torsdag 25 juni 2009

Jag ringde till jobbet i hopp om att de skulle ha hittat den där. Men icke. Mitt mod sjönk. Mamma kom hit och hjälpte mig leta. Jag kröp runt och snyftade på golvet och kikade under saker och ting. Ingen ring. Mamma rotade överallt. Ingen ring. Vi hade precis börjat ge upp när mamma stelnar till och tittar rakt mot bokhyllan i vardagsrummet. Hon stegar dit och känner ovanpå. Och där låg den fanimej! Vilken lycka, vilken lättnad!

"Hur visste du att den låg där mamma?" sa jag.
"Jag vet inte. Nånting bara sa mig att den gjorde det... Usch vad obehagligt!" svarade mamma och rös till. Sedan stelnade jag till. Hur FAN har ringen hamnat där? Jag har då inte lagt den där. Varför skulle jag göra det liksom? Hyllan är lika hög som jag är lång och jag ser inte om det ligger nånting på så varför skulle jag lägga den där av alla ställen? (Jag brukar fuska med dammtorkningen där till och med bara därför att jag ändå inte ser skiten, alla som är över 1,60 gör det dock däremot.) Jag kan nästan svära på att jag INTE har lagt den där, men helt säker kan jag förstås inte vara. Det känns bara inte särskilt troligt. Visst, jag duschade imorse och tog förmodligen av den när jag skulle smörja in mig. Minns det inte, men det är ju sånt som går av bara farten. Min bodylotion stod som vanligt på samma ställe i badrummet så varför skulle jag gå ut i vardagsrummet, naken, och lägga ringen på bokhyllan? Nä, jag köper det inte.

Min teori är att det är någon som velat jävlas lite med mig. Få min uppmärksamhet. Eller kanske lära mig en läxa. Jag tror att det är någon från andra sidan som "flyttat" ringen. Det låter kanske helt sjukt, men jag tror verkligen det. Som jag tidigare nämnt så vet jag att jag har nära och kära som gått vidare till andra sidan, runt omkring mig. Kanske vill de ge mig en tankeställare att jag ska ta mitt förhållande på allvar, eller att jag ska uppskatta förhållandet mer? Eller något liknande. Mitt i all stress och panik spom nyligen rådde här känner jag mig just nu helt och hållet lugn på ett konstigt sätt. Detta var bara ännu en bekräftelse på att de vakar över mig. Det är iallafall så jag väljer att tolka det, sen kanske vissa av er är skeptiska och tror att jag faktiskt själv la ringen på det där konstiga stället. Och för all del, tro det om ni vill. Jag tycker dock min förklaring känns mer trolig.

Nu måste jag verkligen gå och göra mig redo för jobbet.

0 kommentarer: