onsdag 2 november 2011

Nu verkar förkylningen ha kommit igång lite mer. Näsan är täppt/rinner och jag har en något hesare ton i rösten när jag pratar. Förutom det mår jag bra. Pimplar te med honung och dricker färskpressad apelsinjuice, men jag tror bästa sättet att bli av med förkylningen är att vänta ut den.

Idag ska jag iväg och jobba kväll. Kan ni fatta att jag bara har 10 arbetspass kvar att jobba?! Det känns faktiskt jättekonstigt. Dels för att jag faktiskt trivs så himla bra där jag är nu. Och dels för att jag vet att jag kommer vara borta såpass länge. Och eftersom jag har en fast tjänst i kommunen men ingen egen tjänst utan än så länge går på vikariat, innebär det att de kan placera mig var som helst i kommunen sen när jag ska börja jobba igen. Och det är ju lite trist. Jag hoppas verkligen att det finns plats för mig på samma ställe som jag är nu eller att det kommer ut någon ledig tjänst som man kan söka under föräldraledigheten så man vet vad man har att gå tillbaka till sen.

På samma gång känns det skönt att inte behöva jobba längre med denna kroppshyddan. Jag har gått upp 10 kg och magen är ständigt i vägen och bara att lyfta upp ett par ben i sängen på en patient känns som ett helt träningspass. Så kroppsligt kommer det att bli skönt att slippa den tunga sidan av jobbet. Kommer dock att sakna alla fina arbetskamrater!

4 kommentarer:

Malla sa...

dom 10 passen kommer säkert kännas rätt bra att jobba :D :D passa på att boa och vila!
kram

Trivsamma förändringar sa...

Skönt att bara ha 10 pass kvar, men jag förstår din känsla över att bli borta så länge o sen fundera över hur det kommer bli när du kommer tillbaka. Men det löser sig ska du se, fokusera på att må bra nu och att njuta av livet med den efterlängtade bebisen!

Jag hade inte köpt ett enda plagg i storlek 50 innan Ebba föddes. Men hon var ju så liten när hon föddes så vi fick åka o köpa storlek 40/44 till henne. De kläderna kan hon fortfarande ha nu när hon väger 3 kg och är 48 lång. Så din bebis kommer säkert kunna ha plagg i storlek 50 när den föds.
Men sen resonerar jag som så att det är bättre att köpa för stora plagg, dem växer ju i det. Tråkigt om det är för litet redan från början. Du får säkert massor av kläder i presenter när bebisen väl är här och då kan man ju alltid föreslå att det behövs kläder i någon viss storlek. Min mamma åkte mer än gärna o köpte bebiskläder i ministorlek åt Ebba när hon kom. Själv känner man ju inte för att springa på stan det första man gör, så jag tycker det var skönt att vi hade de flesta prylarna och så hemma redan.
Är det nån pryl som jag värdesätter mer än de andra så är det amningskudden, den är jättebra för att få bebisen att lägga rätt vid bröstet och avlastar ens axlar och armar bra.

Kul med Ullared, imponerad över dig att du orkar åka dit! Själv gick jag iofs på IKEA och Bergvik en hel dag dagen innan hon föddes =) Men jobbigt var det!

Kram Maria

Ps. Årets längsta kommentar? haha Ds.

Trivsamma förändringar sa...

Du kan inte komma i kontakt med någon BVC och föräldragrupp i Vänersborg så du kommer i kontakt med och kan ta promenader o fika med andra mammor där också?
Då kanske du kommer trivas bättre med att åka dit och vara där, och samtidigt kunna få mer avlastning av J på kvällarna.

Kram

Marie sa...

Ja jo det är ju bara hår, får se hur jag gör *s*

Skönt med lite ledigt sen :)
håller med Maria; det kommer ordna sig när du ska tillbaka till jobbet så ta det lugnt och njut nu. Och förhoppningsvis kan väl din chef informera dig lite innan om var du ska jobba sen.