fredag 31 juli 2009

Jaha.
Nu såg Jonas att för det första öppnar inte affären där vi tänkt köpa spisjäveln förrän klockan elva på söndag, (då har vi tänkt flytta) samt att den inte finns i lager utan är beställningsvara. VAD GÖRA?
Nu tycker jag att vi haft lite väl mycket otur och bakslag när det gäller flytten. Fan.

Snart dags att sussa nu tror jag.
G´nite.
Underbara Larsa har kommit till undsättning idag och hjälpt Jonas att kakla i köket. Imorgon ska det förhoppningsvis fogas.
Jag och Jonas skulle försöka borra hål i väggen i badrummet förut för att få upp det nya badrumsskåpet men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Det gick inte alls. Undrar om det var borren det var fel på? Tråkigt var det iaf. Jag ville börja fixa iordning lite därinne idag. Duschstången är åtminstone på plats. Alltid något. Vi kommer att bo kvar i den gamla lägenheten över helgen och flyttar in på riktigt på söndag.
Jag jobbar ju givetvis i helgen också. Skitbra. Verkligen. Menmen. Så är det. Får försöka få undan lite imorgon förmiddag innan jobbet.

Nu ska vi försöka köpa en spis snart också. Och färg och tapeter till sovrummet. Sen börjar det så smått bli beboligt. Spis MÅSTE vi verkligen ha, för nu när vi byter bänkskiva till en som är lite större än den förra kommer inte den gamla spisen in mellan igen. Och mat måste vi ju kunna laga om vi ska bo där. Det är liksom A och O att äta.

Robert var här med lite flyttkartonger förut också. TACK! Vi hade inte en plastpåse, pappåse eller en enda ynka kartong kvar att lägga grejer i. Konstigt nog.
Imorse vaknade jag först strax innan sextiden. kände mig lite konstig men somnade om. Sen vaknade jag vid 8.30 och mådde skitilla. Jag var yr också. Usch vad konstig jag kände mig. Sådär som jag har gjort till och från de senaste två månaderna. Den senaste tiden har jag förvisso inte känt nånting nästan så jag trodde det var borta, men det var det tydligen inte. Fy fan. Jonas kom in med ett par skorpor och ett glas vatten till mig i sängen och efter att ha legat där i en och en halv timme och sedan knaprat i mig dem så kände jag mig lite bättre.

Idag har snälla mor varit här nästan hela dagen och hjälpt mig att greja. Vi har tömt nästan alla skåp i köket. Mamma skrek nästan rakt ut när hon öppnade skafferiet. Hon tycker att vi har så jävla mycket grejer. Jag inser att vi faktiskt har det också. Det är sjukt mycket. Mamma sa att vi förmodligen har mer än hon har i huset. Haha. Skulle inte bli förvånad om det är så faktiskt. Fan vet var vi ska göra av alla grejer alltså. Just nu känner jag definitivt inte för att börja ta tag i röran och packa upp allt skit igen. För det är grejer ÖVERALLT! Och vi har inte ens börjat tömma förrådet än.




Igår var vi på tjejmys hos Gaby. Det var supertrevligt!
Kändes så himla skönt att få komma bort från packande och renoverande och bara få träffa mina brudar och prata och skratta och äta och dricka gott. Gaby bjöd på skitgod mat! Bakad potatis med brieost, kycklingfilé och sallad.
Jag tycker verkligen att vi får ha som tradition att träffas ett par gånger i månaden och laga mat och mysa tillsammans. :)

Efter maten bjöds det på glass och sedan ville Sara och Gaby kolla in hamnfestivalen för att se om det var något drag där. Jennie skjutsade dem dit runt tolvtiden och vi andra åkte hem tillsammans med henne.

Jennie filosoferar.


Sara och Gaby förbereder maten.

Lina var så hungrig när hon kom att hon tryckte i sig både en banan och en tomat för att stilla sin hunger lite.

The food. Så jävla smarrigt!
Glass, glass, glass, i stora lass, lass, lass!


torsdag 30 juli 2009

Syrran har varit med och hjälpt till idag. Hon har skruvat ihop vårt badrumsskåp och även städat badrummet. TACK som fan för hjälpen!
Lilla mamma har också varit här och grejat som tusan. Först var vi till tippen med massa kakel och så har vi kört lite grejer till nya lägenheten. Mamma har även tvättat alla fönster i gamla lägenheten och gjort ren ugnen. Och så har vi lastat i den nya frysen med frysvaror. Allt fick inte plats. Inte på långa vägar. Jobbigt att behöva vänja sig vid en liten frys när vi är van vår stora!
Alla är så snälla och hjälpsamma! Det är vi oerhört tacksamma för.

Nu väntar jag på att Jennie ska ringa. Vi ska in till Gaby i stan på lite tjejmys. Det ska bli jättetrevligt!
När jag kommer hem igen ska jag greja lite till. Tänkte försöka packa lite mer.
Later!


Folköl måste man ha när man arbetar.

Såhär jävla genomblöt var jag när jag kom hem från min cykeltur mellan lägenheterna. Som en slickad katt ungefär. Det är fanimej inte ett dugg roligt väder. Jag är så trött på regn! Skitsommar är vad det är!




Ja, det är väl det ord som bäst kan beskriva vår lägenhet i nuläget. Suck.

Såhär fint är vårt kök just nu.


Jag kan inte förstå att vi har så jävla mycket grejer! Här har vi flyttat en del av alla saker. Märk väl att det dock inte är en enda möbel än så länge! Fan vet hur vi ska få plats med allt. Vårt nya förråd är ungefär en tredjedel så stort som det vi har nu så där ryms det inte heller så mycket bråte.


onsdag 29 juli 2009

Vad skådar mitt norra öga?
Är det hela familjen Pacman som ligger och fräser och gottar sig tillsammans?
Nej. Det är faktiskt bara jag som står och steker falukorv till gamlingarna på jobbet.


Korv.

Pacman.

När jag slutade jobbet styrde jag kosan mot lägenheten för att målartvätta och måla hallmöbeln som vi köpte igår. Den lär behöva målas ganska många gånger. Bild på resultatet kommer när den är klar.
Jonas har rivit ner kakel i köket så där är det klart. Nu ska det bara tas bort murbruk eller vad fan det heter och sen ska det ju sättas upp nytt kakel också. Jag önskar att vi kände någon som kunde göra det åt oss. Känns som ett riktigt pilljobb som tar tid om man är ovan. Nu är det köket som är prioriterat eftersom vi bara har kakelskäraren tills på söndag och eftersom vi gärna skulle vilja kunna använda köket att laga mat och diska i när vi väl flyttar in. Kan bli lite jobbigt annars. Sovrummet får vänta lite.

Efter grejandet åkte vi hem och Jennie kom över en sväng. Det var trevligt att träffa henne och prata. Jag är som en jävla eremit nowadays! När hon gått packade jag en massa jäkla grejer och jag tänkte att mor skulle få hjälpa mig att köra iväg lite stuff till lägenheten imorgon när hon kommer. Det blir nog en en riktig stökdag imorgon med packande och städande.

tisdag 28 juli 2009

Usch, vilken lång dag! Trots att jag slutade redan klockan 14.00 och vi åkte till stan nästan direkt så kom vi inte hem förrän strax innan 21.00! Förstår inte varför vi alltid måste göra riktiga maratonrajder när vi är till stan. Gaby som också jobbat dagen idag åkte med oss in till stan. Det var trevligt att träffa henne en sväng! :)

Idag har vi fått lite fixat. Dock blev det inga tapeter till sovrummet idag heller. Vi hade nästan bestämt oss. En kvart innan butiken stängde åkte vi dit och slet åt oss några rullar när jag skådar något i ögonvrån. En ANNAN tapet som vi totalt missade sist. En fin en. Totala motsatsen till den jag håller i famnen. En ljus tapet. Vi hade nästan bestämt oss för de mörka tapeterna. Jonas säger att vi ska byta. Jag slänger ifrån mig rullarna. Lamporna släcks. De ska stänga! Panik utbryter. Vi börjar lasta upp de ljusa tapeterna när jag känner att nej, detta går inte. Jag vill ha de andra! Där står vi med världens beslutsångest. Det hela slutade med att vi inte köpte några alls. Men nu har vi några att välja på åtminstone! Ett steg i rätt riktning.

