onsdag 30 juni 2010

Nu ska jag strax hoppa i säng. Är fortfarande trött. Huvudvärken försvann dock med hjälp av Panodil - tack och lov!
Imorgon jobbar jag kväll. Tre arbetsdagar kvar och sen är jag ledig i två hela dagar! Det blir gött.

Funderar på om jag ska orka börja i någon ny bok ikväll eller om jag ska vänta tills jag är lite piggare? Är ju trevligt om man orkar läsa mer än tre sidor innan man slocknar.

Imorgon är det ny månad igen! Hujedamig vad fort sommaren går! Skulle bara vilja stanna den ett tag. Jag hinner inte med. Och jag vill inte ha höst. För i höst finns risken att jag kommer bli uppsagd. Jag är iallafall orolig för det. Många tvååringar i omlopp nu. För många, för det finns inte tjänster till alla. Men det är ingen idé att jaga upp sig över det ännu. Blir jag uppsagd så blir jag det. Jag orkar inte tänka på´t just nu. I så fall är Plan B att försöka åka till Norge och jobba lite. Vill INTE ha höst för sen kommer vintern efter det. Den jävliga vintern. Jag skulle inte alls ha något emot om det växlade mellan vår och sommar jämt. Inte alls.

Sängen var det ja.
Nattinatt.
Nu har jag klippt karln inför ett Mycket Viktigt Möte imorgon. Det ser godkänt ut än så länge, men håret är ju fortfarande blött så det är svårt att säga.
Av bilden att döma kan ni se att han var i stort behov av en klippning. Allt det där håret skulle man kunna stoppa upp och göra en stor, jävla madrass av.

Halva peruken.

Jag hann med lite rea-shopping idag trots allt! Hade möte med min chef i slutet av dagen för att diskutera lite viktiga och nya saker, nu när jag gått och blivit tvååring.
Var sjukt stressad när klockan var 14.55 och vi var klara. Jag skulle nämligen med bussen som gick 15.15. Stressade tillbaka upp på avdelningen bytte om i ilfart, sprang in på toan och släppte ut håret och rufsade till det med lite hårspray och sprutade på mig lite parfym sen stack jag fort som ögat därifrån.

Hade egentligen tänkt att lämna cykeln och till jobbet imorgon och sedan ställa mig vid hållplatsen på jobbet, men jag ändrade mig och cyklade som en idiot hem. Slängde på låset och småsprang till busshållplatsen. Fick faktiskt vänta en stund innan bussen kom så jag trodde först att jag missat den, men den var bara sen. När jag skulle ta upp busskortet ser jag något som absolut inte borde vara där - toanyckeln till jobbet! FAN! Mitt i all stress råkade jag få med mig den i väskan och därmed var jag tvungen att fort som fan gå ifrån hållplatsen och skita i bussen eftersom jag visste att jag var tvungen att lämna tillbaka nyckeln. Det finns bara en.

Ringde till mamma och frågade var hon var, jag visste nämligen att hon skulle vara på väg hem ungefär vid den tiden. Och det var hon också! Hon skulle komma och hämta mig för att skjutsa mig till jobbet så jag kunde återlämna nyckeln och sedan vänta på nästa buss en timme senare. Mamma kom och sa att hon sett bakdelen på en annan buss alldeles precis och tyckte att vi skulle åka ner till stationen och kolla om det var en direktbuss som gick. Så det gjorde vi. Jag brukar ALDRIG ha tur, vad det än gäller, men döm av min förvåning när jag såg att det faktiskt var en direktbuss mot karlstad som stod där och väntade! Detta innebar förstås att mamma fick ta min jobbnyckel och lämna den åt mig eftersom jag aldrig skulle hinna med bussen annars. Slutet gott, allting gott!

Spenderade ett par timmar ensam på stan. Hittade ganska mycket saker på rean faktiskt! Kulkul. Bilder kommer eventuellt imorgon om tid och ork finnes!
Sitter här med en rejäl huvudvärk och är sjukt trött... Snart ska jag försöka mig på att klippa Jonas (herregudhurfanskadetgå?!) och sen ska jag återigen kolla på SYTYCD.

tisdag 29 juni 2010

Ja, man kan ju inte säga annat än att Tyce Diorio - en av koreograferna och domarna i So you think you can dance är ögongodis, eller hur? Höhö.

Nu ska jag fixa lite inför morgondagen och sen krypa i säng.

Gulliga och snälla Annika tyckte att jag behövde muntras upp och tänka på något annat och hade därför köpt en superfin uppmuntringspresent till mig.
Jag blir så rörd av sådan omtanke om mig. Tack snälla, snälla du! Det var fint gjort. Armbandet är verkligen jag. :)

Nu har jag kommit hem från jobbet. Ska kolla på So you think you can dance alldeles strax. Tänkte först passa på och tipsa om en bok som jag precis läst ut, nämligen denna:

Nu är det strax dags att bege sig av mot jobbet och ett kvällspass. Det är inte riktigt lika soligt idag, även om det är varmt, vilket gör att det inte känns fullt så motigt att åka till jobbet och spendera dagen inomhus. Man kan liksom åka dit med gott samvete.

Imorgon jobbar jag ett dagpass - alltså är det straight home efter jobbet ikväll, kolla på sytycd och sen bums i säng.
Skulle egentligen vilja ta en tur till stan också imorgon för jag har hört ryktas om rea, och det gillar ju jag! Men jag vet inte om jag hinner. Ska träffa chefen i slutet av arbetsdagen och jag vet inte hur lång tid det kommer ta. Jaja, vi får se hur det blir med det.

Nu är det dags att plocka ihop det sista innan jag måste åka.
Dags för Dagens Fyndoutfit igen. Det var ett tag sedan sist. Ni kanske tycker det är skittråkigt att jag håller på och visar mina billiga kläder? Let me know om så är fallet.

Dagens Fyndoutfit består iallafall av en Turkos klänning från Gina, inköpt på rea för 49 kr samt ett par blommiga leggings från Gekås för 29,95 kr.


måndag 28 juni 2010

När klockan var 19.30 cyklade vi ner till sjön och satte oss på en filt i sanden och pratade och drack vin. Det var mysigt, även om det började dåligt. När vi precis anlänt dit så försvann nämligen solen och dessutom blåste det som fan. Men efter en liten stund blev det bättre och det slutade blåsa.

Vad bra vi har det egentligen som bara har 1,5 kilometer till vattnet och en fin badplats! Vi kom hem runt 21.30 igen ungefär.


Terrade ett nytt vin idag. Det var väldigt gott!

Idag har vi varit ute och övningskört en sväng. Det gick bra tycker jag. Vi har varit och handlat och så. När vi kom hem käkade vi pannkakor.


Häromkvällen slängde jag ihop en fruktsallad till mig och Jonas bestående av vattenmelon, äpple, päron, banan och körsbär. Det var gottigt.


Jag jobbade hela midsommarhelgen därför blev det inget midsommarfirande för mig. Däremot bestämde jag och Annika att vi skulle gå hem till mig på lördagen och äta lite midsommarlunch. Vi hade nämligen delad tur båda två. Så det gjorde vi. Vi festade loss på färskpotatis, fläskfilé, gräddfil, sallad och jordgubbar. Supergott och supertrevligt.

Efter maten la vi oss och degade i ett varsitt hörn av soffan och pratade tills det var dags att bege sig tillbaka mot jobbet igen.


Ledig idag. Himla skönt, efter att ha jobbat en intensiv helg.
Nu ska vi ut och övningsköra lite. Ska ta en sväng förbi Ö&B bland annat. Jag behöver deodorant och lite andra saker. Inte för att jag luktar överdrivet mycket svett, utan för att min gamla håller på att ta slut.

Återkommer nog senare.

