lördag 10 april 2010

Tog en ordentlig sovmorgon idag och vaknade inte förrän 10.30. Hur skönt som helst! Jag behöver verkligen ta mig en rejäl sovmorgon då och då för att orka. Klockan 13.00 skulle vi vara hos mamma så det var bara att hoppa in i duschen direkt, kasta i mig en banan till frulle och sen var vi tvungna att åka. Jag skulle nämligen först till banken, sen till Interiörboden för att köpa två privata saker av Sandra som har butiken. Och med privata så menar jag natrligtvis inget snuskigt, utan att det var hennes egna grejer såklart. Vi skulle även in och hämta ut några paket som vi fått, så vi kom faktiskt några minuter sent till mamma, men det gjorde inget.

Vi åkte på loppis och vände och vred på varenda pinal därinne. Jag hittade till slut tre påskägg (ja, jag vet att påsken är slut, men den kommer väl tillbaka igen!) en ljusstake och fyra portionsformar. Alltihop skulle ha gått på 85 kronor men som vanligt prutade han själv ner priset så jag betalade bara 60 kronor för rubbet! Mamma köpte ett UNDERBART hörnskåp som jag ville ha själv! Tyvärr har inte vi någon plats för det.

Nöjda efter fyndandet åkte vi sedan hem till mami + karl och käkade middag. Det bjöds på Sjötunga Walewska med Pommes Duchesse. Eller om man vill förenkla det hela; Fiskgratäng med potatismos. Men det låter ju mycket godare med Sjötunga Walewska eller hur? Och himmel vad gott det var! Rena symfonin i truten. Lätt med på topp 10-listan. Jag bad om receptet faktiskt. Fisk är ju annars inte riktigt min grej. Jag är lite känslig med fisk. Men detta var helt fantastiskt.

Efter maten gick vi ut och gick sexkilometersrundan. Det var soligt och fint väder och det kändes verkligen som vår. Synd att det blåste så förbannat bara. När vi kom tillbaka käkade vi smulpaj med äpple och jäste lite innan det var dags för oss att återvända hemåt. Det blev en riktig heldag pch vi var inte tillbaka hemma förrän 18.30. Då skulle Jonas skjutsa in Larsa till stan för han skulle på galej och skulle vara inne i stan 19.00 så det var bara att åka direkt. Jag följde med som sällskap. Har bara hunnit tvätta en maskin idag. Ska ta och hänga den nu.

Tänkte lägga in lite bilder på de nya sakerna om jag orkar också. Annars kommer det imorgon. Jag måste snart lägga mig, imorgon är det delad tur som gäller. I pausen ska jag hem och säga grattis till Mia som fyllt år i dagarna. Efter jobbet är det raka vägen tillbaka till stan som gäller. Har inte hunnit göra ett skit hemma. Ser ut som fan här.
Underbart är skåpet som mamma köpte! Vet ni vad det kostade? Det är löjligt. Riktigt löjligt. 400 kronor. Fattar ni? 400!! Det är ju INGENTING!

Vårfin dukning.

Sjötunga walewska med pommes duchesse.

Smulis med äpplen.

0 kommentarer: