söndag 29 juni 2008

visst hamnade vi i skruvstadparken tillslut. det var jävligt roligt dessutom!
mycket folk också. jag hade inte några stora förväntningar på kvällen. en paviljong i skogen liksom, hur kul kan det vara? men det var som sagt, jävligt kul.
starboys spelade och vi rockade loss på dansgolvet i paviljongen som aldrig förr.

mådde lite sisådär när jag vaknade imorse faktiskt. hade blandat endel olika drycker; strawberry daiquiri, vitt vin, rödvin, öl, och cube. ni kan tänka er huvudvärken. men nu mår jag tiptop igen!
jag låter bilderna från kvällen få tala för sig själva. en bild säger mer än tusen ord, sägs det ju.
kom nog inte i säng förrän 03.30 inatt, och sov till 12.00.

har plockat lite härhemma idag och försökt få lite ordning i stöket. har även lagt ned alla mina bebissaker i en speciell kartong som ska ställas undan. bild kommer senare.
snart kommer robert hit och umgås lite.
och jag ska äta min första pizza på över ett halvår idag! det ska bli smaskens. blir altid sugen på nåt flottigt och fett när jag är bakis. och idag förtjänar jag en pizza. :)

imorgon väntar jobb igen. 14.00-21.30. men satan vad skönt det har varit med en hel ledig helg! fantastiskt.



jag och jonas myser i skogen.

jennie ser glad ut, men robin verkar måttligt road över situationen.


jerry och pinnen trängs i bakluckan på väg hem.


lina gör den omtalade "kaninen" på intet ont anande david.


sprang på farsgubben, som inte helt nyktert visade lite schyssta dancemoves.


pappa och jag. lika som bär.


jag och gabbi svänger våra lurviga på dansgolvet.


jennie och jag kramas.

en parkranger.


lina, gabbi och jag dansar järnet!


robin verkar ha tagit en öl för mycket, men jonas var glad.

lördag 28 juni 2008

jag är kass.
har inte bloggat på år och dar tror jag.
det har förvisso inte hänt så mycket roligt heller. har mest jobbat och stått i.
men i torsdags var marie här. jonas sov kvar i stan, så syrran sov över. vi lagade mat: färskpotatis, quornfilé, gräddfilssås och baguetter, och spelade lite spel och skrev en fin dikt till mammas födelsedag.

och igår jobbade jag till 13.30, sen drog jag och marie in till stan direkt för att försöka fynda lite.
marie fyndade. jag surade. för jag hittade inte nåt kul. köpte endast en klänning och en tunika till mig själv. dock hittade jag massa supersöta barnkläder som jag var tvungen att köpa!
shame on me.

på kvällen spelade vi tp och skipbo och drack lite vin. robert, marie, jennie, gabbi och jag. det var trevligt.
snart ska jag på iväg och gratta robert som fyller år idag. om han har vaknat än förstås, stackarn har jobbat natt.
ikväll hörde jag ryktas om ett eventuellt besök i skruvstadparken om vädret är okej.
annars vet jag inte vad som händer. jag är iallafall ledig i helgen. och det är underbart!

tisdag 24 juni 2008

jag erkänner.
jag orkade inte hålla mig borta från stan.
robert och jag åkte in till bergvik och strosade omkring lite.
fyndade endel också faktiskt. köpte ett överkast på hemtex, som skulle ha kostat 1500 men det var halva priset så det gick på 750 isället. svindyrt trots prissänkningen! men det var fint. hoppas jonas kommer hem snart och godkänner det.

köpte lite kläder också förstås, en klänning på gina, ett linne, en tunika, ett par shorts och en träningst-shirt på h&m. det dyraste plagg jag köpte kostade 79,50! snacka om fynd.
så nu har jag stillat mitt shoppingbegär i en vecka eller så. tänkte försöka ta en tur till karlstad någon dag i nästa vecka och utforska rean där. utbudet är ju lite större.

nu sitter jag och väntar på att jonas ska komma hem från stan, där han har varit och förberett målningen på päronens hus.
blir lite twin peaks ikväll.
jobbar kväll imorgon, och det ska faktiskt bli skönt med lite sovmorgon, även om jag egentligen föredrar att jobba dag.
i helgen är jag ledig. hoppas det händer nåt kul när jag för en gångs skull är tillgänglig.
jag har sovit som en stock inatt. den nya sängen är underbar. kändes skönt att få sova ut lite. känner mig helt utarbetad. känns som att jag är på jobbet jämt!
igår var sister mary här, jag lärde henne skipbo och det var tydligen hennes typ av spel för hon vann 2 av 3 gånger.

idag är min lediga dag! hade lite funderingar på att åka in till stan en sväng och shoppa lite, för sommarrean har ju börjat. har dock inte fått lön än och skulle isf ha fått ta pengar från sparkontot och det känns ju inte så kul. men det kliar i shoppingtarmen, rea är ju det bästa som finns! men jag tror att jag struntar i shoppingen och tar det nästa vecka om jag hinner.

kanske ska träffa robert sen. han skulle ringa när han vaknat ( han har jobbat natt,) så får vi se vad som händer.
jonas är i stan och ska måla huset.
nä, nu blev jag sugen på att åka till stan ändå. synd bara att det är ett sånt jävla projekt, med bussar och tider att passa. önskar att jag hade körkort!




vem har sagt att man inte kan få göra sig lite midsommarfin med blomma i håret, även om man jobbar på självaste midsommarafton? lägg märke till den nya, söta rosa tunikan. :)

söndag 22 juni 2008

jaha, då var man hemkommen och utsigen ur duschen då.
vilket jävla skitväder det är ute. var blöt som fan när jag kom hem.
trodde att jag skulle få koppla av i sängen med jonas och twin peaks som sällskap, när jag kom hem, men jonas tyckte tydligen att det var viktigare att se fotbollen på tv än att umgås med mig, trots att vi inte sett varann sen klockan sex imorse.

nu ska jag kolla på ett scrubsavsnitt istället och hoppas på att han hinner ändra sig innan det är slut, så vi kan övergå till twin peaks trots allt.

hoppas det inte regnar imorgon bitti.
ska bli gött att få gå hem redan 13.30. sen skulle syrran komma förbi en sväng efter att hon slutat så vi kan umgås lite. ska bli trevligt.
på tisdag är jag ledig! :)
nu är jag hemma en kortis. har delad tur vilket innebär att jag jobbar mellan 7.00-13.00 och sen 17.00-21.30. ska snart lägga mig och sova. är helt slut. igår när jag kom hem från jobbet sov jag i två timmar. helt jävla utslagen. jag är fan konstant trött nowadays..

midsommarafton är avklarad iaf. jobbade ju förstås, men sen på kvällen grillade jag och jonas och hade lite mys i soffan där vi tittade på "chocolat", så det blev ganska lyckat ändå. dock är jag jävligt avis på att jag inte var med i häggvik och kalasade. verkar som att de hade det supermysigt. se min kusin mias blogg för mer info och lite roliga bilder: arwenna.blogspot.com

igårkväll gick jag och jonas och la oss typ 21.00. gjorde iordning lite te och mackor och gosade in oss under duntäcket för att titta på twin peaks, ända från början. det var mycket spännande. såg två avsnitt. blir nog några ikväll också skulle jag tro. :)

är inte ett dugg sugen på att åka tillbaka och jobba faktiskt. jobbar dessutom en extratur imorgon, då jag egentligen skulle varit ledig. skönt att jag slutar 13.30 dock.
nä, nu ska jag ringa mia och höra lite mer skvaller från midsommarafton och sen stupa i säng några timmar.
ciao!

fredag 20 juni 2008

fyfan vilket midsommarväder! regnet står just nu som spön i backen, och däremellan gömmer sig solen bakom molnen och tittar bara fram i korta stunder för att retas lite.
jag sitter här och käkar ostmackor och dricker jordgubbste, och skulle helst vilja göra det hela dagen. man blir inte sugen på att göra något direkt, när vädret är såhär. vill överhuvudtaget inte gå ut. det blåser som sjutton också. stackars jonas och kompani som är ute på golfbanan nu.
har lite ångest över att cykla till jobbet. kanske kommer se ut som en slickad katt när jag är framme.

men å andra sidan, är det sånt här väder på midsommar så kan jag fan lika gärna jobba.
nog för att jag är lite bitter över att jag inte får vara med på roligheterna, men hur kul är det att sitta ute och frysa egentligen? (försöker övertyga mig själv om att det inte är så farligt att jag måste jobba midsommaraftonskvällen i år IGEN!)

johan fyller 26 idag. grattis, grattis. :)
vi fick ihop sängen igår, (läs: jonas fick ihop sängen) och nu står den på plats. jag sov som en prinsessa. är fortfarande jävligt rotigt i lägenheten, så jag har inte hunnit med städandet nåt värst tyvärr. äsch, det hinns.
cdställen blev också fina med de nya dörrarna och allt.
jag satt i ungefär två timmar för att sortera in skivorna i alfabetisk ordning. synd att vi har så jävla mycket skivor bara, för alla fick inte plats! jag fick lägga dem i högar ovanpå de andra.
oh well, nu har vi åtminstone fått upp dem ur pappkassarna och bort från sovrummet, vilket är ett stort steg på vägen.

eftersom det var så dåligt väder blev det ingen brännboll, så jag gick till jennie istället. ungefär hälften av gänget dök upp där och resten hamnade framför fotbollen på tv, hemma hos robin.
vi bestämde oss för att joina vi med, och tog med vinet och knallade dit.
blev en tidig kväll, tror jag var hemma strax innan midnatt.

jag har precis stigit ur duschen och ska nog försöka få i mig något att äta snart.
måste försöka få tag på ett överkast till sängen också. men var? ikea hade inga fina. får kolla på hemtex kanske. överkast är ju så jäkla dyra bara!

snart väntar en helg full av jobb. not cool. men nödvändigt för ekonomin.
jonas åker inte ut till häggvik han heller, utan stannar här hos mig ikväll. vi ska grilla när jag kommer hem från jobbet är det tänkt och ha lite eget midsommarmys. måste komma ihåg att ta upp kycklingflé och lax ur frysen. när har solen och sommaren tänkt komma tillbaka? den lyser med sin frånvaro. börjar bli tråkigt nu.

ha en trevlig midsommar allihop!
en kylbag(!?), micropopcorn, bondkakor och ett nagellack, det var vad katrin hade med sig hem till jennie igår. någon som blir förvånad? ;)

torsdag 19 juni 2008

idag hade vi ställt klockan på 7.30, för att gå upp och montera ihop sängen. jonas skulle nämligen iväg med bilen till besiktningen och göra en checkup 11.30, så vi tänkte hinna klart det innan. efter det skulle han till sina föräldrar på sommarro för att eventuellt påbörja målningen av huset.

well. vi bar ut det gamla sänghelvetet, dammsög och bar in delarna till den nya. nästan direkt såg jonas att vi inte hade alla verktyg hemma och så var det en mutter som inte passade till sängen, så vi kunde inte alls skruva ihop den. bah!
jag var supertrött och blev lite sur, så jag gick och la mig på soffan en stund. jag somnade såklart och vaknade inte förrän det var dags för jonas att åka till stan.

jonas hade varit duktig och skruvat ihop cdställen, så nu kanske jag kan få in lite skivor sen.
han skulle försöka få tag på diverse verktyg och en ny mutter också och ta med hem. han fixar att han!
jag förde över 600 kronor, som jag fick från akassan idag, till hans konto, ( eftersom det också var tomt) så han lovade att han skulle köpa med dörrarna till cdställen också. lika bra att få det gjort.
så nu får vi leva på vatten och bröd tills lönen kommer nästa vecka. ;) nejdå, riktigt så illa är det inte, vi storhandlade ju på willys förra veckan och har lite att ta av som tur är.

ingen som vill köpa en 1,20säng? tänkte lägga ut den på blocket tillsammans med våra gamla cdställ.
nä, nu ska jag nog sätta fart, och försöka få in lite skivor i ställen. det är ett helvetiskt jobb, eftersom de ska stå i alfabetisk ordning.

onsdag 18 juni 2008

idag har vi varit och köpt sängen. jäklar vad skönt det ska bli att sova i en ny, med fräscha, nya madrasser. det behövdes verkligen köpas en säng. nu låg vi ju och trängdes i jonas gamla 1,20säng, inte så jävla rockigt.
sen var vi på ikea för att köpa madrasser, och vi fick tag i det också, så nu återstår bara att skruva ihop skiten. utan beskrivning dessutom. tur att jonas är tekniskt lagd.

hittade även cdställ på ikea, så nu kanske vi äntligen får undan alla hundratals skivor som står i pappkassar i sovrummet och samlar damm. och sovrummet kanske blir ett sovrum istället för ett förråd. ska in igen och köpa dörrar till cdställen också, men det får bli efter löning, för nu är det inte många stackars kronor kvar på kontot inte.

skulle ju ha påbörjat städningen idag var det tänkt, men eftersom vi har ett stort sängskelett i vardagsrummet, två madrasser och diverse andra tillbehör och prylar i hela hallen, så blir det lite svårt att komma åt. har dock fått lite gjort ändå. har städat köket och badrummet, så där ska det bara dammsugas och skuras. vardagsrummet, hallen och sovrummet får bli imorgon. får väl se hur långt vi hinner.

skulle ha varit hos syrran idag, men hon var snuskigt trött och orkade tyvärr inte med något besök. så då passade jag på att börja med städningen istället.
nu är jag helt matt. åkte in till stan redan runt 13.00 och kom inte hem förrän runt 18.00 och sen har det gått i ett.
jonas är inne i stan, hos sina päron och kommer inte hem förrän efter fotbollen.
jag får se om jag kanske kan försöka kolla lite på tv jag också sen, men just nu står det två stora madrasser och skymmer sikten för mig. får se om jag kan flytta dem, är ganska trångt överallt.

