osv.

Och så har finns det ett antal patienter som inte bryr sig ett smack om allt man gör. Bara DE och DERAS behov ska tillfredställas. Inga andras. Bara de är nöjda. De ser inte allt vi gör. Denna specifika patient är aldrig nöjd. Över någonting. Vad det än gäller så är det bara gnäll hela tiden. En riktig energitjuv. Och vänta på sin tur... det går ju inte. För larmar denna person så ska man helst släppa allt man har för händer och springa dit som en räddande ängel. Skitsamma om vi kanske måste vara inne hos någon som faktiskt är DÖENDE, för det är viktigare att denna person får gå och lägga sig precis på en gång. Jag blir så jävla trött på det ibland.

Och så har vi den andra "jobbiga" patienten som är dement och otroligt utåtagerande. Slåss och är så otrevlig att man ibland bara vill grina ibland när patienten i fråga säger något. Trots att man vet att det är sjukdomen som pratar. Hög fallrisk och ramlar stup i kvarten och vi tvingas plocka upp vederbörande från golvet. Två personer på en 90-kilos betongklump. Som bara slåss när vi försöker hjälpa.

Jag har verkligen tröttnat på att jobba med dementa. Iallafall de som slåss. Jag känner det nu. Nu när jag jobbat med "vanliga" patienter ganska länge så saknar jag den biten ett dugg. Jag vill inte behöva skippa min enda rast för att försöka hålla isär två patienter som bråkar eller för att någon försöker rymma och jag ständigt måste hålla ett vakande öga. Jag vill inte bli slagen och kallad en massa fula saker när det enda jag gör är att försöka vara snäll och hjälpa. Det är så förbannat otacksamt. Och dagar som denna, när man fått stå ut med det ett helt arbetspass och ryggen värker så att den nästan håller på att gå av, ja, då längtar jag bara hem! Jag vet att det tillhör jobbet, men just nu så orkar jag bara inte med det. Jag känner mig stressad jättelänge efter att jag kommit hem från jobbet och det känns inte bra. Hjärtat slår som fan i bröstet på mig. Att bara vara två personal på 12 patienter när situationen är som den är, med det klientelet vi har är inte okej.

Just nu är det förbannat tungt på jobbet. Imorgon jobbar jag till 14.30 sen är jag LEDIG i tre hela dagar. Det ska bli ljuvligt. Semestern känns i nuläget väldigt långt borta. Men det blir bättre. Det är bara just nu jag har en svacka. Allt tar emot när det är så tungt både fysiskt och psykiskt liksom.
Jag känner verkligen inte för att åka till jobbet och spendera resten av dagen där.
Jag vaknar tidigt jämt nowadays. Även när jag är ledig eller jobbar eftermiddag. Men det är förvisso bra, för då hinner jag med lite mer under dagen. Idag är planen att jag ska gå till far en sväng, handla tårtgrejer samt plocka lite allmänt. Sen är det dags för ett kvällspass på jobbet.

torsdag 26 maj 2011

Idag har vi varit oerhört lata och köpt asiatiskt IGEN. Men ibland måste man. Nöden har ingen lag. Jag har jobbat hela dagen och köpt blommor och det är ju väldans ansträngande, och J har varit på mässa hela dagen. Så hämtmaten var befogad.



Idag har jag varit och köpt blommor till balkongen. Lots of them. Plantering sker kanske imorgon om jag orkar få tummen ur.



onsdag 25 maj 2011

Idag har jag träffat fina Robert. Jag fick även en födelsedagspresent eftersom han är bortrest då jag fyller år. Jag fick en jättefin orkidé och presentkort på H&M. Tack, snälla!

Indisk gryta med kikärtor och paprika.

Hemkommen efter löprundan. FAN, vad bra det gick idag. Trots att jag inte sprungit på över en vecka. Det kändes som om jag flög fram. Och jag slog tidsrekord också. 5 km på 32,52 minuter.

Målet var ju att orka springa 5 km på 35 minuter blankt innan utesäsongen är över för min del i höst. Och det verkar som jag har nått det målet redan. Underbart! Jag känner mig så pigg och frisk och sund idag. Hehe. Än så länge iallafall. Jag har en förmåga att bli trött som en get på eftermiddgaen och kvällen sen, så det är ingen idé att ropa hej ännu. Men just nu känns det BRA! :)

Nu blir det dusch!
Jag har varit vaken ett par timmar, men orkade inte äta frulle direkt så den smällde jag i mig för en halvtimme sedan. Sitter här och väntar på att den ska sjunka nu så jag kan bege mig ut på en löprunda. Det var över en vecka sedan jag var ute nu. Skäms på mig! Tror dock att jag ska ta det lite lugnt idag då jag känner att näsan är lite rinnig.

På schemat idag annars står besök av Robert samt städning av kök. I den ordningen.

tisdag 24 maj 2011

Vi var även in på Rusta för att försöka hitta några nya utemöbler till balkongen, eller rättare sagt nya stolar. De gamla i rotting är så trasiga att man riskerar att åka igenom sitsen om man sätter ner ändalykten i dom. Livsfarligt. Och så kan vi ju inte ha det.

Vi hittade dessa beigea badenbaden-stolar. Tror de blir bra därute. De kostade 379 kr styck istället för 549, så det får man tacka och vara glad för. Tycker ändå det känns dyrt att köpa två stolar för nästan 800 spänn. Nu hoppas jag att de håller ett tag.

Nu ska jag gå och städa badrum innan jag somnar i soffan här. Det har varit en lång dag som har gått i ett verkligen!




Innan stadsbesöket var vi på Solareturen för att kolla efter ett skrivbord. Det hittade vi dessvärre inget. Däremot hittade vi två böcker var. Jag köpte de här två:





Endast 2 kr styck kostade de. Det får man väl ändå kalla FYND!

Nu har vi varit och kollat på huset. Som vi misstänkte var det väldigt mycket "vi", men någonting fattades ändå. Kanske pengarna. Höhö. Huset är just nu uppe i över 2,5 mille. Budgivning pågår för fullt. Ska bli intressant att se vad slutsumman hamnar på. Det var iallafall roligt att ha sett det även om vi båda två tyckte att det var ganska mycket skavanker att årgärda om man synade det ordentligt i sömmarna.


Bilder lånade från Hemnet.

Det blåser fanimej orkan ute och jag kände att det kanske var en dålig idé med utsläppt hår idag. Men nu får det bli så.

Ska precis bege oss mot stan. Har två kassar fulla med pappersinsamling som ska slängas på vägen, sen blir det först ett besök på loppis innan vi fortsätter in mot stan och husvisningen bland annat. Sayonara!



Godmorgon kamrater!
Jag är tidigt uppe idag. Faktum är att jag varit vaken sedan J:s klocka ringde 6.45. Jag gick dock inte upp med en gång. Nu känner jag mig laddad med energi och redo att börja städa mitt hem. Tänkte försöka hinna så mycket som möjligt innan vi ska iväg mot stan. Det ska rensas som sjutton.

Vi åker vid lunchtid ungefär, trots att vi inte ska på husvisningen förrän i eftermiddag. Vi har en hel drös med andra ärenden att uträtta också. Vi ska exempelvis lämna in en massa paket som ska skickas, kolla efter ett skrivbord på Solareturen, köpa en ny dagbok till mig, möta upp en tjej på stan som köpt en klocka av mig på Tradera, osv osv innan det är dags att kika på hus. En fullspäckad dag med andra ord!

Vad ska ni hitta på idag?

måndag 23 maj 2011

Idag blev det kassler och potatissallad till middag. Lagom jobbigt att förbereda. Hähä.

Jag råkade visst slockna i soffan efter maten och sov i nästan två timmar. Oops! Jobbhelgen har tydligen tagit hårt på mig! Nu är jag iallafall ledig i två dagar - sweet.

Jag ska sätta på lite mer frimärken på paketen som jag slagit in och sen blir det nog tv:n resten av kvällen. Väntar på att J ska komma hem från jobbet, det blir ofta långa dagar för honom nu när han har både det vanliga jobbet och sitt examensjobb att ägna sig åt. Det ska bli skönt när allt återgår till det normala så man får se honom hemmavid lite mer!
Varje gång jag lagt ut annonser på Tradera och ska packa ihop skiten tänker jag aldrig mer... Det tar sån jävla tid att hålla på och sitta och packa och kolla kontot stup i kvarten och sen är det några som vill ha samfrakt och någon som vill mötas upp i stan för att hämta sina grejer för att slippa fraktkostnaden och de som aldrig betalar som man får påminna och påminna. Gah. Jag blir galen! Det är ganska mycket att hålla reda på när man lagt ut över 40 annonser.

Nu ska jag gå till affären och handla frimärken och lite annat och försöka göra klart så långt jag kan. Tänkte passa på att lämna in en del paket på vägen till stan imorgon. Vi ska ju på husvisning. Vi har dock redan insett att det förmodligen inte är ett hus för oss, men som sagt är det roligt att titta ändå.

söndag 22 maj 2011

Jag vaknade tidigt idag också - redan innan klockan 8.00. Jag låg dock kvar i sängen och läste en timme innan jag gick upp. Hade tänkt greja massor hemma idag innan jobbet så det hinner bli någorlunda klart tills mitt födelsedagskalas om en vecka. Det har jag gjort också - grejat. Eller ja, jag har mest packat Traderauktioner. Det tar en jävla tid.

Sen har jag pysslat lite med blommorna och kört en tvättmaskin. Så egentligen har jag nog inte grejat så mycket ändå. Men under veckan blir det röj riktigt här hemma! Jag vaknade till strålande solsken och fågelkvitter. Nu är det mulet. Fast det gör mig inget när jag ändå ska spendera eftermiddagen och kvällen på jobbet.

Nu blir det lunch innan det är dags att bege sig mot jobbet igen.

lördag 21 maj 2011

Jodå, jag kände mig allt piggare efter en promenad i friska luften. Men nu har jag suttit och slösurfat mig trött igen. Därför tror jag att jag ska gå och lägga mig faktiskt. Jag kanske läser lite om lusten faller på. Jag har sålt grejer för 1113 kr på Tradera idag - helt okej extrainkomst!

Imorgon väntar ett kvällspass på jobbet. Innan det ska jag försöka att hinna med att packa lite auktioner samt ta en promenix. Jobbhelgerna bjuder inte på särskilt mycket spännande händelser så därför har jag inte direkt något att skriva om heller.
Jobbdagen har varit låååång. 6.54-16.00. Nu är jag iallafall hemkommen och mätt. Och trött. Därför ska jag ge mig iväg ut på en stärkande och energigivande promenad med Robert nu. Synd bara att det måste blåsa så förbannat.

fredag 20 maj 2011



Lockigt hår, blå klänning och vit underklänning.

Det har varit en bra dag! Jag och syrran var ute och gick i 1,5 h förut och på vägen passade jag på att hämta ut ett par paket som jag hade fått. Det var väldigt skönt att få röra på fläsket lite. Jag har inte tränat sedan i måndags.

När vi kom hem lagade vi lunch - en supergod pastarätt med soltorkade tomater och fetaost. Sen har vi mest lekt med Leon och suttit i min soffa och pratat. Mycket trevligt!
Imorgon börjar min jobbhelg. Känns sådär kul. Jag hade gärna varit ledig faktiskt.


