tisdag 13 april 2010

Idag har det varit jävligt busy på MAVA. Vi har sprungit hela dagen. Trots detta har det varit en bra dag. Jag har lagt om några sår och så har jag varit på föreläsning om sepsis. Väldans intressant faktiskt, även om det kanske var lite för sent på dagen. Mellan 14.15 - 16.00 höll det på. Vi hade en patient med KOL idag som inte var så pigg en sväng innan lunch. Han hade panik för han fick ingen luft trots syrgas och var nästan blå i fejjan och när vi kollade saturationen syresatte han sig bara 67 %, stackarn. Det är ju så jävla hemskt att inte få luft! Han fick inhalera lite och så fick han medicin sen blev det lite bättre. Det är vid såna tillfällen man undrar hur man någonsin kunnat röka? Det är liksom inte värt det.

Efter praktiserandet kom Jonas och mötte upp mig utanför och så stegade vi hem så jag fick byta väska och sen gick vi ner på stan i solen. Vi köpte oss en varsin baguette från Sjöqvisten och gick och satte oss i parken vid teatern. Det var jätteskönt! Satt där ett bra tag innan Jonas var tvungen att gå hem. Då tog jag en kort runda på stan och hann med att fynda lite på Gina och H&M.

Under kvällen har jag suttit vid datorn och softat. Jag är trött. Det tar på krafterna att gå upp 05.30. Och nu börjar jag tidigt alla dagar resten av veckan fram tills på söndag. Uh.
Jag har mailat damen som har hand om vikariebanken för barnomsorgen och förklarat att jag inte vill vara i förskoleklasserna mer efter mitt besök där på torsdag. Hoppas hon tar bort mig därifrån för jag känner mig inte alls bekväm med att ha hela ansvaret själv för en grupp sexåringar. Inte alls.

Imorgon ska jag, syrran och Mia hem till Katrin och hälsa på. Vi har fortfarande inte varit där och kollat in hennes nya lägenhet.

2 kommentarer:

Malin sa...

Vikarieåtgången är på sätt och vis densamma, det är alltid lika många "huvuden" som ska ersättas. Jag förstår hur du menar, självklart, jag har varit vikarie själv och minns det väl. Dessvärre är det ju fast personal som avgör, och för vikarierna blir det ju större inkomst med 3 perioder! Även om jag har stora barn så vill jag ha ledighet med dom, jag förlorade nästan 2 veckor med dom i fjol, och ser verkligen fram emot denna sommar! Hoppas det löser sig på bästa sätt på alla boenden, egentligen så tycker jag inte det behöver vara lika i alla grupperna, utan var och en får komma fram till det bästa just för dom! Ha en bra kväll! Kramiz m

Interiörboden sa...

Hej!!

Ja, men det är ingen fara.
Du kommer och hämtar dem när du kan :)

Ha en jätte bra dag!
Kram Sandra/Interiörboden