imorgon kväll blir det årets första brännbollsspel. ska bli skitkul. spelade en hel del förra sommaren. och på fredag drar jobbhelvetet igång igen. jobbar fre, lör, sön, mån, sen ledig tis, jobbar ons, tors, fre. det blir tufft.
nä, nu måste jag gå in och kolla hur lite pengar jag har kvar på kontot.

tisdag 17 juni 2008

ni kan aldrig ana vad skönt det är att veta att jag ska vara ledig i två dagar! halleluja.
var så jävla trött när jag kom hem från jobbet förut, att jag höll på att slockna direkt jag satte mig ner. jag tänker definitivt inte svara i telefonen om de skulle ringa från jobbet och vill att jag ska komma och jobba. jag är värd de här två dagarna faktiskt.
fick mina fina arbetstunikor idag, och de var supersöta. färgerna var alldeles ljuvliga. den saftiga räkningen på 587 kr var dock inte så upplyftande.

har träffat robert idag. vi satt ute på hans balkong och pratade och så spelade vi skipbo, som vanligt. :) jag blev skitallergisk och snöt nästan upp en hel pappersrulle, och nu känner jag mig alldeles skinnflådd och stel runt snoken. jävla allergi.

imorgon ska jag sova så länge jag bara kan, sen ska jag och jonas åka och hämta sängen, och köpa madrasser på ikea. som jag har väntat på denna dag! ska bli gött att få en ny, fräsch säng, som dessutom är större än den vi har nu.

hade även tänkt försöka orka städa och pyssla lite här hemma under dagen imorgon, och sen på kvällen ska jag till syrran och spela tp. det har visst blivit vårt nya favvospel. :)

måndag 16 juni 2008

annika ringde mig igår på jobbet och undrade om vi kunde byta tur idag, vilket skulle innebära att jag slapp jobba kväll med tjatkärringen, så jag tackade gladeligen ja! fick kämpa mig upp imorse dock, kroppen var inställd på att den skulle få sovmorgon, men det gick bra ändå.
imorgon jobbar jag sista dagen med henne, innan hon går på semester. sweet. :)

imorgon kommer det två nya vikarier som ska jobba hos oss i sommar, och jag kommer förmodligen att bli handledare åt en av dem. det är lite jobbigt att behöva säga vad man gör och hur man gör inne hos varje vårdtagare, eftersom allt går på rutin, men lite roligt ska det bli också. hoppas de inte är rädda för att hjälpa till bara.
dessutom kommer en såndär sommarpraktikant som precis slutat nian, och fått kommunjobb i två veckor hos oss. så det lär bli huset fullt. jag slutar 14.00 imorgon, så det är gött.
sen är jag ledig i TVÅ hela dagar i sträck! det ska bli så jävla skönt. första gången på hela månaden hittills. välbehövligt.

försökte desperat få någon att byta tur med mig på midsommarafton också, eftersom jag jobbar kväll, och därför inte får vara med och leka och umgås och äta mat med mina kära vänner, men det var ingen som ville. kanske gör ett nytt försök imorgon, annars får väl jag åka hem och titta på tv i min ensamhet efter jobbet på fredag. fett.

gick ut och gick en sväng förut, och hamnade i syrrans soffa ett par timmar. vi har bestämt att det inte blir göteborg och därmed inte heller metaltown. det var ganska dyrt, sen är det ju resan och mat och sånt som tillkommer också, så vi kände väl att det inte riktigt var läge. tråkigt som fan. men mamma fyller ju femtio i år och då har vi tänkt bjuda henne på en resa, jag och syrran, och då lär det ju gå lite stålars, särskilt med tanke på att vi ska med på denna resa vi också har vi tänkt.
så nu vet jag inte när nästa tillfälle ges att åka till götet och hälsa på mina dear ol´friends.

jag och jonas har nästan köpt en säng idag! vi har mailat bruden med annonsen och väntar på att hon ska svara. äntligen! precis en sån som vi ville ha och allt, rätt storlek och färg, och sängborden ingick de med. skitbra. och billigt var det också, 1500 pix bara.
nu får jag använda presentkorten på ikea till madrasser istället. de är ju ganska dyra.

jag är rejält trött nu. känns i hela kroppen att jag jobbat mycket.
blir lite slötittande på tv och sen sängen.

söndag 15 juni 2008

jag satt och bläddrade i en tidning, när jag såg att "bullet for my valentine" kommer till sverige och spelar i sommar. närmare bestämt till "metaltown" i göteborg. jag vill dit!
kastade mig direkt på telefonen till syrran, och hon var också skitsugen. skulle passa så bra, för då slår jag två flugor i en smäll. jag har ändå tänkt åka till göteborg och träffa mina vänner, och som bonus får jag även se bullet, skitbra. jag var t.o.m ledig den helgen, vilket inte hör till vanligheterna!

till saken hör dock att festivalen är på fredag 27:e och lördag den den 28:e, och jag jobbar på fredag till 14.00, har kollat idag på jobbet om det är så att någon av de andra kanske kan byta med mig så att de tar min fredag och jag tar en annan dag åt dem, men det ser mörkt ut. dessutom kan det bli svårt att få ledigt, eftersom de få vikarier vi har, redan jobbar den dagen. men jag ska luska vidare i det. för jag vill verkligen dit.

jag och marie brukar ha så jäkla roligt när vi är på festival, bara hon och jag. och det skulle kännas konstigt att inte gå på en enda festival på hela sommaren. ( ska ju inte på arvika för första gången på typ åtta år.) hade tänkt att vi skulle sova hos erik om vi kommer iväg.
jag återkommer med mer info när jag vet hur det blir. har ju inte så lång tid på mig att fixa.

jag satt på jobbet förut, och åt frukost i godan ro, när jag fick ett oroväckande sms från jonas: "mayday mayday. måsarna har fått kids. i repeat, måsarna har fått kids och är helt skogsvilda."
tydligen hade han sett dem traska in under balkongen hos grannen som bor under oss, så de kanske bor där.
jaha, nu får man inte ens vara ifred från de där jävla måsarna i sitt eget hem. fan också.
jag skulle ju ha varit ute och gått med sara igår, men jag vaknade inte förrän 11.30, måste ha varit helt utarbetad! så det blev inget. vi får ta det i veckan istället.
efter att ha legat kvar i sängen och grymtat en stund och läst tidningen, var jag tvungen att gå upp. vi hade bestämt att vi skulle åka till willys och handla, men jonas insisterade på att vi skulle äta upp gårdagens thaimat först, eftersom han vet hur gnällig och grining jag blir när jag är hungrig. :)
när vi var mätta och belåtna rattade jag in oss mot våxnäs. det gick bra.