Jag kunde inte sova, därför har jag varit uppe sedan 6.45 på min lediga dag. Det hör inte till vanligheterna! Ska strax hoppa in i duschen, sen ringa några samtal och efter det ska jag träffa syrran + systerson. Det ser ut att bli strålande solsken idag! Nice.

torsdag 19 maj 2011

Jag sov visst i 45 minuter. Sen ringde J och väckte mig och tur var väl det! Jag gick genast upp och tog tag i det som jag inte orkade göra förut, det vill säga plocka ur diskmaskinen, diska ett berg med disk samt vika tvätt. Sen lagade vi mat när han kom hem - helstekt fläskfilé med hemmagjord potatissallad. Denna gång gjord på färskpotatis! Årets första skörd för oss. Gissa om det var gott!

Nu ska det inte bli så mycket mer gjort idag inte. Tror att jag ska lägga mig och läsa lite inom kort. Imorgon är jag ledig och tanken var egentligen att vi skulle in till stan för att försöka hitta ett nytt skrivbord till J men det kom saker emellan så det blir inget. Istället kommer Marie och Leon hit och det är ju ännu bättre!




Jag får ingenting gjort idag tror jag. Hade tänkt vika tvätt och diska undan, men jag ankrade i soffan istället. Tror det får bli en powernap. Det är trevligare än hushållsarbete det.
Som ni vet försökte jag förtvivlat att ringa och ändra min tandläkartid igår. Jag möttes av en telefonsvarare om och om igen och kom aldrig fram. Därför bestämde jag mig för att gå dit ändå idag. Jag hade tid 15.10. Jag slutade jobbet 14.00, men kom inte därifrån förrän 14.30. Jag skyndade mig hem och borstade tänderna och sen begav jag mig tillbaka cyklandes i motvind (mitt jobb och Folktandvården håller till i samma lokaler.)

Var där några minuter för tidigt. Så jag tog en Se & Hör och bläddrade förstrött i. Plötsligt blev klockan 15.10. De andra som satt där blev hämtade, men inte jag. Klockan blev kvart över, tjugo över... Ingen kom. Det stod en lapp på dörren att om man väntat mer än 15 minuter skulle man kontakta receptionen. Men det fanns ju INGEN JÄVEL DÄR att kontakta! 15.35 dök det upp två stycken i receptionen så jag gick med bestämda steg dit.

"Ursäkta, jag hade tid här 15.10...?" Personnummer hit och personnummer dit. Knappa in i datorn. "Mhm, mhm. Jaha ja, du har tid den 28 juni", svarade receptionisten. "Nej. Jag har tid IDAG sa jag. Ni skickade en annan tid till mig som jag inte kunde komma på, därför ringde jag direkt och bokade om den när jag fick kallelsen och fick alltså tid idag 15.10 istället." Receptionisten fortsatte humma och sa plötsligt: "Men här står det något! Det står att ******** din tandhygienist försökte få tag på dig den 18/5, men att du inte svarade." "Den 18:e? Men det var ju igår?!" "Ja, det står att hon ringde dig och inte fick något svar så hon lämnade meddelande på din telefonsvarare om byte av tid." "Jaha, men jag jobbade hela dagen igår och min telefonsvarare är inte registrerad så den är svår att lyssna av." "Så står det iallafall", sa hon i receptionen. "Okej, ge mig den nya tiden då", sa jag och sen drog jag snabbare än en avlöning.

Nu sitter jag här och är mer än måttligt irriterad. Får de verkligen göra så? Bara ringa och ändra tiden över en telefonsvarare? Som de inte alls vet om jag verkligen hinner eller kan lyssna av. Dessutom ringde hon DAGEN INNAN mitt planerade besök! Det är väl i senaste laget? Idiot. Tänk om jag hade bott 2 mil härifrån och fått åkt dit i onödan. Nu fick jag ställa in mina dagsplaner för att jag försökte ringa och ändra tid men inte kom fram, och sen har de ändå ändrat den utan min vetskap. Fy fan, alltså.

onsdag 18 maj 2011

Gokväll! Här har vi kollat på Såld på hus och längtat. Käkade crepes till kvällsmat. Mycket goda. Terrade en ny variant på fyllning som blev riktigt lyckad.

Förövrigt har jag inte direkt något att skriva om för tillfället. Jag har inte gjort alls mycket sedan jag kom hem från jobbet förutom att prata i telefon med syrran, duschat samt lagat mat med J. Tänkte ta ett bloggvarv och sen krypa ner i sängen. Jag sov så gott imorse när klockan ringde och tröttheten har hängt kvar hela dagen. Imorgon väntar ännu ett dagpass på jobbet så det gäller att försöka vara så utvilad som möjligt!
...tackar allra hjärtligast!
Ellos skickar ut födelsedagshälsningar minsann. Så trevligt. Nu är det inte min födelsedag förrän om två veckor. 13 dagar för att vara exakt. Oj så glad jag blev. Trodde jag skulle få värsta brakerbjudandet eller en fin present eller så.

Men så roligt tyckte inte Ellos att vi skulle ha det. Istället fick jag en rabattcheck på 250 kr! Det vill säga om jag synade det finstilta och såg att rabatten endast gällde om jag först gjorde en nybeställning på 850 spänn. Tack, så jävla mycket för det. Jättefin födelsedagspresent. Verkligen.


Personlig hälsning med mitt namn och allt.
Jag blir vansinnig. I över en halvtimme har jag försökt få tag på Folktandvården för att byta tid. Jag har egentligen tid imorgon eftermiddag, men skulle gärna vilja följa med mamma in till syrran + bebis då, så jag försöker förgäves att komma fram. Men icke.

De har bara öppet till 16.00, och så har de mage att debitera en för uteblivet besök. Hur fan ska man kunna ringa och ändra tid om det INTE ÄR NÅGON JÄVEL DÄR OCH LYFTER PÅ LUREN? Jag bara undrar.

tisdag 17 maj 2011


Nu har vi äntligen bokat boende för semestern i sommar. Det känns toppen!
Första stopp blir Öland - 4 nätter på Strandnära, som är ett Bed & Breakfast där det ekologiska och kravmärkta är i fokus. Kul! Det ligger ett stenkast från Kalmarsund och fem minuters promenad från byn Stora Frö.

Vidare därifrån åker vi mot Varberg. På vägen dit kan det hända att vi stannar till vid något glasbruk i de småländska skogarna. Vi kommer att bo lite utanför stan, då priserna inne i Varberg under högsäsong är hutlösa! Vi kommer närmare bestämt att bo på en hästgård. Det ska bli ljuvligt. Jag hoppas på att få med J på en ridtur också. Höhö. (Han är hästrädd, så vi får se hur det går med det.) Det ligger bara 13 kilometer från Gekås, så jag hoppas på ett stopp där också såklart. Trollgrottans Bed & Breakfast heter stället där vi ska bo och bara namnet får mig att mysa. Två nätter stannar vi på gården innan vi styr kosan mot Göteborg där vi tänkte stanna ett par dagar och sedan eventuellt ett litet stopp i Grebbestad också innan hemfärd.

Det ska bli så otroligt kul att åka iväg! Och det här är min allra första riktiga semester i hela mitt liv. Förr har jag jobbat arslet av mig varenda sommar. Dubbelpass och åtta jobbhelger i sträck var inte ovanligt. Visst har jag haft en vecka här och där ledigt när jag åkt på festivaler och liknande, men då har jag ju förlorat massa pengar på att "vara ledig." Så detta är jag verkligen värd. Lite ledighet med min älskade. Jag ser verkligen fram emot det jättejättemycket!
Jag ska strax iväg och jobba kväll. Jag är inte ett dugg sugen av flera anledningar. En av dom är att jag kommer att få ta allt ansvar för patienterna och allt medicinskt ansvar eftersom hon jag jobbar med är ovan och inte har någon delegering. Inte kul. Känner mig så disträ. Det är bättre när man är två och hjälps åt att komma ihåg.

