torsdag 18 mars 2010

Här mina kära vänner (Sara) kommer receptet på den där jävla pajen istället.

Ingredienser pajskal:

150 g smör
1/2 - 1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser fyllning:

1 ägg
2 dl lättcreme fraiche
1 dl socker (kan lätt uteslutas då ananases redan är så söt tycker jag)
1 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas


Gör såhär:

1. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.

2. Rör ihop ägget, lättcreme fraichen, socker och vaniljsocker. Blanda i en burk avrunnen, krossad ananas.

3. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde om du föredrar det. Bon Appetit!
En av mina absoluta favoritdesserter som inte innehåller choklad. Annars är ju jag en sucker för allt som innehåller choklad. Men den här är verkligen alldeles fantastisk. Även utan choklad.

1 kommentarer:

Anonym sa...

den där är fantastiskt god!!


/annica
familjenbranting.blogg.se