handlade för kung och fosterland, men det var skönt att fylla upp skafferi och kylskåp igen, eftersom de ekat halvtomma nu ett tag.
sen kom robert hit. vi satt ute på balkongen och njöt av solen, när den behagade titta fram bakom svarta regnmoln. jonas gick till robin för att kolla på fotboll.
sen smet robert iväg runt 19.30 sådär, för han skulle jobba natt. då tog jag tag i disken, och ställde min orkidé i vattenbad, och gick sen och pustade ut en stund framför datorn.
syrran dök upp på msn, och hon ville gärna att jag skulle komma dit och spela tp och dricka vin.
jag var lite tveksam först, men jag hade så tråkigt här hemma, att jag tillslut bestämde mig för att ta rosa räsern dit och att det inte skulle bli en alltför sen kväll, eftersom jag skulle upp och jobba delad tur idag.

det gick sådär. kom inte hem så sent, runt midnatt, men imorse när jag skulle gå upp var jag som ett vrak. så totalt jävla skittrött! tog mig iaf iväg till jobbet, och nu är jag hemma mellan 13.00 och 17.00 och är ledig. har sovit i en och en halv timme.

jag njuter av den lilla, ynkliga sol som kikade fram under gårdagen.

gissa vem som vann båda gångerna vi spelade?
yes, i am the master!

fredag 13 juni 2008

jag känner mig nästan utvilad. fast nu tog jag nog i lite. inte utvilad kanske, snarare inte ett dugg uppstressad.
har jobbat med en annan dam ikväll. det flöt på som bara attan och vi var klara redan runt 20.15, så när klockan var 21.00 skickade hon iväg mig hem. så ska man göra! och inte hålla på och fjanta sig sådär och gnälla för att man vill gå 20 minuter innan man slutar.
gissa vem som gick hem 45 minuter innan hon slutade idag då? yes, ni gissade rätt. visserligen insisterade vi på att hon skulle gå, men ändå. det var skönt när hon gick.
såg förresten att jag jobbar kväll med henne, på måndag IGEN. fan.
hur stod du ut så länge, sara?

när jag kom hem hade min jonas köpt thaimat. jag åt malaysisk kyckling med curry och kokos. det var smaskigt. jonas körde safe, och tog tre små rätter. och han var nöjd han också. :)

imorgon är jag ledig! gud, vad skönt det ska bli.
ska kanske ut och gå med sara en sväng om hon orkar, hon jobbar nämligen delad tur.
och sen på eftermiddagen ska jag träffa robert. det är ett måste, för det var hur längesen som helst vi träffades nu, känns det som.

fredag den trettonde, och inget läskigt har hänt på hela dagen.
förutom att jag såg en måsunge stryka förbi utanför jobbet idag, och den var ganska läskig, fast lite söt också med sin duniga lilla kropp och alldeles för långa ben.
måsmorsan vakade som en hök över den. hoppas hon håller sig borta i fortsättningen, för jag vill inte gå i närkamp med en måsjävel.


yum yum, gimme some!
jag satt här hemma igårkväll med huvudvärk igen. det bultade som fan och jag kände att jag behövde komma ut. få lite frisk luft. så jag bestämde mig för att ta en kort kvällspromenad för att lufta skallen lite. frisk luft brukar ju hjälpa det mesta.
gick en liten kortis runt sjukhuset och sen ner vid mia och olle, när jag kom på den briljanta idén att våldgästa de små liven, för andra gången på samma dag.

denna gången var de hemma, fast olle skulle iväg och jobba natt, så honom såg jag bara en snabbsväng. men jag tror mia blev glad över att jag kom en stund, så hon slapp sitta ensam med thea sådär på kvällskvisten, för det är ju inge roligt. the more, the merrier så att säga.
vi klädde på oss och thea lite kläder och gick ut och fortsatte promenerandet, och var nog ute i en timme ungefär. det var ganska kallt men friskt, och skönt att få röra lite på sig.

sen gick vi in till mia igen och myste i soffan. vi lekte med thea , som tyckte att min väska var det mest spännande i hela världen, och så åt vi banan.
och thea var så otroligt gullig där hon satt med bananen att mitt hjärta smälte once again.
jag blir alltid så sugen på att skaffa en bebis när jag varit där. plötsligt blev klockan närmare halv ett och jag kände att det var dags att gå hem. så med värkande huvud och en ekande tom bebismage begav jag mig sedan hemåt i natten.
huvudvärken är borta nu äntligen.
ska bege mig mot jobbet nu.


min väska var superrolig!

thea mumsar banan för glatta livet.

torsdag 12 juni 2008

vilken jävla dag jag har haft på jobbet idag! det var om möjligt, ännu värre än gårdagen.
den där damen är så jääävla jobbig.
när klockan var 8.20 hade vi tagit upp två st av tio. två st! det är ungefär så många vi brukar ha KVAR att ta upp en normal dag. jo, för hon var tvungen att duscha en gubbe som egentligen skulle ha duschat ikväll och det tog ju hur jävla lång tid som helst.
och senare under förmiddagen, skulle hon städa rummet åt tanten som hon är kontaktperson åt. det tog över en timme! jag städade rummet åt gubben som jag är kontaktperson åt, gissa hur lång tid det tog? ptja, ungefär 20-25 minuter.
tror ni jag hann få någon rast idag förresten? mycket riktigt, det korrekta svaret är nej.
jag kom därifrån nästan 13.15 och jag slutade 13.00.
var helt färdig när jag kom hem och höll på att sätta mig ner och bara tjuta, men jag stod emot impulsen. nu jobbar jag inte med henne på ett tag tror jag. skönt.
man ska ju inte hålla på att få hjärtattack bara för att man jobbar med någon som är fru krångel herself.

när jag kom hem tvagade jag min arma kropp och iklädde mig festkläderna för att gå på christians studentskiva. mamma kom och hämtade mig, marie, mormor och morfar var också med. och därborta var det apmycket folk från andra sidan släkten.
christian var lite slirig, hihi. det minns jag ju själv från min egen student att man inte gjorde så mycket annat än att dricka hela dagen, med början direkt på morgonen med champagnefrukost. jag hade nästan hunnit bli bakfull när jag var hemma för att ta emot gästerna, för att sedan återvända in till stan och partaja natten lång. han var så stilig så! det är riktigt kul nu när kusselinerna har blivit så stora. lillasyrran, josefine slutade nian och skulle på bal på kvällen så hon var också festfin.
hon har växt upp till en riktig skönhet, den damen.

efter ungefär en och en halv timme kände morfar att han var tvungen att åka hem. det blev för mycket för honom, han är ju fortfarande väldigt svag. det var roligt att han iaf orkade följa med. :) så mamma körde hem oss allihop, och jag missade kladdkakan som jag hade siktat in mig på och trånat efter ända sedan moster susanne avslöjade att det skulle serveras efter maten.
bra för figuren kanske, men jag längtade verkligen efter choklad! jag är verkligen värsta chokladmonstret. får jag välja en sak att leva på i resten av mitt liv skulle det vara choklad. lätt.

