fredag 19 juni 2009

Jaha. Idag är det då midsommar. Det känns verkligen inte som det. Delvis för att det är för kallt ute, men mest för att det inte ens har varit någon sommar än. Och nu ska det alltså vända och bli mörkare igen? Hemska tanke! Well, jag är iallafall glad över att vädret har varit hyfsat även om det gärna kunde få vara 10 grader varmare också.

Kom precis hem från middagen hos Sanna. Det var mycket trevligt! Och mycket god mat. Hon hade varit så himla duktigt och lagat massa olika saker och bjöd på många läckerheter; pastasallad med kyckling, köttfärspaj, laxknyten, en rulltårta med spenat och soltorkad tomat, marinerade vitlöksklyftor och till dessert fick vi massvis av färsk frukt (däribland svenska jordgubbar!! Oj, vad goda de var) som serverades med diverse tillbehör, vaniljglass/vaniljsås/chokladpudding. Supersmarrigt. Den där rulltårtan med spenat och soltorkade tomater var helt fantastiskt god! Jag måste få receptet på den. Jättekul har det varit iallafall! Nu är jag dock trött. Mycket trött.

Ja, vi åkte ju raka vägen från mitt jobb och in till stan. Det har varit en rätt så jobbig dag på jobbet idag. Just den här avdelningen är alltid mer eller mindre jobbig eftersom det är 7 av 10 matningar som tar tid och ganska skruttiga tanter och gubbar som behöver mycket hjälp, men idag var det extra jobbigt. En tant satte nämligen frukosten i halsen imorse. Bokstavligt talat. Vi fick göra heimlich på henne x antal gånger, först när hon satt i sin stol, men det hjälpte inte så vi fick försöka ställa henne upp och göra det istället. Det var tungt. Tanten i fråga hade satt i halsen big time och var vid det här laget blå i ansiktet! Nu började vi känna lite smått panik. Hon tuppade av och då kände vi att fan, nu är det nog kört. Men vi fortsatte lite till och plötsligt började det komma ut mat ur munnen på henne, hon vaknade till och började sakta men säkert få tillbaka färgen i ansiktet. Det gick bra till slut och senare under dagen var hon pigg och pratade på som vanligt. Men jävlar vad nära det var att hon strök med där alltså! Riktigt obehagligt faktiskt. Nu har jag megajävla ont i ryggen efter att ha stöttat upp hela hennes kroppstyngd (Med hjälp av arbetskamraterna). Ont som fan gör det.

Skulle egentligen ha följt med Jossan, Johan och Malte (Jonas syster + karl & bebis) hem till dem en sväng efter middagen på sommaro, men vi kände att vi inte orkade. Lite trist, men just nu känner jag att det var rätt val. Är helt slut nu när jag satte mig här känner jag. Det lär bli sängen tidigt. Jag skulle kunna lägga mig nu. Fast det ska jag inte.
Jag har övningskört fram och tillbaka och det gick bra.

Jag och Jonas ska eventuellt se en film ikväll om vi orkar. Just nu känns det inte riktigt som det. Är dyngtrött verkligen. :( I vilket fall som helst så blir det sängen tidigt. Jobbar lördag, söndag och måndag nu. Dagturer allihop, förutom söndag som är en delad, dvs både en dagtur och en kvällstur. Jippi. Nä, nu ska jag inte vara sån. Det är skönt att jobba dag. Men det är också skönt med sovmorgon emellanåt. ;)

Japp, jag har redan grisat ned mig i sängen med täcket över benen, tre kuddar bakom ryggen och datorn i knäet. Gött.

3 kommentarer:

Marie sa...

Jag kommer precis i från sängen jag :p så det blir nog svårt att sova för mig i natt. Men å andra sidan har jag ju ingen tid att passa i morgon.

Vad hemskt med den där tanten. Men vilken tur att det gick bra till slut.

Ha en fortsatt trevlig midsommar :-)

Marie sa...

Jobbigt att sätta i halsen så hela tiden :-(

Ja jag ska njuta av ledigheten så gott jag kan :-)

Therese sa...

Oh my, det var nog ungefär hundra år sen jag var här och läste. Skäms på mig! Så jag har en del att läsa ikapp.
Hoppas du får en mysig kväll!
Kram