Lite andra grejer kom vi dock hem med. Vi var bland annat till Solareturen och fyndade. Där köpte vi en gammal hatthylla som jag tänkte pimpa och en liten hallmöbel. Det ser ut som ett bord med tre lådor och en liten sittdel bredvid. På bordet tänkte vi ha telefonen. Den var orange/terracotta/mörkaprikosfärgad. Inte så tjusig alltså. Men den ska målas vit och sitsen ska kläs om så blir det nog prima ballerina. 150 pix.

Vi köpte även fina mattor på Rusta. En beige och en brun. Sedan var vi förstås till Stuvis också. Där irrade vi omkring och fick inte alls tag på allt vi skulle tyckte jag. Vi skulle bland annat ha färg till sovrummet och massa kakelgrejer. Kakelgrejerna fick vi tag på och nu tror jag vi har det vi behöver och imorgon ska Jonas riva ned det gamla kaklet sen ska det sättas upp en ny gipsvägg. MYCKET kvar att göra innan det är klart alltså. Efter besöket på Stuvbutiken åkte vi till IKEA. Då var klockan 19.10. Och nui vet ju själva att på 50 minuter hinner man inte långt när det gäller IKEA så vi typ tokstressade omkring där och glömde hälften av det vi tänkte köpa, men en duschstång och en stång att sätta upp i klädkammaren fick vi faktiskt tag på. Och en trådback. Och lite annat också.

Nu är jag jävligt trött. För ovanlighetens skull menar jag.
Jag har precis kommit ur duschen nu och det var nog det bästa och skönaste på hela dagen tror jag. Nu ska jag softa lite innan det är dags att sova. Jobbar dagen imorgon igen och nu har jag några verkligt hektiska dagar framför mig med flytt och så. Imorgon ska jag packa för glatta livet!
Natti.

måndag 27 juli 2009

Idag har det varit fullt upp på jobbet. Inte ens rast har vi hunnit med. Det är lite trist faktiskt. Menmen. Så kan det vara ibland. Ryggen gör fortfarande ont. Har väl förmodligen gjort något konstigt lyft eller så på jobbet.

Imorgon är det upp tidigt igen som gäller. Jag jobbar till 14.00 och sen kommer Jonas och hämtar upp mig och så ska vi åka till stan och handla lite saker till lägenheten. Efter det tänkte jag nog försöka packa lite mer grejer här hemma. Det börjar liksom dra ihop sig nu.
Då var det måndag igen då. Jag har ingen koll riktigt på dagarna eftersom jag nu jobbat fyra helger i sträck och även jobbar varenda dag under veckorna känns det som.
Idag har jag vattnat blommor, diskat och plockat ur massa skit ur köksskåpen som mamma snart kommer hit och hjälper mig att packa ned. Snälla, lilla mamma. Hon har varit med Jonas uppe i lägenheten och putsat fönster och skurat i vardagsrummet så vi kan börja ställa in lite kartonger där. Det kommer att bli mitt och Jonas sovrum för en tid framöver eftersom det kommer ta ganska lång tid innan vi får fason på det riktiga sovrummet. Det ska rivas ut väggfasta garderober och fixas till väggar och tak innan det ska målas, tapetseras och läggas golv. Och först och främst måste vi även välja vad vi ska ha för färg och tapeter där inne. Men det lär inte vara några problem att sova i vardagsrummet eftersom ändå inte soffan anländer än på ett tag.

Jag har haft sovmorgon idag. Fast det känns inte. Är trött i hela kroppen och dessutom har jag skitont i ryggen. Tänkte försöka hinna äta lite lunch innan det är dags att åka och jobba. Tre dagar kvar sen har jag gjort mina åtta dagar i sträck och är ledig i hela TVÅ dagar innan jag går på helgen igen. Sweet.

söndag 26 juli 2009

Just för tillfället har jag förträngt tankarna på att det inte blev någon bebis denna månad heller. Jag är expert på det där med förträngning av saker. Det är inte bra. Jag vet. Men jag måste. Annars skulle jag aldrig orka. Jonas är också ledsen. Men inte som jag. Han förstår mig inte riktigt tror jag. Ångesten över att känna att det är något fel på en.
Men som sagt, just nu är läget ändå ganska stabilt. Jag har haft tankarna på annat håll under kvällen. Tack och lov.

Jag har nämligen träffat Sara. En gammal arbetskamrat som jag saknat väldigt mycket. Vi var ute på en långpromenad på 2,5 h genom byn och oj vad mycket vi hade att prata om! Det var jättehärligt att träffas igen. Hon är en underbar tjej. Så jag har varit upptagen av att njuta av hennes sällskap. Bra det, så man inte tänker och ältar för mycket. Det bästa är att gå vidare. Försöka igen. Och alla säger att jag inte ska tänka på det för då blir det som en spärr, utan försöka slappna av. För det första; Det är jävligt mycket lättare sagt än gjort. Och för det andra: Kom tillbaka och säg det den dagen jag är friskförklarad och inte har några som helst problem med att bli gravid annat än i huvudet. För det sitter inte bara i huvudet på mig. Det vet jag ju. Jag känner att tiden rinner iväg. Och jag funderar på att prata med min läkare om alternativen jag har eftersom jag mår såpass dåligt varenda gång det blir såhär.

När jag kom hem lagade jag och Jonas mat. Kycklingfilé med tagliatelle och hemmagjord champinjonsås. Smarrigt var det.
Nu är jag jättetrött. Har gått upp tidigt i fyra dagar nu plus att jag känner mig lite utmattad av allt gråtande i kombination med en massa frisk luft också. Imorgon har jag sovmorgon eftersom jag jobbar kväll. Det ska bli jävligt skönt.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen sussa.
Jag bröt ihop igen på jobbet.
Jag hade faktiskt gått över några dagar den här gången. Tänkte att nu, NU kanske, kanske det har tagit sig! Försökte tänka positivt och allt det där. Men jag hoppades på för mycket. Ännu ett obefruktat ägg som just nu håller på att försvinna från min kropp. Det är en sån fruktansvärd känsla. Jag vill stoppa det. Det känns så... onödigt. Bortkastat. Det känns som om min själ rinner ut. En liten bit av mitt hjärta rinner alldeles säkert ut. Försvinner. Och det är en sån enorm, avgrundsdjup sorg inom mig varje jävla månad.

Jag har grinat till och från hela dagen på jobbet. Det började med att jag skulle gå på toaletten. Mens. Nej. Nej, nej, nej, nej, NEJ! Inte mens! Ett konstigt ljud steg upp från min strupe och jag fick bita mig i handen för att inte skrika rätt ut. Sen kom tårarna. Jag skakade av gråt. Av smärta. Efter ungefär tio minuter lyckades jag samla mig såpass att jag kunde ta mig ut från toaletten igen. Gick till tvättstugan och vek tvätt. E kom dit. Hon frågade om jag hade gråtit. Jag nickade, knep ihop läpparna och sa att jag inte ville prata om det. Gömde mig en stund på kontoret och grät lite till. Och resten av dagen har varit likadan. Tårarna har bränt bakom ögonlocken och jag känner mig alldeles tom inombords. Illa har jag mått. Jag har mått så psykiskt dåligt att det yttrat sig som fysiskt illamående. Jag har gråtit i smyg och undvikit mina arbetskamrater så mycket jag kunnat.

Egentligen hade jag känt av att det var på gång i flera dagar. Men jag har förnekat symtomen. Ville så gärna att jag skulle ha fel. Och A, som precis blivit mormor under veckan, har visat bilder på sin underbare lille sonson. En alldeles fantastisk liten varelse. Och jag blev ännu mer sjuk. Tårarna ville fram igen. Tänk om jag aldrig någonsin får uppleva känslan av att bli mamma. Då blir mitt liv aldrig komplett. ALDRIG.

lördag 25 juli 2009

Här kommer lite tydligare bilder på de blommiga tapeterna i mitt vardagsrum.



Yes, det vankas bröllop! Inte mitt eget förstås. Nänä, det dröjer nog. Jag tror inte Jonas ens kommer att fria till mig. Ever. Om vi skulle gifta oss så skulle det förmodligen vara något som vi diskuterat oss fram till känns det som. Tråkigt nog.
Well well. Det är iallafall en av Jonas systrar som ska gifta sig. Det ska bli skitkul att gå på bröllop. Men jag har ju ingenting att ha på mig förstås. Men det hinner jag fixa, det är inte förrän i oktober nämligen.


TACK för alla schyssta kommentarer! :)
Ja, det är nog som Gaby sa att jag kommit in i en blommig period. Nu blir det dock inga mer blommor.

Idag har jag jobbat delad tur. Sådär kul. Har varit som en slickad katt när jag cyklat fram och tillbaka. Är så trött på vädret nu alltså. Vill ju ha sol! Mamma som befinner sig i Grebbestad i nuläget, hade haft sol idag. Hon låg ute på en filt och läste när jag pratade med henne förut. Hon hade t.o.m BADAT. Känns helt ofattbart.

Imorgon jobbar jag till 16.00 och sedan ska jag träffa en gammal arbetskamrat som bor i Hudiksvall nowadays. Hon är här på besök hos sin pojkvän och vi ska klämma in ett möte mitt i all stress. Ska bli skitkul!

Anledningen till att jag inte skrev något igårkväll var att vi kom hem från lägenheten ganska sent och då var det dags att fixa käk, sen tittade vi lite på en film, men när klockan var strax efter 22.00 var jag jättetrött och kände mig konstig överlag sådär så jag gick och lade mig.

Jag har haft över 10 000 besökare på bloggen nu. Sweet. :D

torsdag 23 juli 2009

Ja, på bilden längst upp ser ni vardagsrummet som vi tapetseat idag. Det syns inte så tydligt men jag ska ta en närbild på mönstret i tapeten någon dag. Det är iallafall beige botten med vita blomrankor. På den andra bilden kan ni se hur hallen blev efter tapetserandet. Nu ska det bara upp lite lister och skit där också.

Det som återstår nu är golv och tapeter i sovrummet, kakel i köket, byta bänkskiva i köket, och sen är det ju en ny spis, en tv och en annan mindre tvättmaskin som står på önskelistan. Vi har dock inte råd att köpa allt på en gång. Men nu känns det nästan som att jag ser ljuset i tunneln. Litegrann. Kanske blir det faktiskt klart någon gång!


Jaha. Då var man hemkommen från lägenheten då. Det är ett jävla grejande hela tiden.
Idag har jag och Jonas faktiskt nästan tapetserat klart i vardagsrummet. Helt själva! Dock hade vi inget bra ljus men jag hoppas det blir fint.

Jag har precis kommit ur en varm dusch och sitter nu här i min rosa fleecemorgonrock och fryser. Man ska väl inte behöva ha fleecemorgonrock i slutet av juli?! Jag har frusit hela kvällen. Är lite orolig för att jag håller på att bli sjuk. Det har jag ABSOLUT INTE TID MED!
Jag huttrade och frös så jag hackade tänder förut när jag cyklade hem i Fetdetta skitväder. Är så trött på regn och rusk just nu alltså. Det kändes faktiskt som höst ute och när jag kollade temperaturen så var det bara 13 grader. Fy sjutton.