har inga planer för kvällen, utan ska bara ta det lugnt och njuta av ledigheten. imorgon jobbar jag 14.00-21.30.


tänk att han varit så liten. hihi.

stilig va?


och josefine var också jättefin i sin aprikosa klänning.

onsdag 11 juni 2008

suck.
sitter här, nyduschad, i min rosa microfleecemorgonrock med en bultande huvudvärk.
fattar knappt att jag stått ut ikväll. den där damen alltså... gaah. hon är jobbig. inte konstigt man får huvudvärk.
trodde faktiskt att vi skulle bli klara relativt tidigt eftersom jag la in högsta växeln och jobbade undan så mycket som möjligt på förkvällen, men vi var inte klara förrän runt 21.00 iaf.

när klockan var ca 21.10 sa jag: " går det bra om jag går hem nu eller?" hon kollade på klockan och sa tveksamt: "va? redan? jaa, det kan du väl... ja, för min del kan du gå." jag hörde på henne att det inte var särskilt poppis dock. "ja, vi är ju klara med allting, och vi brukar ju smita lite tidigare när vi går till 21.30, sa jag." "ja, men inte såhär tidigt." svarade hon och snörpte på munnen. "men gå du om du vill, du får ju skriva upp att du inte gick till 21.30 då. det ligger ju på ditt ansvar." jag trodde jag skulle svimma! står hon på fullaste allvar och säger att jag ska skriva upp att jag gick till 21.15, (vi avrundar till närmsta kvart) istället för 21.30?!
hon går ju minsann ner och rapporterar till natten runt 21.35, 21.40 istället för 22.00, undrar om hon skriver upp det?
"då går jag då, sa jag, hej då!" sen vände jag på klacken och gick.
dessutom hade jag inte haft någon rast under kvällen heller och vi ska egentligen ha en halvtimme, så jag har inte ett dugg dåligt samvete.

förut skulle hon förresten lära mig hur ett rörelselarm funkar. "du måste ställa det mot väggen med lampan inåt när det inte används." JAG VET, hade jag lust att skrika, men det gjorde jag såklart inte. och hon är besatt av tvättstugan. "varje gång man går förbi här är det bra att se efter om det är någon tvätt man kan bära ut." "gör det du, sa jag, jag väntar hellre tills alla maskiner är klara så man kan bära bort allt på samma gång istället för att hålla på och springa fram och tillbaka hela kvällen." då blev hon tyst.
det har varit mycket idag, och som om det inte har varit nog jobbigt så var jag tvungen att göra apoteksbeställningen klar och faxa in den också.

imorgon ska vi jobba sida vid sida igen. vad härligt.
vi är ju tre personal på dagen, men den ena ansvarar för köket och det är tyvärr varken hon eller jag imorgon, vilket innebär att vi är ute "på golvet" och jobbar heeela dagen tillsammans. tur att jag slutar 13.00.

min kusin christian, tar studenten imorgon så då ska vi dit och gratta på eftermiddagen.

jonas står och gör pasta med någon bacon&svampsås till mig, ska bli gott för jag är superhungrig. och jävligt trött efter detta jobbiga arbetspass.

suck.
när jag vaknade imorse hade jag skitont i båda mina händer, de var helt stela och när jag rörde på fingrarna gick det trögt och gjorde ont. ungefär som att man har legat på dem en hel natt.
nu känns det något bättre, men är fortfarande inte helt bra. hoppas verkligen att jag inte fått någon ledsjukdom, jag är ju blott 26 år fyllda! har ju haft ont i över en vecka.

näsan känns lite bättre idag, den rinner, men inte alls som igår. kanske börjar det bli bättre.
är inte ett dugg sugen på att jobba idag, åtminstone inte att spendera en hel kväll tillsammans med damen jag ska jobba med, hon är så jävla jobbig! och hon stressar så mycket att jag blir stressad bara av att titta på henne. och konstigt nog blir vi alltid färdiga skitsent på kvällen, trots att hon stressar så, vilket är mycket konstigt eftersom vi gör samma jobb varje kväll, oavsett vem eller vilka som jobbar, och då kan man vara klar en timme tidigare. hon ska alltid krångla till allt i onödan. då är det jobbigt att samarbeta, och i mitt jobb måste man samarbeta. och så ska hon anmärka på precis allt man gör. t.o.m. hur man plockar i diskmaskinen, har man inte gjort det på "rätt" sätt, så gör hon om det.

jag ska försöka gå så mycket själv som möjligt, för det har hänt både en och två gånger att jag råkat fräsa som en kobra till henne, och då blir hon ledsen (hon är väldigt lättstött, för hon menar ju bara väl i grund och botten) och då får jag dåligt samvete, för hon går och ältar det resten av kvällen. jag vet egentligen att jag inte borde få dåligt samvete, inte ska man väl behöva berätta för någon i hur många grader man ska tvätta i och att vi alltid borstar tänderna på den och den klockan då och då, när man jobbat där i sex jävla år! då kan lätt bli lite smått irriterad faktiskt.
oh well. vi får väl se hur det går. så länge jag stänger av öronen lite och bara svarar "mm", på hennes tjat så brukar det gå vägen.

tisdag 10 juni 2008

vi skulle ha varit hos magnus och sara och hälsat på, (jonas brorsa och hans fru) men jag har varit så jävla allergisk idag, så vi var tvungna att avblåsa. är alldeles rödflammig runt snoken, och förut var jag tvungen att stoppa papperstussar i näsan för att inte snoret skulle rinna ut och droppa rätt ner i boken som jag höll på att läsa. inte så trevligt.
nu ikväll skulle vi ha varit hos lina och larsa och kollat på fotboll, men jag orkade inte följa med dit heller. känner mig helt matt av allergin, plus att jag har en helvetisk mensvärk.
känner mig allmänt gnällig just nu faktiskt. det är synd om mig ju. jonas är iallafall där för att kolla på fotbollen, och han lovade att han skulle köpa med lite choklad hem till mig som tröst för att jag är så sjuk. (jag måste ha choklad när jag har mens. det är ett faktum.) han är så snäll så, min lilla jonas.

har sträckläst en bok på några timmar. den var jättebra, "känn pulsen slå" av berny pålsson.
om ni inte redan läst den tycker jag att ni ska göra det.
tack så mycket jennie och mia för att jag fick en så bra bok i födelsedagspresent!

det har ju nästan blåst orkanvindar idag. mina blommor ser ut som om de varit ute och supit flera dagar i sträck. de hänger och ser slitna ut och blad har blåst bort och de är allmänt fula just nu. hoppas det blir bättre när vindarna blivit lite lugnare. den där liljan som jag tog en sån fin bild på och la in i bloggen är skitful, med bara en och en halv blomma kvar, de andra har blåst all väders väg.