Tack för alla stöttande och uppmuntrande ord angående mitt förra inlägg. Det värmer. :)

fredag 25 juni 2010

Jag mår inte sådär väldigt bra just nu. Jag är inne i en dålig period. Mycket på grund av det där efterlängtade barnet som aldrig kommer. Jag tror inte folk förstår hur det känns varje månad när den där förbannade mensen kommer. Inte om man inte varit i samma situation själv. Det är som om själva livet rinner ur mig en smula för varje gång.

Och så känner jag mig så oduglig. Som aldrig lyckas bli gravid. Något som kvinnor i alla tider lyckats med. Något som många ser som en självklarhet. Tar för givet. Att det bara händer den dagen man känner att man är redo för ett barn.
Och nu sitter jag här ensam på midsommarafton och tänker alldeles för mycket och ältar alldeles för mycket och gråter alldeles för mycket, när jag egentligen borde ligga till sängs och sova rofyllt vid det här laget eftersom jag ska upp och jobba imorgon bitti.

Morgondagen kanske blir en bättre dag. Vi kan ju alltid hoppas på det. Då är iallafall Jonas hemma från midsommarfirandet hos sina föräldrar och kan trösta mig om jag behöver det.
Nu ska jag dricka upp den sista skvätten vin som jag drack till maten förut och sen krypa ner i sängen och försöka somna.

torsdag 24 juni 2010

Kycklinggryta med kikärtor, citron, vitlök och oliver. Och couscous.



Idag har jag varit ledig! Jag har plockat lite hemma, packat några traderaauktioner och sen begav jag mig till pappa för jag tänkte låna hans uteplats för att sola lite. När jag kom dit blev det mulet. Pappa hade påbörjat operation städning av lägenhet så jag högg i och hjälpte till. Städade i fyra timmar. Min papi är inte ett sådär väldigt stort fan av städning, som de flesta karlar, därför går det ett tag mellan gångerna men när det sker så blir det ordentligt! Jag bytte även lite gardiner och sånt pyssel.

Sen gick jag faktiskt ut och la mig på filten i en halvtimme eller så. Fick lite dåligt samvete över att jag inte "Fångat Dagen" som jag lovat mig själv att försöka göra lite mer. Jag har bestämt att jag ska försöka göra saker som jag har lust med på de dagar jag är ledig, istället för att göra de där tråkiga måstena. Ska även försöka njuta lite av sol och värme om det är fint väder. Och att träffa vänner. Förra sommaren njöt jag INGENTING. Jag bara jobbade/pluggade/renoverade. Det var inte värt det. Inte alls. Jag höll på att få en heartattac nästan.
Nu ska jag försöka chilla lite och hinna njuta också och inte bara jobba. Koppla av och andas och försöka bli lite mer harmonisk. Försöka går ju iallafall.



Kolla in denna lilla kraken då. Han är pytteliten. En liten skatbebis som har flyttat in i hyllan på pappas uteplats. Undrar om han ramlat ned från något bo eller så? Jag bjuppade honom iallafall på vatten som han drack med god aptit. Försökte även gräva upp ett par feta daggmaskar som han skulle få kalasa på, men där gick jag tyvärr bet. Hoppas pappa gav honom någon brödbit eller så istället. Hoppas han stannar och blir en tam liten skata.

onsdag 23 juni 2010

Well. Inte för att det egentligen hänt något värt att berätta idag heller, men jag skriver några rader ändå.
Jag har jobbat idag. Det var tufft, för vi gick en man (kvinna) kort idag. Det känns i hela kroppen.
När jag efter jobbet rullade in på rosa räsern framför mitt lägenhetshus satt ett par grannar på sin uteplats och de bjöd in mig på färskpotatis. Gulligt. Jag blev glad men tackade nej, eftersom jag precis ätit och var snuskigt trött. Satte mig istället på balkongen i någon timme och läste och vattnade och pysslade lite med blommorna.

Jag har även varit och handlat med Annika inför vår midsommardagslunch på lördag, samt tvättat och hängt en maskin med tvätt. Tvätt nummer två ligger i maskinen just nu och jag sitter och tittar på So you think you can dance.

Imorgon ska jag packa och posta lite Traderaauktioner igen, annars har jag inga planer utan ska bara ta dagen som den kommer. Ska passa på att vila lite för sen jobbar jag hela midsommarhelgen.

Nu ska jag gå och skala mig en morot.

tisdag 22 juni 2010

Ja, det råder tillfälligt avbrott här på bloggen som ni kanske märker. Orkar inte skriva något just nu. Är lite låg av diverse anledningar. Dessutom är jag fortfarande sjuk (förkyld) och det enda jag gör på dagarna är jobba som en galning och hur kul är det att läsa om? Nej, inte särskilt kul. Därför besparar jag er det tills jag har något roligare att förtälja.

Nu ska jag hoppa i bingen för imorgon väntar ännu ett arbetspass.

söndag 20 juni 2010

Då var Bröllopet med stor B avklarat. Vad tyckte ni om klänningen och hela kånkarongen?
Jag tyckte att klänningen var alltför för enkel och tråkig vid första anblicken, men när jag tittat på den en stund så växte den i mina ögon och blev faktiskt riktigt jäkla snygg. Det finaste var släpet och det breda skärpet i midjan. Brudbuketten var också helt otroligt fin tycker jag! Jättejättefin. Jag vill också ha en sån fin, vit bukett när (OM) jag gifter mig.

Förövrigt tyckte jag nog att Prinsessan herself såg aningen stram ut i sitt bakåtkammade hår, hon kunde gott haft några lockar som hängde ner lite. Dock var hon mycket vacker och hon såg väldigt lycklig ut, ja, det gjorde de ju båda två förstås. Och det var ju ändå det viktigaste.

Undrar om man själv någonsin kommer att bli gift?


Bilden är lånad av Aftonbladet.

lördag 19 juni 2010

Nu är jag hemma från jobbet. Är helt slut faktiskt. Imorse var det hemskt nära att jag ringde och sjukanmälde mig för då mådde jag pyton, men eftersom jag vet att det inte finns några vikarier att få tag på så gick jag dit iallafall. Mår sådär just nu. Men ska jobba även imorgon. Inget mastodontpass som idag, utan imorgon går jag bara mellan 7.00 - 14.00. Skönt!
Nu blir det vila.

fredag 18 juni 2010

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite i den här boken:


Den är verkligen skitrolig! Har ni inte läst den tycker jag att ni ska göra det.
Godnatt på er.
Jodå, det blev allt middag idag också. Panerad fisk med kokt potatis och hemmagjord remouladsås. Och nu ska vi precis hugga in på den lilla ostbrickan som jag gjort iordning med digestivekex, brie, päron, vattenmelon och den nya Philadelphian - Getost & Soltorkade tomater. Ska bli spännade att se om den är god.

Annars händer här inte så mycket. Orkar inte göra något då jag känner mig helt matt i hela kroppen. Jag har feber igen och känner inte ett dugg för att jobba imorgon! Delad tur dessutom, vilket innebär TIO timmar! :(

För några veckor sedan fick jag hem mina betyg på posten.
Åh, vad skönt det kändes att få se dem. Att allt slit faktiskt lönade sig. Tillsammans med betyget fanns ett fint brev från min lärare. Hon hade även köpt två trisslotter till mig! :)

Liiite måste man väl få skryta va? Bara litegrann?


Precis som planerat tog vi sovmorgon här imorse. Det var underbart. Men när jag vaknade var jag så täppt i näsan att jag knappt fick någon luft. Inte lika underbart.
Tror inte att jag har någon feber iallafall och det är ju bra. Imorgon går jag nämligen på mitt sommarvikariat och börjar med att göra en delad tur. (Jippie!) Jobbar sedan fem dagar framöver så därför vore det skönt om förkylningen kunde försvinna och febern hålla sig borta.

Well, dagens planer är få. Än så länge består de bara av ett besök hos mormor & morfar och senare eventuellt ett besök av Jonas ena syster + barn.

torsdag 17 juni 2010

Mår skitdåligt. Har feber igen. :(
Ska gå och lägga mig och läsa en stund och imorgon tänker jag ta mig en lång sovmorgon! G´nite.
Idag har jag då varit inne i stan och lunchdejtat med Kerstin. Vi köpte världens dyraste (men jävligt goda) sallad och gick och satte oss i gräset i solen för att intaga denna. Där satt vi i gott och väl 3 h och diskuterade stort och smått. Det var mycket trevligt!

Efter att vi suttit där en stund blev vi haffade av två människor från någon lokal tidning som ville ställa några frågor. Så vi svarade på några frågor om Karlstads kulturliv och om vi hade några kulturella planer framöver. Det var lite tunt med det för min del. Höhö. Och fotograferades gjorde vi också.

Vid tretiden sa vi byebye för K skulle iväg och prova sin brudklänning! Spännande! :D
Jag tog en kort sväng på stan och inhandlade ett par shorts på rean för 75 pix. Sedan begav jag mig mot Sommaro för där vankades det kalas! Det bjöds på otroligt mycket goda bakverk och på en fantastiskt god tårta som Jonas mamma gjort. Vå åkte hem runt 18.30 ungefär.

Jonas besiktigade bilen idag, och guess what! Den gick igenom. Så nu kan jag snart börja övningsköra igen. Yey!


God sallad.

Fina K.


Igår var jag då på grillkväll hos en arbetskamrat. Jag var definitivt inte upplagd för att åka dit egentligen då jag var apförkyld och hade feber till och från under dagen, men med ett par panodil i kroppen så bestämde jag mig för att följa med iallafall.

Det var jättetrevligt, fast kallt även då. Solen sken och det var varmt under den tiden men så fort solen gick i moln så blev det så jäkla kallt. Och jag satt och frös som en liten idiot. Maten var god som fan. Det serverades grillad kotlett, sallad, stekta kantareller, baguette och potatissallad samt en finfin jordgubbstårta till dessert.
När jag kom hem var jag så stelfrusen att jag var tvungen att ta på mig ett par tjocka sockor på fötterna.

I tisdags begav några av brudarna sig ut till sandgrundsparken för lite grillning och myskväll. Det var supertrevligt, om än jävligt kallt! Det var efter det som jag vaknade upp och var supermegaförkyld! Men trevligt var det. :)

Måsarna var som galna efter vår mat och försökte attackera både grillen och oss x flera. Äckligt. Njöt av god mat, trevligt sällskap, solen, när den behagade titta fram bakom molnen och gott vin.
Knattarna spelade fotboll. Söta som jag attan var de!

När jag kom tillbaka efter att ha varit på ehrm... toaletten, och såg dem sitta där på filten och må bra så fylldes mitt hjärta av kärlek och tacksamhet över att ha såna fina vänner. Lite dåligt samvete över att vi inte ses lika ofta som tidigare har jag. Saknade dock Jennie som dessvärre inte kunde närvara!

Tack för en trevlig kväll babes! Vi kan väl göra om det snart?

onsdag 16 juni 2010

Jag är sjuk IGEN. Eller ÄN, stämmer väl bättre eftersom jag inte kryat på mig ordentligt sen senaste gången för en månad sen. Är mycket förkyld och har även haft feber under dagen.
Uppdaterar förhoppningsvis imorgon istället.
Nattinatt.

tisdag 15 juni 2010

Har precis kommit hem. Liiite för vinpåverkad för att skriva ett inlägg just nu. Återkommer imorgon med en update samt några bilder om de inte är alltför suddiga! Det har iallafall varit mycket trevligt!
Detta hittade jag oå nätet när jag sökte efter smärtlindring för epilering.

"Epilering orsakar nästan ingen förnimmelse alls för ett fåtal, men för de flesta är det emellanåt smärtsamt, men huvudsakligen uthärdligt. För ett fåtal olyckliga är det den mest plågsamma och olidliga erfarenhet de någonsin upplevt. En mycket vid skala med andra ord. Denna artikel är skriven för dem som söker vägar att minska smärtan, såväl som för dem som behöver eliminera smärtan helt.