Tänkte kasta i mig lite käk nu, är hungrig som en orm!
Bild på lägenhetsgrejande kommer nog om en stund.

onsdag 22 juli 2009

Hallen blev jättefin med de nya tapeterna! Är helnöjd. :) Ska försöka lägga in någon bild imorgon eller så.

Här sitter jag nu med en blixtrande huvudvärk. Tänkte därför fatta mig kort. Har precis tryckt i mig panodil och hoppas att det är övergående. Jag tänkte se ett par avsnitt av, min för tillfället bästa serie, Sjukhuset innan det är dags att sussa.
Imorgon jobbar jag till 14.00 och sen ska jag till lägenheten och se om det finns något jag kan göra där. Vår bil har ju gått sönder också så nu tar vi oss inte till Stuvis för att kunna köpa grejer. Skitbra. Verkligen. Murphys lag kanske.
Jonas och svärmor tapetserade färdigt i hallen igår. Duktiga är de! Det ska bli så spännande att komma dit och inspektera hur det ser ut! Tänkte åka dit en sväng innan jobbet. Först blir det lite lunch. Later!

tisdag 21 juli 2009

Idag kom mamma hit med de myntamarinerade jordgubbarna som blev över från igår. Jag har pratat om dem varje gång jag har pratat med mamma sedan igår (ja, jag ringde ett antal gånger igår eftermiddag/kväll) och prisat dem till skyarna, så gissa om jag blev glad! Gillar ni jordgubbar så måste ni terra att marinera dem!
Ja, då har jag varit på roadtrip idag då. Det var skittrevligt. En lång dag blev det. Vi åkte vid tio och kom hem runt sextiden. En riktig heldag med andra ord. Vår först anhalt var Loppis-Boa vid Ilanda Gård, efter många om och men hittade vi äntligen dit. När vi väl kom fram såg det lite öde ut tyckte vi. Tills Sara plötsligt skymtade en skylt och lyckligt utbrast: Här är det! Det var det inte. Det var bara en skylt. Och massa skog. Och ett gammalt växthus med två hästar och två småtjejer i. Så vi fick åka vidare.
Saras skylt.

Nico breakdancar inne i en butik som hade radion på högsta volym.
Vi åkte vidare mot Våxnäs. Där fanns det flera loppisar och Second Handbutiker. En av dem är Gengåvan. Det öppnade klockan tolv och vi var där strax efter. Då var det smockat med folk! Kändes nästan värre än trängseln på Ullared. Efter att ha handlat lite smågrejer där bestämde vi oss för att luncha på Oliven som ligger tvärs över gatan. Det var smaskigt. Sedan åkte vi vidare mot Solareturen.


Mina brudar.

Lunch.

Riktigt skitväder har det varit idag.

En söt butik som Robert tipsat oss om.

Efter loppisandet åkte vi hem till Gaby och Nicolas och fikade och inspoekterade deras nya lägenhet. Det var jättemysigt!

Nico hade en juiceflaska som han tyckte det var roligt att blanda havremjölk i så han satt och drack sin mjölkjuice så nöjt så!

När jag och Sara sedan vinkade hejdå till G och N så åkte vi in en sväng på Bergvik på hemvägen för Sara ville ha en väska och en spegel och jag ville kolla efter en filt på Maxi. Där var det skitmycket folk! En jävla massa norrmän. Vi handlade iaf lite grejer innan vi åkte hem mot Grums igen. När jag kom hem diskade jag, åt och packade lite glas i kartonger. Nu väntar jag på att Jonas ska komma hem. Han och svärmor har varit i lägenheten och tapetserat idag. Jag har dåligt samvete för att jag inte har hjälpt till. Men jag behövde verkligen den här dagen. De hät två lediga dagarna har gått förbi med ett svisch. Nu väntar åtta dagar fyllda av jobb igen. Yey.

Här nedan kommer några av dagens fynd:




Förvaringsboxar. Skitfina.

Handdukar. Två badhanddukar och två mindre för 95 kr! De hade kostat 345 innan. Så det får man väl kalla fynd. :)

Tack så jättemycket för en underbar dag tjejer!

måndag 20 juli 2009

Dagens middag blev alltså quornfärssås och spaghetti. Mycket smarrigt! Jag lyxade till det ytterligare genom att ta mig en Staropramen till maten. Nu sitter jag och dricker öl och äter chips. Life is great.
Det lär inte bli många knop till idag. 10 sharp ska jag vara redo för att bli upphämtad av Sara och vi ska bege oss in till stan för att hämta upp Gaby och Nico gå på loppisar. Tips på sådana mottages tacksamt!


En sån här köpte vi till lilla mamma i födelsedagspresent.

Yantramattan är den nya spikmattan med flest antal akupressurpunkter. Yantramattan är ett klokt val för dig som stressar, sover dåligt, har låg energi, muskelspänningar, stelhet, huvudvärk, smärta i rygg och nacke, eller dig som bara behöver bättre och djupare vila.


Funderar faktiskt på att köpa en själv också. Ska försöka låna mammas någon gång och testa om den är bra först.
Dagen började inte bra idag. Eller jo, det gjorde den väl. Fick min sovmorgon och så, men sen vid elvatiden ringde en arbetskamrat till mig. Tydligen har det blivit massa skitsnack i huset om den där gången förra veckan när vi fick gå till en annan avdelning och hjälpa till. Jag ringde iaf upp damen i fråga för att prata med henne personligen och jag trot att vi löste det till slut. Jag blir bara så jävla TRÖTT på att folk gör en höna av en fjäder. Och på alla jävla sladdertackor som finns. Well. Det är numera over and done. Punkt.

Runt 13.30 åkte vi ut till mamma för att fira henne. Hon bjöd på myntamarinerade jordgubbar med glass och grädde istället för tårta. Helskotta vad gott det var! Ojojoj. Jag är inte jätteförtjust i mynta om det inte ligger i en mojito, men tillsammans med jordgubbarna, citronsaften+skalet och lite socker var det fantastiskt gott!
Mamma blev så glad över presenten också. Kul. :)

Efter att vi fikat gick jag mamma och Marie en runda på gården och kollade in grödorna. Vi stötte på världens äckligaste spindel. Dessutom kom det två små grodor och hoppade förbi oss. Gulligt. Några mördarsniglar såg vi dock inte röken av. Mamma har mördarsnigelinvasion i trädgården nämligen. De kommer fram på kvällarna. Ibland uppemot 150 stycken per dag! De förstör allt som kommer i deras väg. Inte så kul. Så mamma dödar dem med hjälp av salt. Inte så trevligt kanske men vad ska man göra. Jag tycker inte det är särskilt humant att klippa dem på mitten heller som det finns folk som gör. Hon berättade också att hon pratar med dem. "Jaså, här sitter du och äter. Här ska du få lite salt på maten! Smaklig måltid!!!" Jag skrattade så att tårarna sprutade. Hon fick en bok av Daniel i present. "Mördarsniglarnas ABC" Kanske kan komma till användning.

Sedan vi kom hem har jag röjt lite i köket. Ja, inte röjt som i dansat eller så, utan försökt få undan lite disk och så snarare. Om en stund ska jag börja med middagen. Det blir spaghetti med quornfärssås idag. Jonas är i lägenheten just nu. Han skulle slipa och spackla lite tror jag. Själv tänkte jag kanske packa lite mer här hemma. Om lust och ork infinner sig vill säga. Imorgon ska jag, Sara, Gaby och Nicolas på loppisrunda!


Födelsedagsbarnet.

Myntamarinerade jordgubbar. En ren fröjd.



Squashen börjar bli stor.

Physalis.

Snart dags för skördning av paprikorna.

Gräslöken var megastor.

Purjon börjar arta sig den också.

Solrosen blommar snart.


Läskigaste spindeln EVER! Hårig var den dessutom.

Clematisen blommade som attan.

Digitalis.

Persiljan stod orörd från rådjuren.

Svarta vinbär.

Och röda vinbär.

En liten snigel hade satt sig på trappräcket.

En minigroda på min fot.