måndag 5 juli 2010

Jordgubbsplockandet i lördags var fantastiskt. Det är en speciell känsla att få äta sina egenplockade, färska bär. Och icke att förglömma - att få sitta i ett skitstort jordgubbsland en strålande vacker dag och se alla djupröda jordgubbar som dignar på plantorna och få äta de ljuvliga, solvarma härligheterna! Mycket tillfredsställande.
Som jag nämnde häromdagen så plockade vi mycket bär. Väldigt mycket. 10.3 kg för att vara exakt. Höhö.

Jonas har kokat sylt, jordgubbsmarmelad med lime och choklad och kokat saft. Jag har gjort myntamarinerade gubbar med lime och bara ätit dem som de är. Och ätit har jag gjort kan jag lova. Hade Annika och Jennie här igår på jordgubbsorgie så de hjälpte till att äta de också. Lite har vi slängt i frysen också.

Här kommer lite utlovade bilder. Angående första bilden, jag är väldigt dålig på att få med oss båda på samma bild. Sorry.



3 kommentarer:

annica sa...

åhhh vad det ser gott ut!

Malla sa...

ojoj så gott! jag måste fara och plocka jag med :)
och himmel så brun du är! :)

Marie sa...

Ja det såg verkligen gott ut och vilken tur att de smakade som jordgubbar ska smaka :)