Bara för att du upplever att det gör ont betyder inte att du är en gnällpipa. För många är detta verkligen inget att skämta om. Det kan faktiskt skapa psykologiska trauman för en del - de med en låg tolerans för smärta avbryter ibland sin behandling.

I detta fall gäller talesättet "Den som vill vara fin får lida pin" tyvärr. Du måste se till att lägga dig mycket nära din smärttröskel för att behandling ska bli effektiv. Om strömmen som används är inställd för lågt blir behandlingen ineffektiv och du blott förlänger din plåga. De flesta kan klara av en effektiv behandling på de flesta ställen utom de mest känsliga områdena, där någon typ av smärtlindring oftast är nödvändig."

Jag kommer fan aldrig att klara att epilera mig! Jag skrek rätt ut av smärta nu när jag försökte. Tips mottages tacksamt! Mer än så hinner jag inte skriva. Måste duscha!

måndag 14 juni 2010

Har spenderat halva dagen i stan. Resten av dagen har jag spenderat i hemmatrakterna. Äntligen har jag fixat några engångsgrillar, plastmuggar och annat picknick-aktigt inför morgondagen. Jag har även varit och handlat kycklingfilé och lagt i marinad. Tog en promenad med Robert för jag hade glömt att inhandla diverse alkoholhaltiga drycker tills imorgon och på onsdag, så jag passade på att göra det också. Vi köpte glass och satte oss en stund i solen och njöt också.

När jag kom hem lagade jag och Jonas käk. Fläskytterfilé, bakad potatis och sås. Har tagit ett glas vin också. :)

Det ska bli superroligt imorgon! Hoppas det blir varmt, det verkar som att det iallafall ska bli uppehåll så det får man väl tacka för och vara nöjd med!

Imorgon ska jag jobba mellan 7.00 - 13.30 så jag bör snart gå och lägga mig om jag ska orka med det. Kommer nog inte hinna blogga något imorgon, bara så ni vet!
Igår när klockan var närmare 23.30 gick vi faktiskt ut ändå på en nattlig promenad. Åh, vad skönt det var ute! Jag älskar promenader sent på svala sommarkvällar. Vi smög med oss en bukett med syréner hem och de står nu på vardagsrumsbordet och doftar ljuvligt.

Mamma kommer närsom. Vi ska ta en tripp till stan. Solen skiner idag hörrni! :D
Imorgon blev jag visst bokad på jobb fram till 13.30 så det blir till att förbereda så mycket som möjligt idag för det lär bli stressigt som fan annars.

Hörs senare!


Igår la jag ut lite grejer på Tradera. Inte så mycket den här gången. Men på bilderna nedan kan ni se några av de plagg som man kan gå in och buda på. En grå klänning med paljetter på axlarna, en randig fodralklänning och en rosa klänning med paljetter. Allt kommer från Gina. Gå in och buda vettja! ;)


söndag 13 juni 2010

Här kommer ännu lite fler bilder på lägenhetsrenoveringen och resultatet av detta.
Denna gången är det köket som är i fokus. Lägg extra märke till den svingamla spisen på första bilden, den superäckliga furufärgade träpanelen, valvet till köket innan ommålning, 70-talskaklet och den knallblå väggfärgen på bland annat bild 5 och den sista bilden! Tänk er den blå färgen tillsammans med furupanelen. Jag får rysningar bara jag tänker på det!

Och det värsta var att han som gjorde det bara var ett par år äldre än mig och hade gjort det rätt nyligen. Han måste ha fruktansvärt dålig smak! Man skulle kunna tro att det var någon gammal gubbe eller så som hade gjort iordning det men nejnej.
Bara en del kvar - vardagsrummet. Den visar jag imorgon om inget oförutsett sker. Tänkte även ta lite detaljbilder och visa upp olika saker i hemmet någon dag när tid finnes. :)

Klicka på bilderna och förstora sedan med förstoringsglaset för större och tydligare bilder!


KÖKET