idag har jag inte gjort mycket alls. diskat lite och plockat här hemma, men annars bara suttit med näsan över den där boken och tyckt förtvivlat synd om mig själv, som både har haft kramper i magen och en näsa som droppat konstant.
jag har även tryckt igenom mina gamla hål i örat som jag inte haft örhängen i på säkert tio år, har ett hål i vänster och fyra i höger öra, men bara ett som jag använder, men nu bestämde jag mig för att sätta de andra i bruk också. eftersom jag redan är iskall bestämde jag mig för att is var onödigt.
det gjorde fruktansvärt ont, men tillslut fick jag igenom de två nedersta hålen. det tredje (eller det fjärde och sista kan man säga, eftersom jag som sagt, hade tryckt igenom två och ett redan funkade som det skulle) gjorde jag ett lite halvhjärtat försök med att få igenom ett örhänge, men eftersom det var massa brosk där och mitt öra redan började bli rött och pulserade som fan, sket jag i det. hade nog inte pallat smärtan heller. jag tryckte sådär långsamt och plågsamt lite i taget och det hade nog egentligen varit bättre att försöka få det snabbt och effektivt. så nu har jag tre hål i örat igen.

imorgon väntar jobb. 14.00-21.30, vilket betyder att jag knappt kommer hinna se jonas eftersom han jobbar förmiddag och när han kommer hem har jag redan åkt iväg till jobbet. sen ska jag upp och jobba förmiddag på torsdag, så då måste jag lägga mig i någorlunda tid imorgon så jag orkar gå upp. tråkigt när man "jobbar om varandra" sådär.
nu går skam på torra land! jag undrar vad som händer i världen?
nu skjuter man ner folk på öppna gator i grums. i lilla jävla skithålan grums!
på en söndagkväll, bara sådär. det är fel! fel, fel, fel. det är sånt som händer i new york eller nåt, eller kanske t.o.m i stockholm, någon enstaka gång, men inte här. inte i grums.
snart törs man inte gå ut längre. det är ju rena rama vilda västern därute.
obehagligt är det. usch. har den undre världen letat sig till lilla oskyldiga grums, och förgiftat orten? eller vad är det frågan om? illegala spelklubbar har man ju hört talas om, men att folk ska bli skjutna, ja avrättade rentav, mitt på gatan.... det är ju inte klokt.

jävla fula, äckliga skitvärld.
syrran smsade när jag jobbade och undrade om vi skulle boxas. jag sa ja. hon kom hem till mig lite innan och vi gick bort mot badhuset och väntade på att det skulle börja, när min näsa började rinna igen. som en jävla vattenkran! jag hade varit skitallergisk hela dagen, men under ungefär en timme hade det tillfälligt slutat rinna, och jag trodde att jag skulle klara av ett boxpass. men icke sa nicke! vi fick vända och gå hem igen. skittrist.

egentligen gjorde det inget för vi skulle ha picknick med brudarna.
gick hem och tog en snabbdusch och bytte om, sen gick vi hem till marie för att hon skulle få fräscha upp sig hon också. sen mötte vi upp lina, gabbi och nicolas och gick hem till mia, där själva picknicken skulle äga rum.
så vi satte oss och picknickade på framsidan på mias veranda på två filtar. och bebisarna fick sitta i sina vagnar medan vi åt. vi kalasade loss på couscoussallad, vitlöksbaguetter, creme fracihe med soltorkade tomater och feta, vindruvor och vin. sedan på massa kakor och brownies och grejer. vi hade mycket mysigt.
sen blev jag akut tokallergisk igen och snöt upp en halv pappersrulle inna det var dags att bege sig hemåt för kvällen.

myspys med brudarna på mias veranda.

nicolas tröttnade på att sitta i vagnen och tyckte trappan var mycket roligare.

lördag 7 juni 2008

jag har faktiskt nästan inte gjort ett skit på hela dagen. bara tagit det lugnt och njutit av att vara ledig. har suttit ute och läst lite. det var förbannat varmt idag. phew. imorgon skulle det tydligen också bli skitvarmt, men till veckan skulle det bli svalare och tillochmed komma regn. det är bra. det behövs komma lite regn. och om det blir lite svalare kanske man orkar jobba utan att bli alldeles svettig så fort man rör sig i korridorerna.

jag och jonas grillade under kvällen, eller rättare sagt, jonas grillade och jag tittade på. :)
det var gott. efteråt satt vi ute på balkongen och spelade alfapet. jonas vann, som vanligt.
nu sitter jag här med ett glas vin och relaxar lite. ska strax förbereda frukosten och lägga fram kläder och sånt inför jobbet imorgon. jobbar 7.00-16.00. och så ska jag ta mig en dusch innan läggdags.

vi har äntligen letat fram fläkten från förrådet, och vi hade på den inatt. jävlar vad svalkande och skönt det var. det går ju nästan inte att sova utan. jag bara ligger och kastar mig fram och tillbaka i sängen, invirad i mitt påslakan som klibbat fast. usch. men nu jäklar ska här sovas i en svalkande bris över kroppen.

måste förresten kolla ellos och beställa de där arbetskläderna som jag tänkt, det har nämligen blivit bortglömt. kanske sätter mig nu och tittar lite rentav. vi får se. :)

grillmästaren är igång och grillar.

man kan aldrig äta för mycket grillat på sommaren.

gårdagen började med att jag blev attackerad av en måsmorsa, på väg till jobbet.
det var alltså jag som var på väg till jobbet, inte måsmorsan.
jag gick där och drog rosa räsern i godan ro, (brukar gå med cykeln till jobbet för att det ska ta lite längre tid och jag ska vakna till lite, är så jävla trött på morgonen förstår ni. och cykla hem förstås) klockan var ungefär 06.25, och jag var i gränslandet mellan sömn och vakenhet.
då hör jag en mås som skriker som om den har blivit skogstokig. vänder kisande huvudet mot himlen och ser en mås cirkulera över mig. plötsligt gör den en störtdykning rakt emot mig och jag skrek till, kände mig med ens alldeles klarvaken och kastade mig upp på rosa räsern för att trampa bort från denna ohyggligt elaka varelse som ville döda mig. (till saken hör att jag är rädd för fåglar och tycker att de är jävligt obehagliga.) jag trampar som om det var självaste "mr death" himself som flåsade mig i nacken, och tittar oroligt upp mot måsmorsan, som nu skriker ännu mer, då gör hon ännu ett utfall mot mig. jag var så rädd! förstod att den måste haft ungar någonstans i närheten. måsen försökte ta mig, inte mindre än tre gånger! var helt slut när jag äntligen lyckades skaka av mig den och gick på skakiga ben in till jobbet.

klarade sedan av en hel arbetsdag, fastän det var ungefär 60 grader varmt därinne och svetten rann på en så fort man rörde sig.