Men nu först blir det mat! Jag är hungrig som en varg.
Här kommer några bilder på kransen som jag knåpade ihop igår.







Igår blev det tortellini med en sås gjord på pest0, grädde, ost, tomater och purjo. Mycket smaskigt.



måndag 16 maj 2011

Mina tankar finns hos Längtan
Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas att vara i deras sits.
Jag sitter här med en klump i halsen och tårarna brännande bakom ögonlocken och tittar på En unge i minuten och undrar om det någonsin kommer att bli min tur... Om jag någonsin kommer att få vara med om det där.

Den bekanta molande värken i magen och de ömma brösten är jävligt påtagligt just nu. Jag kommer få min period imorgon. Det är jag säker på.
FÖRE



EFTER
Jag hittade lite smått och gott i stan faktiskt!
Sen jag kom hem har jag pysslat ihop en krans. Ska försöka komma ihåg att ta en bild på den senare. Förresten har jag glömt att berätta att "nya" borde numera står på plats. Stolarna är dock inte klara ännu, men för tillfället använder vi de gamla stolarna så länge. Ska ta en bild på bordet också när jag ändå håller på.

Snart blir det zumba med mamma och moster!
Jaha. Då var det strax dags att bege sig mot bussen för att ta sig mot stan. Halvmulet väder, men det gör ingenting!

Hörs kanske senare. Ha en bra dag!

söndag 15 maj 2011

Om lite mer än vecka ska vi gå på husvisning! Vår första. Det ska bli oerhört spännande.
Nog för att det är ett hus som troligen ligger helt utanför vår prisklass, men det är ändå roligt att gå och titta och tråna och huset ser sååå fint ut! Dessutom tror jag att det är bra att gå på visningar för man blir förhoppningsvis klokare och visare för varje gång och vet mer vad man ska kolla efter osv.

Vi har inte ens varit till banken och diskuterat ett eventuellt lånelöfte ännu, men med tanke på att J inte har fast jobb ännu och min lön inte är direkt jättehög så får vi förmodligen inte ta så mycket i lån... Det innebär att våra husdrömmar förmodligen får vänta några år till. Men drömma och längta är ju gratis.

Har ni några tips på vad man bör ha järnkoll på när det gäller husspanande? Vad bör man veta? Vad ska man kolla efter? Det är rena djungeln för oss! (mig)
Tips från vana husletare mottages tacksamt!

Nu ska jag hänga tvätt och sen krypa i säng med Zahiren. Imorgon ska jag till stan en snabbsväng. Jag har lite ärenden att uträtta, sen ska mamma och jag på zumba när jag kommit hem.
Jag la upp en massa blandade värmeljus i en gammal nött skål, sen tog jag några kronljus och band ett grovt snöre runt och la dit på toppen. Perfekt förvaring. Man kommer lätt åt ljusen när man behöver byta i ljuslyktorna, plus att det blir ett vackert stilleben att vila blicken på.



Jag tar mig en välförtjänt paus vid datorn. Det är jobbigt att greja. Ska dock strax fortsätta en sväng till inne i sovrummet. Borren funkade och min gamla spegel kom upp över sängen. Den var guldfärgad från början men jag har målat den. Det ska även upp två tavlor på var sida om spegeln är det tänkt.

Jag har även renbäddat i sängen och bytt duntäcket mot sommartäcket. Och J har varit duktig och dammsugit madrasserna. Jag har precis hängt upp de nytvättade sängkläderna som låg i innan och det doftar ljuvligt av mitt nya sköljmedel! Olivblomma tror jag det var. Jaja, ingen rast och ingen ro, lika bra att fortsätta.


Jag är inte alls överens med den svarta väggen som jag inte gillar överhuvudtaget. Och jag letar desperat efter en ny sängram eftersom denna Malm-säng inte passar in i rummet den heller.

