måndag 6 september 2010

Ja, det är jag just nu.
Försökte återigen ringa för att beställa tid. Kom fram och fick lämna namn och telefonnummer. När det sedan ringde höll jag på att pissa ner mig av nervositet.

Det visade sig dock ganska snart att jag ringt fel nummer IGEN. Tydligen skulle jag ringa till gyn och beställa tid för utredning. Om utredningen visar sig negativ kommer jag sedan att bli slussad vidare till fertilitetsmottagningen. Så fattade jag det.
Så nu står jag här på ruta noll fortfarande. På torsdag ska jag försöka ringa igen.

Dagen har gått sådär. Jag har noll koll på nya stället. Verkligen NOLL KOLL. Och det känns oerhört jobbigt och motigt att veta att jag imorgon ska dit och jobba min första riktiga dag. Jag vet knappt vad de som bor där heter. Jo, några. Men ändå. Ständigt dessa nya rutiner som ska läras in.

Hade jag inte precis varit på ett nytt ställe lärt mig det hade jag kanske varit lite mer peppad. Men nu känner jag mig faktiskt inte särskilt engagerad eftersom jag vet att det bara handlar om fyra veckors vikarierande. Jag orkar inte sätta mig in i alla detaljer. Och det ÄR jobbigt att komma till en helt ny arbetsplats med nya kunder och ny personal Det är en riktig energislukare. Jag är självklart glad över att ha jobb en månad till, men jag har inte bett om att bli flyttad på. Det är faktiskt inte så kul att de bara kan sätta en där helst de vill. Man har ingenting att säga till om. Jag har inga ambitioner om att lära mig precis allt från början igen. Jag orkar inte visa framfötterna och vara mitt bästa jag hela tiden. Jag gör inte det. Fast jag önskar att jag orkade.

Dessutom är det mycket privata saker som upptar min tid och mina tankar. (Mestadels hela den här utredningskarusellen, bebisproduktion, eventuellt varsel osv. Varför ska jag lägga ner mig och anstränga mig som fan på ett nytt ställe om jag sedan får gå när det passar kommunen? Så går mina tankar.) Hjärnan är liksom full redan och det känns som att det inte går att få in något mer just nu. Men det kanske blir bättre. Jag kanske kommer lära mig något och komma in i rutiner på nya stället också om jag har tur.

Nu ska jag iallafall gå ut och springa en runda. Behöver få tänka på ingenting en stund. Sen blir det dusch och soffan resten av kvällen. Ska inte göra ett dyft mer idag. Jo, äta. That´s it.

2 kommentarer:

K sa...

Så fattade jag det med när jag läste på hemsidan - att man först ringer gyn, utreds och sedan eventuellt får tid hos fertilitetsmottagningen. Hm, klurigt. Ring så snart du kan och ställ på dem så du får en tid snabbt. :-o Just det, helt sicko att ni betalar arbetskläder själva!!??? WEIRD.
Stor kram!!! Tänker på dig, förstår att allt är svinjobbigt just nu. :(

Marie sa...

Inte kul med så många tankar i skallen samtidigt.
Det är förståeligt att du inte orkar visa framfötterna på jobbet. Och som du sa är det ju inte du som bett om att bli flyttad på. Mem jag hoppas du kommer in i rutinerna riktigt snart :-)

Och lycka till med utredningen och telefonsamtalen.
Kram kram