satt ute på balkongen en kortis när jag kom hem, sen åkte jag till syrran för att umgås och dricka lite vin. vi satt ute på baksidan hos pappa och hade det hur trevligt som helst. pratade om allt mellan himmel och jord, och nu känns det verkligen som om vi hittat tillbaka till varandra efter den svacka som varit.
när det började komma myggor och bita oss och det blev svalare ute, gick vi in till marie och bestämde oss för att spela trivial pursuit, eller TP som det heter i folkmun.
jag gjorde ett hattrick och vann tre gånger av tre möjliga. snacka om utklassning! :D helt plötsligt var klockan två och både jag och syrran var rejält på kanelen. jag vinglade hemåt på rosa räsern, och kände mig helt euforisk. det hade verkligen varit en toppenkväll.



marie njuter med en kall öl.


kvällssolen var underbar.


här spelas det TP som aldrig förr!


vinnaren, något full, men väldigt stolt över sin insats.


förloraren surar efter att inte ha slagit mästaren en enda gång.

torsdag 5 juni 2008

jag jobbade till 13.30, sen susade jag hem på rosa räsern, tog med mig jonas ut på balkongen och åt pastasallad och gjorde mig redo för att åka till morsan i värmskog.
övningskörde dit och det gick faktiskt riktigt bra! förutom när jag kom vid guppet vid einar i kiosken (ja, jag vet att det heter kalle i kiosken nowadays, men för mig kommer det alltid vara einar.) precis när jag körde över guppet sa jonas: "sväng in här!" och jag fick typ kasta mig in till höger eftersom svängen är direkt efter guppet, och självklart hade jag en bil bakom mig också.
hört talas om PLANERAD körning, älskling? pfft. men det gick ju bra. jag blev bara nervös eftersom jag knappt hann ge tecken och blinka åt bilen bakom, så jag trodde jag skulle få en bil i arslet.

var mycket trevligt hos mor. hon hade köpt wienerbröd som vi smaskade på. (jag åt bara ett halvt. bra va?) satt ute i solen och det var riktigt tryckande varmt en sväng där. och så kollade vi förstås in nya verandan. blev hur bra som helst.
när vi skulle hem insisterade jag på att vi skulle ta en liten extrarunda runtomkring och visa var jag hängde när jag bodde där och var en trotsig tonåring. så jag visade honom platsen där jag brukade gå på skolbussen, (som jag förövrigt fick lysa upp vägen med en ficklampa för att hitta till, på vintrarna när det var beckmörkt. läskigt!) och högen med fällda träd dit jag och therese brukade ta moppen till och tjuvröka, och icke att förglömma älgpasset där vi gömde öl innan vi skulle iväg på fest nere vid sjön.
var lite småkul att återvända till minnen från svunna tider.

när vi kom hem gick jag och satte mig på ballen med en bok. det var skithett och jag blev alldeles matt. slumrade tillochmed till en liten sväng.
duschade och gjorde mig beredd på att trycka ner rumpan i soffan resten av kvällen, när jag kom på att jag inte hade någon yoghurt kvar hemma, dvs ingen frukost att ta med till jobbet imorgon. efter mycket stånk och stön och en harang av svordomar lyckades jag tillslut ta mig till ica.

jobbar 7.00- 14.30 imorgon, sen vet jag inte vad som händer. ska säkert dricka vin. det är ju nationaldag och allt. dock vet jag inte om någon är ledig och villig att dricka vin med mig, men känner jag mig själv rätt så tar jag mig ett glas eller tre ändå, med eller utan sällskap. jonas ska till karlstad för att fira med familjen han.


jonas softar i solen hemma hos mamma.


jag likaså.

onsdag 4 juni 2008

idag var vi och hälsade på morfar. han såg inte alls ut som sig själv. det var jobbigt att se.
och mormor var så orolig. hon berättade att hon gick omkring med en stor klump i magen hela tiden. det måste kännas förjävligt när någon man varit tillsammans med hela livet, är sådär sjuk. hon skulle hem och tvätta mattor efter sjukhusbesöket sa hon, för att ha något annat att tänka på och något att sysselsätta sig med. att bara gå hemma och inte göra något var det absolut inte tal på. stackars mormor.
imorgon ska de stanna hjärtat på morfar, för att sedan sätta igång det igen. jag förstod mig inte riktigt på det där, men det lät väldigt läskigt! :( hoppas det går bra.

på väg från sjukhuset kände jag mig lite deppig och kände att jag verkligen behövde bli avsläppt på bergvik köpcenter, för att tröstshoppa mig något fint, behövde faktiskt ändå ha ett par shorts till. så det blev ett par shorts, en rosa ryggsäck och en keps.
tog bussen hem. jonas hade gjort pastasallad och jag hade köpt med mig ett gott bröd från maxi, så vi mumsade som sjutton när jag kom hem.

imorgon jobbar jag mellan 7.00-13.30, skönt med en kort dag.
tror att vi ska åka hem till mamma och hälsa på en sväng efter jobbet. har ju inte sett den nya verandan än. jag ska övningsköra. jag måste fan köra lite oftare, blir så långt mellan gångerna.

allergin har varit skitjobbig idag, trots att jag var på apoteket och köpte kestine, istället för clarityn. den där jävla receptfria skiten biter inte på mig längre.
justjävlar! jag skulle ju beställa lite nya arbetskläder. det får bli imorgon. fick även ett erbjudande från ellos och josefsson idag om 50% rabatt på typ allt! det erbjudandet kan jag säkert inte motstå, så det kanske blir att jag slänger med något plagg därifrån också. ;)
p.s. tack mia för alla kommentarer! :D du har verkligen gjort din plikt som läsare. ;) fortsätt så! d.s.

tisdag 3 juni 2008

så var ännu en dag förbi. har inte gjort så värst mycket faktiskt. jobbade mellan 7.00 - 14.00, och så var jag hos mia en kortis och låg ute i solen en stund. och lilla thea hade fått en alldeles ny pool av pappa olle som hon badade i, hon var så söt! jag vill ha en alldeles egen liten bebis jag med.
tog rosa räsern hem för en dusch, sen återvände jag till mia för att kolla på sista avsnittet för säsongen av desperate housewives. jennie och katrin var också där. det var väldigt trevligt. katrin är ju inte i grums så ofta, så det är extra kul när hon tittar förbi.
mia bjöd på kakor som hon hade bakat. supergoda med massa kokos och grejer. sånadär kakor som man inte kan sluta äta, trots att de är supermäktiga.