Jaha, vad tyckte ni om Eurovision igår då?
Jag tyckte Azerbadjans vinnande bidrag var svindåligt. Och Italien? Vad gjorde de på andraplatsen? Det förstår jag inte alls. Däremot var det roligt att Erik kom trea! Min favorit var dock Irlands bidrag, följt av Finlands och Danmarks. Och Moldaviens låt var skön. Tyckte majoriteten av bidragen höll någorlunda hög standard i år mot hur det brukar vara.

Idag har vi grejat hemma återigen. Men det märks liksom inte. Det är fortfarande stolar och prylar överallt. Har iallafall diskat, bäddat rent i sängen, lackat bordet och vattnat blommor och just nu håller jag på och tvättar. Strax ska vi försöka oss på att borra upp en spegel och två tavlor i sovrummet. Om det går. J är osäker på att hans borr kan ta sig igenom betong. Sen ska det rensas ännu mer i sovrummet. Det måste bli ordning här snart, för jag klarar inte av att ha det så jäkla rotigt. Jag mår dåligt när det är så här stökigt och prylar överallt.

lördag 14 maj 2011

...thaimat och strax börjar Eurovison Song Contest. Good times, good times.




Malaysisk kyckling med curry och kokos.
5 kilometer på 35,11 minuter. Idag hade jag en riktigt bra löpardag. Ibland blir jag bara så stolt över mig själv. Jag kan fortfarande inte fatta att jag kan springa. Att jag har lärt mig. För bara två år sedan hade jag aldrig kommit på tanken att springa. Det har aldrig varit en träningsform för mig eftersom jag inte har kroppen för det. Eller konditionen. I skolan försökte jag slippa undan varje gång vi skulle springa, för jag orkade inte. Jag tyckte det var så otroligt jobbigt. Jag bara kunde inte. 1000 meter som vi hade på klasskampen var det värsta av allt. Jag trodde jag skulle dö när jag sprang. Men en dag fick jag för mig att jag skulle gå ut och springa elljusbanan som ligger precis utanför där vi bor. Bara sådär från ingenstans kom tanken.

Och jag gjorde det. Och jag sprang hela rundan på 2,5 kilometer, även om jag sprang så långsamt ibland att det knappt kan kallas för spring. Och där föddes något inom mig. En känsla av att jag kan. Nu jävlar. En kämparglöd att försöka bli ännu bättre, orka längre, slå förra tiden. Och det är min envishet som gjort att jag forsatt. Vetskapen om att det går liiite lättare för varje gång. När man märker att man orkar lite längre, springer lite snabbare än förra gången. Det är det som gör att jag fortsätter utmana mig själv. Det, och att jag faktiskt tycker att det är skönt att springa i den lummiga skogen med alla dofter och fågelkvitter.

Målet är 5 kilometer på 35 minuter blankt innan sommaren är slut. Det fixar jag! (Pepp, pepp!)
Nu har jag lagt in allt som ska säljas på Tradera. 41 auktioner blev det! Så det tog sin lilla tid. Men nu är det iallfall gjort. Rummet är målat och bordet är lackat med första lagret lack. Vi hade tänkt börja med stolarna också, men eftersom vi inte kommer överens om hur vi ska göra riktigt så har det inte blivit gjort. Så egentligen kan man säga att det inte märks särskilt mycket att vi har hållit på hela dagen. Ovärt.

Nu ska jag bege mig ut på en liten löprunda.
Idag fyller världens bästa Kerstin 30! Gratulerar så hemskt mycket. Hoppas det blir en oförglömlig dag. Bebis väntas anlända vilken dag som helst nu och det vore väl toppen om det blev idag?