mamma ringde förut och berättade att morfar är inlagd på sjukhus igen. den stollen verkar inte riktigt förstå att han är sjuk. idag hade han varit och lagt i kanoten i sjön och tänkte ta sig en tur, men han hade känt nästan direkt att han inte skulle orka, han blev väldigt andfådd och så.
när han hade varit på vårdcentralen för att ta några blodprover senare, hade de skickat in honom till hospitalet, så nu ligger han på avd 34.
jag, mamma, mormor och marie (tror jag) ska in och hälsa på honom imorgon.
annars har jag inga planer alls för morgondagen. ska nog bara ta det lugnt, för ovanlighetens skull. :)


här är den fina liljeaktiga blomman som jag fick av mamma i födelsedagspresent. den är så himla fin! särskilt nu när nästan alla blommor blommar på den.

måndag 2 juni 2008

usch, vad jag är allergisk hela tiden. så jävla jobbigt. ska nog ta mig en tur till apoteket och införskaffa lite piller och allerginässpray, innan det är dags att bege sig mot jobbet.
låg ute på gräsmattan och solade i ungefär en timme, tänkte jag skulle hinna få lite sol innan det är dags att åka iväg. får värsta ångesten ju av att sitta inne mellan 14.00 och 22.00, det är ju då det är som skönast! klarade dock inte av mer än en timme ute, för näsan höll på att ta kål på mig. jag nös som en tok och det rann och rann. inte kul! clarityn hjälper ju fan inte längre.
jag brukar aldrig känna av något såhär tidigt, men i år är det extremt.

mycket mer än så har jag nog inte hunnit med idag faktiskt. tänkte ta mig en dusch snart, och sen diska lite. efter det är det väl bäst att bege sig mot apoteket, det går ju inte preics snabbt på apoteket i grums. mamma kallar det för "apoteket snigeln." och så måste jag till affären för att köpa lite frukt att ta med till jobbet också. frukt är smaskens som mellanmål när det är så varmt ute och man knappt orkar äta något. (inte för att jag brukar ha så stora problem med det, men ändå.)

imorgon jobbar jag till 14.00, sen tänkte jag höra med mia om jag får komma hem till henne och lägga mig på hennes gräsmatta och sola lite. är ju inte så jävla rockigt att ligga mitt på min lilla gräsmatta på solbergsgatan, med tre hus runtomkring och fönster överallt.
vill passa på att få lite färg nu när solen är här, och jag vet att jag kommer jobba såpass mycket i sommar att jag förmodligen inte har så mycket tid över att sola och njuta längre fram tyvärr.

nä, nu får jag gå och kasta mig i duschen.
p.s. ni är väldigt dåliga på att skriva kommentarer tycker jag. d.s ;D

söndag 1 juni 2008

gårdagen, det vill säga min födelsedag, började med att jag skuttade ur sängen runt elva, oförskämt pigg faktiskt, tog en dusch och gjorde mig iordning för kalaset som skulle vara kl. 13.30. efter att jag gjort mig färdig fick jag göra klart det sista innan gästerna anlände.
vispade grädde, tog fram mitt nya kakfat och garnerade tårtan med apelsin. :) inte för att skryta nu då va, men jag blev riktigt nöjd med den. och den smakade lika gott som jag trodde, nästan ännu godare. men jävlar vad mäktig den var!

mamma, pappa, marie och mormor kom och firade mig. nästa sittning var runt 16.00, då robert kom, och sedan mia, jennie och thea. det var så trevligt så. sen åkte jag och robert ner till grumspizzerian och käkade pasta, för ingen av oss hade ätit någon ordentlig mat på hela dagen. efteråt var jag så mätt så jag trodde att jag skulle spy.

skulle ha varit hos sophia på tjejkväll/fira att hon är klar med sin utbildning, 19.30 men jag fick ringa vid 19.10 och säga att jag skulle komma senare för jag orkade knappt röra mig av mätthet. slängde mig i soffan en halvtimme och sen bytte jag om och begav mig bort mot nolby på rosa räsern, med vindunken i högsta hugg. sophia bjöd på ost och kex, men jag fick inte ner ett dugg.
vi hade supermysigt hela kvällen, och när klockan närmade sig 23.30 tänkte vi att vi skulle våldgästa grabbarna som var hos olle och grillade och hade herrmiddag.
så vi gick dit och där stannade vi resten av kvällen.

jonas tyckte att alla skulle göra en grimas som han skulle ta kort på, så det gjorde vi.
de tre bilderna nedan är finalister och slåss om vinsten och titeln "fulaste grimas 2008". vilken tycker ni ska vinna?
kom inte hem förrän strax innan 3.00 och då var det jävligt skönt att lägga sig i sängen.

jonas var bakfull idag. hans familj har varit här och grattat mig idag, eller iallafall monnika, kjell och magnus. sen kom syrran hit och vi gick till ica och köpte baguetter och grejer och gick och hade lite picknick här utanför i kvällssolen. mycket mysigt! nu är jag trött. har varit en lång helg.

detta fick jag i present: mascara, presentkort på ikea, pengar, en jättefin blomma (en lilja av något slag.), en orkidé, ett badlakan, presentkort på h&m, en bok, en vinflaska, ett halsband, ett smyckesskrin, presentkort på intersport, presentkorg med massa fairtradeprylar, deospray & duschkräm från puma, en scarf... det var nog hela listan. wow! jag är helnöjd verkligen, både med alla fina presenter och de tre dagarna bestående av födelsedagsfirande.





kände mig som värsta martha stewart när jag garnerade tårtan.

mitt mästerverk, mintchokladtårta med after eight och apelsin. impade?!

vi hade tjejkväll, samt firade att sophia är färdig massageterapeut med ostbricka och vin.

finalist nummer 1. nicke.

finalist nummer 2. lina.






nu var det längesen jag skrev va? :) har faktiskt inte haft tid. födelsedagsfirandet började ju redan i fredags och höll på i dagarna tre.
började alltså på alfies i fredags, med god mat och dryck och trevligt sällskap.
efter restaurangbesöket gick vi hem till sofie, som är en arbetskamrat till lina, där vi förfestade lite innan vi gick för att göra stan! tänkte gå till koriander, men det var så jävla lång kö, så vi hamnade på harrys istället. det funkade det också, fast det var någon som stod och släppte äggmök efter äggmök på dansgolvet, och det luktade ju inte så väldigt gott i värmen kan jag säga. åkte med nattbussen hem och det var ju inte heller så kul. massa fulla och högljudda artonåringar som satt och skrek och betedde sig allmänt jobbigt. men hem kom vi tillslut och det var ju det viktigaste.

blev lite besviken på mia som var tvungen att köra hem lillsyrran som är minderårig, efter middagen. hon nästan lovade att hon skulle komma tillbaka, men gjorde det inte. kändes lite trist. var så jäkla längesen vi festade ihop. men på det stora hela var det en väldigt lyckad kväll. kan nästan inte bli annat med de underbara vänner jag har. tack så mycket för att ni följde med ut och firade min 26årsdag!



en del av gänget i väntan på maten.

kycklingfilé wokad i färska örter med pasta. så jävla gott!
förferren på kvarnberget hemma hos sofie.

vi dansade oss svettiga på det beryktade äggmöksdansgolvet.