Förövrigt har jag sovit gott inatt. Skönt att ta igen de två senaste nätternas missade sömn. Vi är precis i startgroparna med att sätta igång och greja här hemma. Det är mycket som behöver fixas. Tänkte börja med målning av väggar. Måste försöka lägga in lite av Traderasakerna som jag ska sälja också. Yes, det kommer bli en busy day.

fredag 13 maj 2011

Jag går fortfarande och nynnar på zumba-låtarna från passet tidigare idag. Det är väl inte normalt? ;)

Funderar på om jag ska gå och lägga mig med en bok som sällskap. Just nu läser jag Zahiren av Paulo Coelho. Och som vanligt dras man in i historien på ett alldeles speciellt sätt när det gäller Coelho. Han skriver så otroligt vackert och fängslande och detaljrikt om kärlek och magi. Detta med ett språk som man blir alldeles matt av. Boken ger en förståelse för vad sann kärlek är och hur man uppnår den. Den handlar om livet och om hur viktigt det är att hitta sig själv. Livets vägar är varken enkla eller raka, men man måste ändå vandra dom för att komma dit man vill och ska.

Har ni inte redan läst Paulo Coelho så GÖR DET.

Yes, idag är det fredag den 13:e. Inget hemskt har hänt förutom att en tant ramlade på jobbet och att jag börjar få ont i brösten. Då vet jag vad som är på gång, med andra ord. Jävla skitfan.
Jag hade tänkt åka till stan en sväng imorgon, men för en stund sedan ändrade jag mig och nu vet jag inte om jag ska åka imorgon eller vänta tills på måndag. Beslutsångest!

Jag och J har kollat på Nitti Leaks och käkat mat. Nu ska vi snart gå och lägga oss för vi är dyngtrötta båda två.
Helgens planer kommer att bestå av hemmapyssel. Rummet ska målas för förhoppningsvis tredje och sista gången, och så ska vi försöka få någon fason på de där jäkla stolarna som ska kläs. Jag har hört ryktas om halvkasst väder så det är perfekt väder för den här sortens aktiviteter.
En ofrivillig bloggpaus har uppstått då det är något fel på Blogger. Det är skitsamma, men att mina tre senaste inlägg är försvunna är inte okej! Var har de tagit vägen och hur får jag tillbaka dom? Någon som har samma problem och som vet hur man ska gå tillväga?

torsdag 12 maj 2011

Denna dag har känts otroligt lång. Det började med att jag sov som en skata inatt. Jag sov nästan ingenting. Vet inte varför, men det var förbannat varmt i sovrummet (snart dags att ta fram fläkten nu) och så hade jag hemskt svårt att komma till ro och somna. När klockan var 00.30 hade jag fortfarande inte somnat - hej ångest! Somnade väl till frampå nattkröken där någon gång, men har sovit oroligt hela natten. Vaknade 04.50, det vill säga en hel timme innan klockan skulle ringa och låg och snurrade som en jojo mellan lakanen. När jag precis lyckades somna om, DÅ ringer klockan. Det var inte särskilt populärt kan jag meddela.

Så jag har gått som i dvala hela dagen på jobbet känns det som. Kom dock på att jag slutade redan klockan 14.00 idag och då kändes det lite bättre. Ja, tills en kollega påminde mig om att vi hade APT idag. Något som jag förträngt helt. Så istället för att gå hem klockan 14.00 fick jag bänka mig i soffan i personalrummet till klockan 16.00 istället. Då var jag så trött att ögonen snurrade runt i skallen på mig. Slumrade till i soffan förut och skulle nog ha kunnat sova ändå tills imorgon, men J väckte mig och jag fick tvinga mig själv att gå upp.

Vi käkade lite mat och sen blev jag som tur var piggare igen. :)
Nu sitter vi här och äter lite vaniljglass med jorgubbsrippel och har det gott. Och snart får man äntligen gå och lägga sig för natten. Finally. Känner mig fortfarande mosig.
Pastasallad med fetaost, äpple och massa annat gottigt. Den toppades med lite olivolja och Crema Di Balsamico.